Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Alle nieuwsberichten
Nu de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Leidschendam-Voorburg bekend hebben gemaakt hun aandelen in Eneco te willen verkopen, roept crowdfundingplatform Greencrowd burgers en bedrijven op, om te investeren in een coöperatie die de vrijgekomen aandelen opkoopt.

Het bestuur van de zorgcoöperatie Wijzelf Vlietsaam is op zoek naar versterking op het gebied van communicatie en PR. Voorzitter Martin Leferink: “Wij zijn een jonge organisatie en nog relatief nieuw in het lokale speelveld van de zorg/hulp. Daarom is er nog veel werk te verrichten op het gebied van communicatie en PR en willen we het bestuur versterken met een enthousiaste vrouw/man voor de berichtgeving op social media, de persberichten, de nieuwsbrieven, etc.”

De splitsing van Eneco eerder dit jaar in regionaal netwerkbedrijf Stedin en productiebedrijf Eneco stelt de 53 gemeenten die eigenaar zijn voor de vraag of ze het productiebedrijf willen houden of verkopen. Het College van B&W van Leidschendam-Voorburg wil verkopen.

Het digitale kaartje op de mobiele telefoon voor het reizen in de tram en bus is een succes. Dat meldt de Haagse Tram Maatschappij (HTM)

Het was afgelopen zondag weer een geslaagd Meidentoernooi bij Forum Sport in Voorburg.

Honderden Wassenaarders wisten zondag de weg te vinden naar een zonovergoten Burchtplein, waar de muziekcyclus van Plein Musique van dit jaar van start ging.

Afgelopen zaterdag vond de tweede edite van 'Hoek tot Helder' plaats voor de kusten van Zuid- en Noord-Holland.

Twee jonge mannen hebben zaterdagavond op het fietspad aan De Oude Bleijk bij Overgoo een pizzabezorger van zijn geld beroofd. De twee versperden hem de weg, waardoor hij ten val kwam. Nadat zijn geld van hem was afgepakt, reden verdachten samen op één fiets weg, terug De Oude Bleijk op.

Op maandag 21 augustus is het nieuwe speelseizoen van start gegaan bij Badmintonclub Voorburg (BCV). De selectiespelers bij de volwassenen begonnen direct met trainen, om half september fit aan de competitie te kunnen beginnen. Op vrijdag 25 augustus gaan ook de jeugdleden weer de baan op.

Het CDA Leidschendam-Voorburg vindt dat wethouder Kist (GroenLinks) de inspraak van de bewoners rond het Damplein serieus moet nemen. Aanleiding is het uit de adviesgroep stappen van de bewoners, omdat zij vinden dat de wethouder onvoldoende naar hen luistert.

De kerkbesturen van Sint Maarten-Trinitas in Leidschendam-Voorburg en de Bonifatiusparochie in Rijswijk zullen vanaf 2018 als een gezamenlijk kerkbestuur verder gaan. Het samengaan vindt plaats in het kader van de nieuwe parochiefederatie.

De 29-jarige Daan Huntjens wordt vanaf september het nieuwe lid van het pastorale team van de parochie Sint Maarten-Trinitas in Leidschendam-Voorburg. Dit heeft pastoor Bakker zondag meegedeeld.

Pastoraal werkster Thérèse Beemster zal na ongeveer 25 jaar afscheid nemen van de parochies Sint Maarten-Trinitas in Leidschendam-Voorburg. Pastor Beemster begon haar werkzaamheden bij pastoor Huysmans als oproepkracht voor speciale projecten.

--------------------------------------------------------------------------------

Ze was ook de drijvende kracht achter het spirituele centrum Tsoar in Leidschendam. Verder heeft ze zich vooral ingezet voor inspirerende jaarprogramma’s voor volwassenen, met daarnaast extra aandacht voor de oudere generatie en de jonge gezinnen, zoals de kindervertelvieringen.

Op zaterdag 18 november wordt er afscheid genomen van pastor Beemster. Eerst is er een woorddienst om 16.30 uur in de Sint Martinuskerk en aansluitend een afscheidsreceptie.

Bron: Parochieblad "Kerk aan de Vliet"

De HEMA aan het Damplein in Leidschendam zal op zaterdag 16 september om 17.00 uur definitief de deuren sluiten. De HEMA was de eerste winkel, die zich in 2012 op het vernieuwde Damplein vestigde. Vermoedelijk is de omzet voor het filiaal van de warenhuisketen onvoldoende. 

Op 26 augustus staat de Opblaaskerk voor de 5de keer op het Cultureel festival in winkelcentrum Julianabaan.

Zaterdagmiddag vond er een vechtpartij plaats in Café Rooie Cor aan de Oostdorperweg in Wassenaar. Mannelijke en vrouwelijke bargasten gingen met elkaar op de vuist. Al dan niet gewapend met een bierglas.

