Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Alle nieuwsberichten

Nu de herfst zich langzaam maar zeker weer aandient, wordt het tijd om de tuin winterklaar te maken. Wie in Leidschendam-Voorburg of Leidschenveen tegen deze klus opziet kan de hulp inroepen van de zorgcoöperatie Wijzelf Vlietsaam. De zorgcoöperatie Wijzelf Vlietsaam is met name bekend van het bieden van huishoudelijk hulp. Maar ook voor de klussen buitenshuis kan je bij de zorgcoöperatie terecht.

In één middag het Cyrillisch alfabet ontcijferen/lezen en de eerste woorden Russisch leren? Ja, dat is een leuke uitdaging die wellicht toch minder moeilijk is dan het lijkt. De workshop in Bibliotheek Wassenaar begint met een kort verhaal over de geschiedenis van het Cyrillische alfabet. Vervolgens wordt het Cyrillische schrift, zoals gebruikt in het Russisch, met bijbehorende klanken behandeld.

Nivon Afdeling Zuid-Holland West verzorgt op zaterdag 28 oktober om 11.00 uur een Paddenstoelenwandeling op het Landgoed Duivenvoorde te Voorschoten. De wandeling wordt begeleid door IVN-gids Ria Hoogstraat en zal duren tot circa 13.00 uur. Toegang tot het landgoed kost voor iedereen € 1,00, te betalen aan de automaat bij de brug.

De politie heeft woensdagavond op de Damlaan in Leidschendam een enorme hennepkwekerij opgerold ter hoogte van het poolcentrum. Dit meldt het Voorburgs Dagblad. Er bleek een container voor de deur te staan waar vanuit het raam allerlei spullen van de hennepkwekerij werden ingegooid.

Op woensdag 18 oktober hield het EVA-team van de eenheid Den Haag twee verdachten aan in Rijswijk en Leidschendam. Beiden hadden nog een straf open staan. In Leidschendam werd een 57-jarige man uit Den Haag aangehouden in een woning aan de Burgemeester Velthuijsenlaan. Hij dient nog een straf uit te zitten van 730 dagen die hij in 2010 door de rechtbank opgelegd kreeg voor verduistering.

De 30-jarige Mitchel Beijersbergen stopt met voetbal. Mitchel voetbalde bij RKAVV in Leidschendam. Twee weken geleden scheurde hij opnieuw zijn voorste kruisband af (zo werd via een MRI vastgesteld), en hij wil zich niet opnieuw laten opereren.
Mitchel heeft een prachtige carrière achter de rug.

In november is de jaarlijkse campagne Nederland Leest. Dan geeft de bibliotheek weer een boek cadeau. Dit jaar is dat ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov. Rondom het thema robots en robotica organiseert de Bibliotheek aan de Vliet verschillende bijzondere activiteiten.

Op zondag 5 november verzorgen ProKwadraat-Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze de zevende editie van de Bokkenwandeling in Leiden. De Bokkenwandeling is een wandeling door de historische Leidse Binnenstad langs zes cafés . In elk café krijgen de deelnemers een Bockbier van een kleine Nederlandse brouwerij te proeven.

Prostaatkanker is één van de meest voorkomende kankervormen bij mannen. Jaarlijks krijgen 11.064 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker. Na deze diagnose gebeurt er veel op lichamelijk en geestelijk gebied. Dit kan invloed hebben op seksualiteit en intimiteit binnen een relatie. Hoe ga je daar mee om? En hoe maak je dat bespreekbaar? Deze en andere vragen worden besproken tijdens de informatieavond “Prostaatkanker & seksualiteit” in HMC Antoniushove in Leidschendam.

De Wassenaarse brouwerij Crooked Spider is deze week bekroond met meerdere prijzen tijdens de “Beer Awards” in Engeland. Van de 6 ingezonden bieren kwamen maar liefst vijf bieren terug met een certificaat, waaronder de hoogst mogelijke beoordeling van 5 sterren voor de nieuwste versie van de Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. De jonge brouwer Niels Beekhuizen is trots op het resultaat: “Er komen steeds meer brouwerijen, dus het is fijn om door een deskundige jury positief beoordeeld te worden.”

