Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Het Woej Cultuurmenu 55+ voor de maanden december 2018/januari 2019 ligt klaar. Viermaal per jaar verzorgt Woej voor inwoners van Leidschendam-Voorburg een tweemaandelijks leuk en afwisselend cultureel programma voor ouderen die graag naar het theater gaan. Ook voor de komende maanden is er een aantrekkelijk programma: dans,  musicals, shows (ook in kerstsfeer) en veel muziek.

In Leidschendam-Voorburg bestaat een vereniging van oud-raadsleden. Verrschillende leden zijn afgelopen vrijdag op bezoek geweest bij de bouw van het Kulturhus in Stompwijk. Prachtig… Dat woord kwam vaak terug tijdens het bezoek van de oud-raadsleden aan het Kulturhus, zoveel innovatie, zoveel aandacht voor duurzaamheid, een gebouw  met veel licht en aandacht voor schone lucht en veel diverse partijen die samenwerken.

Na het succes van de eerste keer, verzorgt de Evangelisch-Lutherse gemeente samen met de Lukaskerk en Stekjong een Kliederkerk op zondagmiddag 28 oktober. Kliederkerk is er echt voor alle generaties, het mooiste is om het samen met een jonger of ouder iemand te beleven. Er wordt gestart om 15.30 uur met de activiteiten, om 16.30 uur is er een korte viering en daarna wordt er gezamenlijk gegeten. Om 17.30 uur is de afsluiting.

Op dinsdag 30 oktober treedt Paul van Rede om persoonlijke redenen terug als CDA-raadslid in Leidschendam-Voorburg. Diederik Visser volgt hem op. Diederik woont al meer dan 26 jaar met veel plezier in Voorburg; zijn kinderen zijn er geboren en getogen.

De informatieavond voor bewoners over de aanpak van de kruispunten in de N14 in Leidschendam-Voorburg is donderdagavond druk bezocht. Dit meldt Omroep West. Rijkswaterstaat presenteerde de plannen voor de kruisingen met de Noordsingel en de Monseigneur van Steelaan. Die moeten ongelijkvloers worden om de doorstroming op de N14 te verbeteren.

Zondag 21 oktober is er een kinderconcert van Marcel Zimmer in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam. Aanvang: 16.00 uur. Entree: gratis.

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 november staat het Filmhuis in Bibliotheek Wassenaar compleet in het teken van lekker eten en mooie films.

Op 7 november zullen 260 leerlingen van een middelbare school in Voorburg een beeld krijgen in de impact en gevolgen van zinloos geweld. Gezamenlijk bekijken de leerlingen de hartverscheurende film Fataal van regisseur Jesse Bleekemolen. De film met onder meer Jeffrey Hamilton, Priscilla Knetemann, Stijn Fransen, Harry Piekema en Mamoun Elyounoussi in de hoofdrollen gaat over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld.

De Verrijk je Buurt-tour is voorbij! Om bewoners te helpen hun buurtideeën van de grond te krijgen, trok Fonds 1818 dit jaar de regio in met het jubileumproject Verrijk je Buurt. Deze week vond het 28ste en laatste Verrijk je Buurt inspiratiecafé plaats.

Tot en met 31 oktober zijn in de Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg de Vredesposters te bewonderen die dit jaar meedingen naar de Publieksprijs en de Vakjuryprijs van de Lions International Vredesposterwedstrijd 2018.

Theaterzanggroep Prestige brengt van 23 t/m 25 november haar voorstelling getiteld ‘Excess Baggage’ in het CKC te Zoetermeer. In de voor Prestige gebruikelijke unieke combinatie van zang en theater laat zij de last zien die we met ons meedragen. Soms is het allemaal teveel en wordt deze overtollige bagage zichtbaar op onverwachte momenten…

Denkt u erover om uw woning duurzaam te (ver)bouwen of zelf energie op te gaan wekken? Dan is het de moeite waard om hierover eerst meer te horen van een onafhankelijke adviseur. Kom kosteloos en vrijblijvend naar een van de spreekuren van het Duurzaam Bouwloket, het landelijke energieloket waarbij de gemeente Wassenaar zich heeft aangesloten.

Het optreden van het duo Pauline Oostenrijk op de hobo en Enno Voorhorst op de gitaar vormde de flitsende start van het nieuwe seizoen van Veur Klassiek. De Dorpskerk aan de sluis bleek een prima akoestiek te hebben voor de Latijns-Amerikaanse muziek die de musici ten gehore brachten.

