Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Wethouder Lia de Ridder bezocht tijdens Nationale Ouderendag gemeenschapsgebouw De Peppel om met vrijwilligers en ouderen in gesprek te gaan over de ouderenzorg in Wassenaar.

Ouderendag
Op vrijdag 5 oktober was het Nationale Ouderendag. Het Nationaal Ouderenfonds vervult die dag de wensen van duizenden ouderen. Vrijwilligers door het hele land staan die dag klaar om ouderen in het zonnetje te zetten. 

In Wassenaar werd wethouder Lia de Ridder (ouderenzorg) ontvangen door Marjolein Roorda van Eijsinga van de Federatie Wassenaarse Ouderen bij De Peppel om daar met vrijwilligers en ouderen in gesprek te gaan over de ouderenzorg in Wassenaar. De wethouder kwam niet met lege handen; voor alle ouderen was er wat lekkers voor bij de koffie en de vrijwilligers ontvingen een bos bloemen als dank voor hun inzet.

Oudere Wassenaarder
Wethouder Lia de Ridder: “Juist op deze dag is het goed om stil te staan bij de ouderen in ons dorp. In Wassenaar wonen relatief veel ouderen. Het is erg prettig dat er ook veel vrijwilligers in ons dorp zijn die niet alleen op Ouderendag maar het hele jaar door zich inzetten voor de oudere Wassenaarder. Door in gesprek te gaan met de Federatie Wassenaarse Ouderen en de vrijwilligers kunnen we met elkaar kijken wat er nodig is voor ons dorp."

Levensloopbestendige woningen
De wethouder sloot aan bij de koffieochtend in De Peppel, het ontmoetingscentrum dat hoort bij het appartementencomplex De Hillenaar. Dit appartementencomplex voor senioren bestaat uit 65 woningen. Wethouder Lia de Ridder ging ook daar een kijkje nemen. De woningen zijn levensloopbestendig. Op het moment dat een bewoner te maken krijgt met beperkingen of meer behoefte heeft aan zorg is dat mogelijk. Zo kunnen bewoners langer zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen.

persbericht ouderendag 2018 1
Wethouder Lia de Ridder (D66), bracht bloemen mee

persbericht ouderendag 2018 2