Dienstencentrum Duivenvoorde in Leidschendam is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies. Het dienstencentrum is er voor de 55-plussers die een woning huren van Stichting Duivenvoorde, maar ook omwonende ouderen zijn van harte welkom. In het dienstencentrum werken 75 vrijwilligers.

De gemeente Den Haag heeft terecht vergunningen gegeven voor in totaal veertig strandhuisjes in Kijkduin. De keuze voor de plek op het Zuiderstrand is ‘zorgvuldig’ geweest. De gemeente heeft daarbij ook voldoende rekening gehouden met de bereikbaarheid, parkeergelegenheid en de natuur.

Wat gemeenten bieden aan mantelzorgwaardering, de jaarlijkse vergoeding voor mantelzorgers, loopt zeer uiteen. Waar de ene gemeente een waardering van 250 euro per mantelzorger ter beschikking stelt, krijg je in een andere gemeente een zogenaamde ‘mantelzorgtaart’. Gemiddeld is het bedrag bij de onderzochte gemeenten die een vergoeding geven 148 euro.

Op 27 en 28 oktober organiseert de Stadscoalitie een tweede Pop-up Bazar, nu in de Herenstraat in Voorburg. Een Pop-up Bazar waar vakman- en vrouwschap en exclusiviteit centraal staat.  Elf locaties in de Herenstraat stellen hun deuren open voor vakgenoten uit andere landen. Ze spreken elkaars taal niet, maar delen dezelfde passie voor hun vak.

Dit jaar heeft de commissie van de Peter Tetteroo Bokaal namens het Delftse festival Westerpop, 33 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken, moeten beoordelen. Inmiddels zijn negen bands geselecteerd voor de voorronden van deze prestigieuze Delftse popprijs. De voorronden zullen plaatsvinden op 27 oktober, 24 november en 26 januari.

In het kader van het Verkeers- en Vervoersplan 2014 is een fietsroutenetwerk voor Leidschendam-Voorburg uitgewerkt. Eén van die routes ligt tussen station Voorburg ’t Loo en de fietstunnel in het verlengde van de Spinozalaan, achter het bedrijventerrein en het voormalig CBS-gebouw langs. Deze route is onderdeel van de regionale fietsroute tussen het centrum van Den Haag en Leidschenveen.

Op maandag 23 oktober om 16.30 uur wordt op Huygens Hofwijck in Voorburg een zestal nieuwe wandelroutes door het zuidelijke deel van de Landgoederenzone Zuid-Holland gelanceerd.

De ledenvergadering van het VVD-netwerk in Leidschendam-Voorburg heeft onlangs het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Het programma heeft de titel ‘Gewoon. Doen.’ en was mede het resultaat van diverse bijeenkomsten. De leden van het lokale netwerk hebben meegepraat tot het allerlaatste moment. De laatste puntjes op de i worden nu verwerkt. Binnenkort volgt de officiële presentatie.

De stichting Welzijn Oud en Jong (Woej) houdt op zaterdag 9 december in wijk- en dienstencentrum De Plint een rommelmarkt. Deze markt vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Heeft u spullen over en wilt u deze een tweede kans geven? Dan kunt u ze verkopen tijdens de rommelmarkt. Belangstellenden kunnen een tafel huren (1.60x0.80m). De kosten hiervan bedragen € 5,- per tafel.

Inschrijving is mogelijk bij wijk- en dienstencentrum de Plint, Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam. Bij inschrijving dienen de kosten contant te worden voldaan.
Voor informatie kunt u bellen met 070 - 301 17 50. Telefonisch reserveren is echter niet mogelijk.
Broodfonds De Horsten lijkt een vliegende start te maken, meldt nieuwssite www.sleutelstad.nl. De organisatoren van de informatieavond op 23 oktober noteerden afgelopen weekend al 40 aanmeldingen. Veel ZZP’ers en andere kleine zelfstandigen tonen belangstelling voor deze relatief goedkope arbeidsongeschiktheidsvoorziening van en voor ondernemers.