In november speelt toneelgroep De Gezellen 'Butter en Eek' (roomboter en azijn). Angela van Tol doet de regie en het stuk is geschreven door Gré Hoogland en Thom van der Woude. Butter en Eek, niet alleen een Volendams recept voor een vissaus met flink wat peper, maar ook voor het leven van Marion die getrouwd is met de steenrijke Cor, de grootste visboer van Volendam.

Een stoere, energieke en beeldende voorstelling over drie mannetjes, een kooi en een vogel. ….En heel veel plannetjes, in de herfstvakantie! De mannetjes zijn op weg. Ze zijn onderweg naar hun favoriete plek in het bos. In hun armen hebben ze takken, planken, touw, dekens… Ze gaan namelijk een hut bouwen!

De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt op 17 november al rond 10:30 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10:15 uur al lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis. De boot komt vanuit de richting Voorburg. Wilt u aan de kade staan dan adviseren wij u aan de kant van Voorburg te gaan staan!

Ergens slingeren nog postzegelalbums van opa op zolder. Waar zijn de munten van pa eigenlijk gebleven? Moesten die biljetten niet ingeleverd worden bij de bank? En zijn die ansichtkaarten bestemd voor het oud papier, of… Herkenbaar?
U bent niet de enige met vragen over een verzameling munten, postzegels, papiergeld of oude ansichtkaarten. Vaak gekregen van familie, vrienden of zelf met zorg verzameld.

Provinciale Staten (PS) hebben ingestemd met het voorstel van Gedeputeerde Staten voor de renovatie en verduurzaming van het provinciehuis. Het provinciehuis bestaat uit verschillende bouwdelen. Het hoofdgebouw heeft sinds 2010 geen groot onderhoud meer gehad, en gaat nu gerenoveerd worden.

Er waren certificaten en rozen. Felicitaties, lekkere hapjes en er moest trots worden geposeerd voor de groepsfoto. Maar na alle formaliteiten gingen elf deelnemers aan het arbeidsparticipatietraject VIP heel informeel netwerken. In gesprek met allemaal mensen met goede ideeën over hun weg richting de arbeidsmarkt. Die plichtplegingen waren welverdiend en mooi, maar nu begint het echte werk.

Donderdag 1 november begint de landelijke leesbevorderingcampagne Nederland Leest. Openbare bibliotheken in het hele land besteden dan aandacht aan het thema ‘Voeding’ dat dit jaar centraal staat. Waarom gaat Nederland Leest over eten? Omdat wij zijn wat we eten.

Woensdagmiddag 17 oktober reikte burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg twee Koninklijke onderscheidingen uit aan de oud-raadsleden mevrouw A.J.W. (Astrid) van Eekelen en mevrouw J.J. (Juliette) Bouw. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun inzet in de gemeenteraad van ten minste twaalf jaar. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis in Leidschendam.

Stadstuin Rusthout organiseert wederom met scouting de Damherten een uniek en gezellig Halloweenfeest voor kinderen van 3 tot 12 jaar op woensdag 31 oktober 2018 van 18.30 tot 20.30 uur

Landgoed Duinrell heeft van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een verzoek ontvangen tot het tijdelijk opvangen van asielzoekers in de winterperiode van 7 november 2018 tot en met 8 april 2019.

Op donderdag 1 november 2018 vindt in de Oude Kerk aan de Herenstraat te Voorburg de 6e editie plaats van het Groot Voorburgs Dictee, georganiseerd door Rotary Voorburg.

Het college van BenW van Leidschendam-Voorburg heeft besloten de subsidiepot die woningeigenaren stimuleert om hun woning te verduurzamen, aan te vullen met 70.000 euro. Vanaf donderdag 25 oktober 2018 8.00 uur kunnen inwoners weer subsidie aanvragen voor het aanbrengen van onder andere zonnepanelen, groene daken en isolatie. Zo stimuleert de gemeente de overgang naar gasloos wonen en werkt de gemeente aan een klimaatbestendige stad.

Het kunstwerk ‘Das Rad’ van Armando, dat normaal in Park Sijtwende in Voorburg staat, is op 15 oktober verhuisd naar Museum Voorlinden. Armando overleed dit jaar op 1 juli op 88-jarige leeftijd. Het museum gaat zijn werken als eerbetoon tentoonstellen. In maart 2019 wordt ‘Das Rad’ teruggeplaatst in Park Sijtwende.