Na de zomervakantie start de Huiswerkbegeleiding van Stichting IBCE in Leidschendam-Voorburg weer. De Stichting Interculturele Bevordering Contact & Educatie (IBCE) organiseert elke maandag- en woensdagavond van 18.00 tot 20.00 uur huiswerkbegeleiding voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Dinsdag 12 september kunnen alle mensen die een carrièreswitch overwegen of na een onderbreking terug willen keren op de arbeidsmarkt voor 20 euro naar  de training ‘Vind jezelf opnieuw uit’ in het gezondheidscentrum ‘Voel je wel’ in Leidschendam.

Maandag 21 augustus beginnen de eerste scholen weer aan het nieuwe schooljaar. Heel Nederland kan niet meer heen om de bekende spandoeken en posters met de boodschap ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Stichting Hethuis is een initiatief van ouders uit Leidschendam-Voorburg van zestien jongvolwassenen met een verstandelijke en mogelijk nog een beperking. Jongvolwassenen die afhankelijk zijn van de zorg en ondersteuning van anderen. Hun ouders willen een woon-werkplek realiseren die zoveel mogelijk de kwaliteit en warmte heeft van thuis. Een plek waar hun kinderen kunnen wonen en werken en zinvol kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Steeds meer mensen lenen e-books van de bibliotheek en lezen die op hun e-reader. Wilt u weten hoe dat in zijn werk gaat? Meld u dan aan voor de workshop ‘Lenen van e-books met uw e-reader’. Die wordt op dinsdag 5 september gegeven in de bibliotheek in Rijswijk.

In januari 2018 staat het Stompwijkse Van Velsen Rally Sport Team met de rallytruck aan de start van de Afrika Eco Race, deze rally keert terug naar de oorspronkelijk Parijs-Dakar route door Marokko, Mauritanië en Senegal. De Africa Eco Race belooft veel serieuze en avontuurlijke uitdagingen met een finish bij het legendarische ‘Lac Rose’ in Dakar, Senegal. Onder de bevestigde truckdeelnemers zit ook tweevoudig Dakarwinnaar Gerard de Rooy.

Het college van B&W van Leidschendam-Voorburg is van plan de aandelen van de gemeente in Eneco te verkopen. Voor de gemeente dient het aandeelhouderschap voor 3,44% in Eneco geen publiek belang meer. De gemeenten Rotterdam, Den Haag en Dordrecht als grootaandeelhouders hadden hiertoe al eerder besloten. De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen steunt dit besluit van het college.

Varend genieten van het culinaire hoogtepunt van 2017? Het kan tijdens de Culinaire Armada tijdens de Vlietdagen op 16 september. De Culinaire Armada is 'De culinaire brug tussen Rijswijk, Voorburg en Leidschendam'. Zeven restaurants slaan de handen ineen en serveren een zeven gangen diner op hoogstaand niveau.

Kunsthistorica Anne Marie Boorsma zal vanaf dinsdagochtend 5 september en donderdagochtend 7 september op twee locaties in Voorburg cursussen kunstgeschiedenis geven van 12 lessen met als thema: beeldende kunst, film en theater, 1850-2000.

De HEMA aan het Damplein in Leidschendam zal op zaterdag 16 september om 17.00 uur definitief de deuren sluiten. De HEMA was de eerste winkel, die zich in 2012 op het vernieuwde Damplein vestigde. Vermoedelijk is de omzet voor het filiaal van de warenhuisketen onvoldoende.  Er waren al langer geruchten dat de HEMA er zou verdwijnen.

Er zijn al zo’n 70 wensen ontvangen voor de Nationale Ouderendag in Leidschendam-Voorburg. Dit heeft organisator Maria van den Akker bekend gemaakt in een interview op Midvliet FM. De Nationale Ouderendag vindt plaats op vrijdag 6 oktober. Tijdens deze dag kan een oudere begeleid door een vrijwilliger een wens in vervulling laten gaan.

Het college van Leidschendam-Voorburg stelt een nieuwe parkeerbalans voor om bouwplannen in Leidschendam Centrum te beoordelen. Dit voorstel volgt na onderzoek naar de parkeerdruk in dat gebied. Op bepaalde momenten (zaterdagmiddag, donderdag- en vrijdagavond) is het drukker dan op andere dagen. De tellingen laten ook zien dat de daadwerkelijke parkeerdruk in het centrum lager ligt dan eerder werd aangenomen.

Vanaf maandag 21 augustus rijden de bussen en trams van HTM weer volgens de jaardienstregeling. Dat betekent dat de meeste lijnen een hogere frequentie krijgen waardoor er vaker een bus of tram aan de halte komt. Aankomst- en vertrektijden zijn aangepast. Voor een aantal bussen en trams gelden er de komende periode omleidingen. HTM adviseert reizigers voor actuele reisinformatie www.htm.nl te raadplegen of de HTM reisapp.

'Boeren, Burgers en Buitenlui'. De stadsomroeper van weleer vroeg en kreeg met deze uitroep de aandacht van de bewoners van stad en land en van de rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Deze uitroep kenschetste de onderlinge band van de diverse bevolkingsgroepen via de handel, voedsel, vervoer, markten, kermissen en volksvermaak. Het thema geeft ook de verbinding aan met gebouwen, monumenten en andere objecten. Het is, kortom, een thema met veel aanknopingspunten om een aantrekkelijke Open Monumentendag 2017 van de grond te tillen.