Op zondag 22 oktober om 13:05 uur zijn de twee leden van de powermetalformatie Boréas te gast in Kakafonie.
Op vrijdag 13 oktober bracht neoclassical powermetalband Boréas het langverwachte debuutalbum ‘Opus 1’ uit. Deze releaseshow zal (voorlopig) de enige liveshow ooit van deze band zijn. De presentatie vondplaats in muziekcafé Musicon in Den Haag, en wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie van metalfestival Metalcon.

Na 2,5 jaar perfectionistisch finetunen is het dan zover: Boréas komt eindelijk naar buiten met een plaat met daarop 12 nummers (speelduur ruim een uur), in een genre wat de leden ‘neoclassical powermetal’ noemen. Met invloeden van hedendaagse en klassieke meesters, variërend van J.S. Bach tot John Williams, en genoeg authenticiteit om het een geheel eigen sound te geven, belooft deze plaat een eigentijdse kijk op de baroktijd, gehuld in een krachtige stevige metaljas, te geven.

Het album is een rockopera te noemen: van het eerste tot het laatste nummer verhaalt het over een strijd op de bevroren toendra’s in het hoge Noorden, tussen een groep krachtige nomaden, vechters, eenlingen en een politiek- en handelsgeorienteerd theocratie die hun landen bezet. Het album staat bol van symboliek, die zich behalve in de teksten ook uit in de vele instrumentale gedeelten. Gitarist Julian van Dam (bekend van o.a. Mullet, Triple Corpse Hammerblow) en toetsenist Olax (Triple Corpse Hammerblow) wisselen snelle krachtige solo’s af met bijzondere harmonieën, ondersteund door meesterbassist Nick Kleinee (Morkick). Naast de vaste kern werd de band op de enige liveshow aangevuld met sessiemuzikanten Sander van Elferen (drums) en Michel Zandbergen (zang), die hun talenten ook op het album hebben ingezet.

Dat de band nog steeds niet compleet is en met sessiemuzikanten werkt, verklaart ook waarom dit de enige gig is die er voorlopig gedaan kan worden. Met het uitbrengen van een album hoopt Boréas een vaste zanger en drummer aan te trekken, maar de toekomst van de band is nog onduidelijk.

Op zondag 22 oktober kun je nader kennismaken met de leden van Boréas en uiteraard hoor je muziek van het album ‘Opus 1’.

Op zondag 22 oktober om 12:30 uur komt het Belgische jodeltalent Dietwin de Jodelaar naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn nieuwe single te laten horen. Na het succes van zijn vorig nummer 'Bier', heeft Dietwin De Jodelaar een nieuwe single, getiteld 'Op naar de zon'.
De single komt enkel digitaal uit en kan gedownload worden, maar komt niet uit op een fysieke single.

Omschrijving van het lied: Er zijn nog steeds veel mensen die op vakantie vertrekken.
Overal ter wereld kan je, zelfs meestal onverwachts, jodelende Heidi's tegenkomen: in Amerika, Japan, Brazilië, Nederland, Thailand, zelfs in Afrika, behalve in België. En overal plakken die knappe madammen aan Dietwin zijn lijf, behalve in België.
Op den duur moet hij zichzelf verscheuren om alle jodelheidi's overal ter wereld terug te kunnen zien en hun harten warm te houden.

Op zondag 22 oktober om 12:30 uur kun je in Kakafonie nader kennismaken met Dietwin de Jodelaar en uiteraard hoor je zijn muziek.

Afgelopen maandag is in de Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg de expositie van start gegaan van de Lions Vredesposterwedstrijd 2017

De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging met een mes in de Randstadrail.  Het incident vond plaats op zaterdag 14 oktober in de RandstadRail van Den Haag Centraal in de richting van Rotterdam.