Een grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Armando (1929-2018) is vanaf 3 november 2018 te zien in het Museum Voorlinden. De expositie wordt geopend door prinses Beatrix.

Rijkswaterstaat heeft de nieuwe rijstrook op de A4 richting Den Haag tussen Vlietland en de N14 bij Leidschendam dinsdagochtend opengesteld voor verkeer. Daarmee lopen de werkzaamheden aan de snelweg op schema.

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil de mogelijkheden onderzoeken om het theater eenmalig financieel te steunen. Het gemeentebestuur ziet het culturele belang van het theater in voor het centrum van Leidschendam. Dit laat de gemeente weten in een schriftenlijke reactie aan Omroep West. De onrust over het mogelijk verdwijnen van het theatertje aan de Damlaan heeft al tot 600 reacties geleid.
Na het pijnlijke verlies tegen Unitas afgelopen zondag mogen de mannen van voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam op zondagmiddag drie uur de bus in om in Zuid Limburg om 14:30 uur aan te treden tegen de nummer 3 uit de competitie van dit moment: Groene Ster uit Heerlerheide. De komende twee weken zal deze rit twee keer gemaakt worden want over twee weken is Minor de volgende uit-tegenstander.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert deze herfstvakantie weer een gezellige activiteitenweek voor de jeugd in Leidschendam-Voorburg. Sporten uitproberen bij de Sport-In, een middag er op uit in de natuur en niet te vergeten: dansen met danser/acteur Juvat Westendorp tijdens de Buitenspeeldag.

Het Huygenskwartier in Voorburg zit bij de tien finalisten van de verkiezing van Schoonste Winkelgebied van Nederland - 2018. Dinsdag 30 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door NederlandSchoon.

Koning Willem-Alexander, Maxima en de prinsessen vertrekken binnen enkele maanden uit de gemeente Wassenaar.

Zanger Wilbert is op zondag 21 oktober om 13:05 uur te gast in Kakafonie. Hij komt zijn nieuwe single ‘Leef en voel je vrij’ laten horen. “Tel je zegeningen, en wees dankbaar voor wie en wat je bent! Je vrienden, die zijn er voor jou altijd, je staat nooit alleen! Leef en voel je vrij, kom en dans met mij, laat je nu maar lekker gaan, voel het ritme, blijf niet staan en geef je over aan de nacht”, dat zingt Wilbert op zijn veelbelovende nieuwe single ‘Leef en voel je vrij’. Geen cover, nee gewoon rechtstreeks van de muzikale tekentafel van producer Kees Tel die samen met Wilbert werkte aan zowel muziek als de tekst van deze heerlijke als ook gevoelige meezinger.

Op zondag 21 oktober om 12:30 uur is Petro te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Zanger Petro, geboren als Pedro Heidstra op 17 mei 1965 te Almelo, brengt zijn nieuwe single ‘Lach en zwaai’ uit. Petro staat inmiddels al twaalf jaar bekend als de gangmaker van het oosten en is een echte feest(g)(z)anger. Hij heeft al verscheidende cafés en zalen ‘op de kop’ gekregen.

De gemeente Wassenaar dreigt boetes uit te gaan delen aan Museum Voorlinden, vanwege een illegaal parkeerterrein dat eigenaar Joop van Caldenborgh heeft laten aanleggen. Het museum kreeg een waarschuwingsbrief van de gemeente op de mat.

Basketbalvereniging CobraNova uit Voorburg lijkt eindelijk haar meerdere gevonden te hebben. Afgelopen zaterdag 13 oktober verloor het jongensteam U14-1 van Cobranova in Gouda tegen de Bouncers U14-1 met 42 tegen 66 punten.

Zestig zeer jeugdige scouts uit de regio deden afgelopen weekend in het Rijswijkse bos mee met een vossenjacht. Ook de Bevers van de Voorburgse scoutingverenigingen Hubertus-Brandaan, St. Maarten-Hildegard en Orion waren van de partij, evenals De Damherten uit Leidschendam.

Een overstekende fietster is maandag tegen het eind van de middag door een Opel Astra geschept op de hoek van de Koningin Julianalaan en de Monseigneur van Steelaan in Voorburg.

