Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met als thema ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Bij de bibliotheek in Voorburg is er een gratis cursus Archeologie. De cursus bestaat uit vijf lessen en begint op woensdag 3 oktober.

Opgravingen in Zuid-Holland
De afgelopen tientallen jaren zijn er in Zuid-Holland veel archeologische opgravingen gedaan. Daarbij kwam een grote hoeveelheid resten uit het verleden naar boven. Een groot deel daarvan bevindt zich nu in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Alphen a/d Rijn.

Beetpakken
Maar wat is mooier dan deze vondsten zelf eens beet te mogen pakken? Onder begeleiding van archeoloog Yvonne Lammers ervaart men hoe het is om onderzoek te doen naar archeologische resten.

Verleden reconstrueren
De dozen uit het depot gaan open en wordt er gekeken naar scherven van aardewerk, botresten, glas en metaal. Men leert hoe archeologen aan de hand van vondsten het verleden reconstrueren. Daarbij wordt uitgebreid stil gestaan bij de archeologie van Nederland en die van Zuid-Holland in het bijzonder.

Yvonne Lammers
Yvonne Lammers promoveerde als archeoloog aan de Rijksuniversiteit Leiden. De titel van haar proefschrift was ‘Ontdekt in Leiden: archeologische en bouwhistorische topvondsten’.

Waar en wanneer?
Bibliotheek in Voorburg | 5 woensdagen van 3 tot en met 31 oktober | 14.00 – 16.00 uur.
Deze cursus wordt ook nog aangeboden in de bibliotheek in Rijswijk van woensdag 7 november tot en met woensdag 5 december van 13.30 – 15.30 uur.

Aanmelden
Meedoen aan deze cursus is gratis. Geïnteresseerd? Schrijf dan snel in, want het aantal plaatsen in beperkt! Wel graag vooraf aanmelden op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

mnd vande geschiedenis