Als het aan de noodlijdende gemeente Voorschoten ligt, wordt de kinderboerderij vanaf 2020 voor bijna tachtig procent wordt gekort op de subsidie van €73.000,-. Daarmee lijkt een einde te komen aan de kinderboerderij, maar de beheerders geven zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

De twee Voorburgers die vorig jaar juni tijdens hun huwelijksreis om het leven kwamen op de Dominicaanse Republiek, zijn volgens het Openbaar Ministerie naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer van een darminfectie en niet van een misdrijf.

Afgelopen maandagochtend was het al vroeg druk in sporthal Essesteyn.

Zaterdag 21 oktober doen Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn weer mee met de Haagse Museumnacht. Die staat in Voorburg in het teken van griezels en geesten.

Het benefietdiner van Hospice Het Vliethuys bracht in Veurs Voorburg een recordopbrengst van 8.000 euro op. Dit kwam doordat 98 gasten een couvert hadden afgenomen en bij de inkoop tal van sponsors zich lieten gelden.

Welzijnsorganisatie Woej moet bij elkaar worden gehouden. Dat concludeert de CDA-fractie uit Leidschendam-Voorburg na signalen van personeel en vrijwilligers van Woej.

De fusie tussen de lokale partijen 'Passie voor Wassenaar' en 'Wat Wassenaar Wil' is een feit.

Afgelopen donderdag 12 oktober ontving het Taalcafé in Theater Ludens in Voorburg ruim honderd Nederlandse bezoekers en inburgeraars. Er was een internationaal buffet, verzorgd door stichting Kleurwerk. De mix van culturen was mooi om te ervaren. Samen met iemand eten, die je niet kent, maar die ook geniet van het eten, zorgt vanzelf voor voldoende gespreksstof.

De Stichting Historische Projecten heeft op vrijdag 13 oktober de publicatie ‘750 jaar Kerk in Rijswijk’ ten doop gehouden bij de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Rijswijks Museum. De auteur dr. Ruud Poortier heeft het eerste exemplaar aangeboden aan mgr. dr. J.H.J. van den Hende, de bisschop van Rotterdam, die de openingshandeling heeft verricht, en aan Marloes Borsboom, de Rijswijkse wethouder van Cultuur.

Stichting Cliëntenraad Sociale Zaken Leidschendam-Voorburg houdt op maandag 6 november een informatieochtend over de rechten en plichten van de Participatiewet. Uit de evaluatie van de vorige informatiebijeenkomst, die de Cliëntenraad in juni heeft gehouden, kwam naar voren dat er grote behoefte bestaat bij de cliënten van de gemeente meer te  weten over de rechten en plichten van de Participatiewet.

Topcoach Anthony Sakkee (THT Groep, Leidschendam) is genomineerd voor de nationale titel 'Topcoach van het Jaar 2017'. Tijdens de landelijke Verkiezing OTIB Topcoach van het Jaar, op 7 november in Bussum, maakt een deskundige jury bekend wie van de genomineerden aanspraak mag maken op de titel Topcoach van het Jaar 2017 in het grootbedrijf, in het MKB en in het opleidingsbedrijf.

Het Martini Ensemble onder leiding van Jeroen Bosman geeft een benefiet- en jubileumconcert voor de restauratie van de toren van de Oude Kerk in Voorburg op zaterdag 28 oktober van 15:00 tot 16:30 uur in de Oude Kerk te Voorburg.
Het Martini Ensemble bestaat uit dertien enthousiaste vocalisten en is opgericht in oktober 1992. Dit benefiet- en jubileumconcert wordt gegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het ensemble.

Iedere eerste en derde dinsdag van de maand houdt de bibliotheek in Wassenaar van 14.00 uur tot 16.00 uur het digitaal spreekuur. De digi-vrijwilligers staan dan altijd klaar.

Gezinnen met een laag inkomen met schoolgaande kinderen hebben het financieel zwaar, zo blijkt uit onderzoek. Wethouder Nadine Stemerdink van Leidschendam-Voorburg: “Iedereen moet mee kunnen doen, ook als je ouders een laag inkomen hebben. Een keer naar de bioscoop, lid worden van een sportclub of een computer om je huiswerk te maken, allemaal belangrijk om erbij te horen.”