Het leek afgelopen weekend wel zomer op de voetbalvelden van Forum Sport. Kinderen uit Voorburg voetbalden er in de zon tijdens het 4-tegen-4 voetbal-toernooi van Sport en Welzijn (SenW) en de Voorburgse voetbalclub. 86 jongens- en meisjesteams van basisscholen uit Voorburg streden op fanatieke wijze tegen elkaar in zelf samengestelde voetbalteams. Wethouder Nadine Stemerdink reikte de prijzen uit.

Kringloop 'Het Goed' uit Leidschendam heeft in samenwerking met Wecycle een leuke actie: wie een overtollige lampenarmatuur bij de kringloopwinkel brengt, krijgt daarvoor een kleurplaat terug. Altijd leuk voor de kinderen. Met de kleurplaat valt er bovendien een uitje voor vier personen naar attractiepark Toverland te winnen.

De Leidschendamse tafeltennisvereniging VVV Heren1 had zaterdag 13 Klimaatgroep Stars uit Middelstum op bezoek. Het werd geen succesverhaal voor de Leidschendammers. Ze verloren met 4-6.

De Wassenaarse stoeterij "In 't Groene Hout" hield zondag 14 oktober wederom haar jaarlijkse Hubertus Herfsttocht door het groen van Wassenaar.

Zondagmiddag is de politie om half vijf afgegaan op een melding dat er een brandje woedde in het Sytwendepark aan de Rodelaan te Voorburg. Dat meldt de website Nieuws op Beeld.

De lokale afdeling van Amnesty International in Leidschendam-Voorburg bestaat dit jaar 45 jaar. Om stil te staan bij deze gelegenheid organiseerde de Amnestygroep woensdag 10 oktober in Theater Ludens een avond over de rechten van kinderen van vluchtelingen.

Het Voorburgs Operakoor gaf een benefietconcert voor de restauratie van de toren van de Oude Kerk op zaterdag 13 oktober van 20:00 tot 22:00 uur in de Oude Kerk te Voorburg. Het Voorburgs Operakoor werd 9 april 1958 opgericht en bestaat dit jaar dus 60 jaar. Het is een gemengd koor en de oorspronkelijke doelstelling was om opera- en operettemuziek te brengen.

Deze week maakte de gemeente Amsterdam bekend dat de iconische letters IAmsterdam van het Museumplein zullen verdwijnen. De vraag is echter: waar gaan de tien metalen letters heen? Weggooien is geen optie in een land waar we steeds meer aan het verduurzamen zijn. Madurodam biedt nu een voor alle partijen aantrekkelijke oplossing: ‘De letters horen op kruipafstand van het Rijksmuseum thuis. Door ze op het George Maduroplein in Den Haag te plaatsen kunnen we dat zo houden.”

De beroemdste Irish folkband van dit moment keert op zondag 28 oktober terug naar Scheveningen voor een spectaculaire show in de Lourdes Kerk: The High Kings. Was het vorig jaar al een uitbundig feest in de Oude Kerk van Scheveningen, nu gaan de stoere Ierse mannen die show overtreffen met een eenmalig concert op zondag 28 oktober 2018 in de Lourdes Kerk, waar de betoverende Ierse ‘traditionals’ intens zullen klinken in een sfeervolle, intieme ambiance.

Kom erbij! is de slogan van het eerste wijkdiner voor inwoners van de Prinsenhof in Leidschendam dat begin van deze zonnige oktober plaatsvond. De LBC Businessclub bood dit buurtdiner aan en voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam stelde haar kantine beschikbaar. Zo’n vijftig wijkbewoners namen plaats aan de lange tafels.

Afgelopen week hesen verschillende vereniging in Leidschendam-Voorburg een regenboogvlag in het kader van 'Sport is voor iedereen'. Tijdens de opkomsten van 12 en 13 oktober wapperde de vlag ook bij Scouting Damherten in Leidschendam.
Deze regenboogvlag staat dan ook voor 'Welkom'. Dat betekent dat iedereen zich welkom mag heten en voelen bij Scouting Damherten.

Op 10 oktober vierde het KBO Voorburg, in aanwezigheid van 160 leden het 65-jarig bestaan. Bij dit prachtige feest waren naast de ruim 160 leden ook tal van gasten waaronder burgemeester Tigelaar aanwezig. Burgemeester K. Tigelaar onderstreepte in zijn toespraak het grote belang van ouderenorganisaties voor de gemeente.