Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Denkt u erover om uw woning duurzaam te (ver)bouwen of zelf energie op te gaan wekken? Dan is het de moeite waard om hierover eerst meer te horen van een onafhankelijke adviseur. Kom kosteloos en vrijblijvend naar een van de spreekuren van het Duurzaam Bouwloket, het landelijke energieloket waarbij de gemeente Wassenaar zich heeft aangesloten.

Een stoere, energieke en beeldende voorstelling over drie mannetjes, een kooi en een vogel. ….En heel veel plannetjes, in de herfstvakantie! De mannetjes zijn op weg. Ze zijn onderweg naar hun favoriete plek in het bos. In hun armen hebben ze takken, planken, touw, dekens… Ze gaan namelijk een hut bouwen!

Ergens slingeren nog postzegelalbums van opa op zolder. Waar zijn de munten van pa eigenlijk gebleven? Moesten die biljetten niet ingeleverd worden bij de bank? En zijn die ansichtkaarten bestemd voor het oud papier, of… Herkenbaar?
U bent niet de enige met vragen over een verzameling munten, postzegels, papiergeld of oude ansichtkaarten. Vaak gekregen van familie, vrienden of zelf met zorg verzameld.

Landgoed Duinrell heeft van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een verzoek ontvangen tot het tijdelijk opvangen van asielzoekers in de winterperiode van 7 november 2018 tot en met 8 april 2019.

Een grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Armando (1929-2018) is vanaf 3 november 2018 te zien in het Museum Voorlinden. De expositie wordt geopend door prinses Beatrix.

Koning Willem-Alexander, Maxima en de prinsessen vertrekken binnen enkele maanden uit de gemeente Wassenaar.

De gemeente Wassenaar dreigt boetes uit te gaan delen aan Museum Voorlinden, vanwege een illegaal parkeerterrein dat eigenaar Joop van Caldenborgh heeft laten aanleggen. Het museum kreeg een waarschuwingsbrief van de gemeente op de mat.