Donderdag 26 oktober start het vierde seizoen met het succesvolle Open Podium voor de jeugd van 12 tot 21 jaar in Theatercafé Ludens in Voorburg om 19.30 uur. Wethouder Bianca Bremer zal de opening verrichten en samen met de vaste juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek en Kiki Goudart van Huygens Labs twee talenten kiezen die nogmaals mogen optreden op de slotavond van 26 mei.

Op dinsdag 24 oktober van 16.00 tot 20.00 uur verzorgt ROC Mondriaan een Mondriaan Markt aan het Leeghwaterplein 72 in Den Haag. Wil je langs komen? Meld je aan via rocmondriaan.nl. Tijdens de Mondriaan Markt hebben álle opleidingen een informatiestand ingericht en voorlichters geven je gericht antwoord op al je vragen.

Gemeentebelangen in Leidschendam-Voorburg vraagt inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven met een foto bij te dragen aan het GBLV verkiezingsprogramma 2018 - 2020. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden, vandaar dat GBLV op een andere manier dan gebruikelijk inbreng op het verkiezingsprogramma wil vragen.

Na een reeks geslaagde Brugman Sessies in Voorburg kon een vervolg niet uitblijven. In de vierde editie op zaterdfag 21 oktober staat Americana centraal. Het wordt een muzikale roadtrip door de Verenigde Staten. Luister naar Mississippi Delta blues, country en folk te midden van schilderkunst in de knusse galerij van Kunstcentrum Brugman.

In het allerlaatste staartje van het seizoen is het honkbal pupillen 2 team van HSV Catch uit Voorburg kampioen geworden. Een knappe prestatie, want ook in het voorseizoen wisten zij het kampioenschap al binnen te halen. En nu is dat weer gelukt.
Afgelopen woensdag werd dit heugelijke feit in het clubhuis van Catch uitbundig gevierd met een wedstrijdje tegen de ouders en daarna veel taart.

PostNL past de komende tijd in gemeente Wassenaar het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Het komt de laatste tijd voor dat ouderen beroofd worden met een babbeltruc. Iemand doet zich voor als loodgieter of medewerker van een bedrijf en ouderen laten deze mensen in goed vertrouwen hun huis binnen.

PostNL past de komende tijd in gemeente Leidschendam-Voorburg het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Vorig weekend verzamelden leerlingen van basisscholen uit Voorburg zich bij Forum Sport voor het 4x4 Voetbaltoernooi. In Sportpark ’t Loo streden maar liefst 93 jongens- en meisjesteams tegen elkaar. Sport en Welzijn (SenW) organiseerde het sporttoernooi samen met Forum Sport.

Op donderdag 26 oktober is er weer Mantelzorgcafé Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers” (MOM) in de Bibliotheek aan de Vliet, locatie Voorburg. Mantelzorgers kunnen er terecht voor informatie, een luisterend oor en het onderling uitwisselen van ervaringen.

Vanaf de start van dit nieuwe schooljaar leren leerlingen van OBS De Parachute in Voorburg de fijne kneepjes van filmacteren. Deze nieuwe cursus is onderdeel van het naschoolse programma van Brede School Voorburg-Noord.

Vanwege spoorwerkzaamheden in de omgeving van de Grote Kerk in het centrum van Den Haag rijdt tram 16 vanaf zaterdag 14 oktober een andere route. Bus 76 vervangt een deel van de route van tram 16. De tramsporen tussen het Kerkplein en het Buitenhof in Den Haag worden vernieuwd. Dat is nodig zodat alle type trams van HTM er in geval van nood kunnen rijden.

Een groep van vijftien medewerkers van WZH (WoonZorgcentra Haaglanden) is gestart met een nieuw ontwikkelde minor ‘Mantelzorg- en Cliëntparticipatie’. Een minor is een soort scholingspakket waarmee je je kunt specialiseren of verbreden in je kennis en competenties. Met input van zorgmedewerkers en mantelzorg ambassadeurs binnen de zorgorganisatie ontwikkelde WZH deze minor in samenwerking met de Haagse Hogeschool.