Het Uit Festival Den Haag groeit dit jaar uit tot een driedaags spektakel waarbij de gezamenlijke Haagse instellingen het culturele seizoen 2017-2018 presenteren. Het programma, met meer dan honderd gratis optredens, biedt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september inspiratie om jouw culturele uitgaansagenda in te vullen met bijzondere dans-, toneel-, cabaret- en muziekvoorstellingen.

Na de feestelijke en erg leuke voorstelling begin april in Het Veur Theater, willen de Veur Musicalkids graag de groep uitbreiden met nog meer leerlingen! Voor de kinderen die willen aansluiten bij de groep die iedere woensdagmiddag danst, zingt en speelt is er woensdagmiddag 6 september om 13:30 uur een extra proefles voor de kinderen die in juni de proeflessen hebben gemist en 6 jaar of ouder zijn.

Op zaterdag 23 september van 10.30 tot 14.30 uur verzorgt Welzijn Rijswijk voor de vierde keer op rij de welzijnsbeurs voor senioren. Locatie: wijkcentrum Stervoorde, dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk. Senioren blijven steeds langer thuis wonen.
U wilt natuurlijk dat dit voor uzelf, uw ouders en/of uw naasten op een veilige, gezonde en gezellige manier gebeurt. Soms  is het niet even duidelijk wat de mogelijkheden zijn om zelfstandig thuis te blijven wonen.

Het college van Leidschendam-Voorburg wil de aandelen die de gemeente heeft in energiebedrijf Eneco verkopen. De gemeenteraad is gevraagd om aan te geven of zij nog wensen en bedenkingen heeft bij dit besluit. Is dat niet het geval, dan zal de gemeente in de aandeelhoudersvergadering van Eneco aangeven dat zij het voornemen heeft de aandelen op de markt te brengen.

Als het aan het college van Wassenaar ligt, wordt nog dit jaar begonnen met de onderhoudswerkzaamheden voor Buitenplaats De Paauw. De buitenkant van het gebouw is in dusdanig slechte staat dat verder uitstel niet langer verantwoord is. Daarnaast heeft uitstel ook financieel gevolgen, omdat de subsidie die de provincie voor deze werkzaamheden beschikbaar stelt dan komt te vervallen.

Woensdagavond 16 augustus heeft de heer J.L (Jan) Kok uit Voorburg uit handen van burgemeester Klaas Tigelaar de gemeentelijke onderscheiding, de UBU ontvangen. De heer Kok is 17 jaar penningmeester geweest van Stichting Christiaan Huygensprijs en als blijk van waardering heeft het gemeentebestuur hem voor zijn inzet deze onderscheiding toegekend.

Wassenaar gaat het besluit over verder samengaan met Voorschoten pas na de verkiezingen in maart 2018 nemen. Dat heeft de gemeente Wassenaar aan Voorschoten laten weten, aldus burgemeester Bouvy-Koene via Voorschoten-Online.

Voetbalvereniging Wilhelmus uit Voorburg gaat een spoedappèl aanspannen tegen de KNVB. Dit spoedappèl dient waarschijnlijk komende week bij de rechtbank in Utrecht. Wilhelmus wil hiermee handhaving in de tweede klasse van het zondagvoetbal afdwingen voor het komende seizoen.

Het CDA Leidschendam-Voorburg is teleurgesteld over een brief van Avalex tijdens het zomerreces, dat een bezuiniging van 1,5 miljoen niet gehaald wordt en de uitwerking van de governance verdere vertraging oploopt. "Ons geduld wordt wel tot het uiterste op de proef gesteld," aldus CDA raadslid Hans Geurts.

De gemeente Leidschendam-Voorburg is bezig met de ontwikkeling van het plangebied Vlietvoorde, ten zuiden van de Veursestraatweg en begrensd door de Vliet.
De ontwikkelaars en bouwers krijgen van de gemeente een 'spelregelkaart'. De spelregelkaart vormt het kader waarmee de gemeente marktpartijen wil contracteren voor de realisatie van het plan.

Het Nationaal Ouderenfonds houdt op vrijdag 6 oktober de Nationale Ouderendag. Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk  kunnen vervullen omdat ze bijvoorbeeld alleen zijn of slecht ter been. Op Nationale Ouderendag wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Het kan gaan om simpele wensen als een keer buiten lunchen of herinneringen ophalen in het ouderlijk dorp.

Leidschendam-Voorburg krijgt een Jeugdtheaterschool. Op woensdagmiddag 30 augustus is iedereen van harte welkom tijdens de feestelijke kick-off van de Jeugdtheaterschool. De Jeugdtheaterschool is een initiatief van Trias, centrum voor de kunsten en het Theater Ludens.

Is het altijd jouw droom geweest om een kopje suiker te halen bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima? Dat kan binnenkort zomaar werkelijkheid worden.

Maak gratis kennis met de computer, internet en de digitale overheid. Bij de Bibliotheek aan de Vliet geven de docenten van SeniorWeb komend najaar twee gratis computercursussen. De cursussen worden gegeven in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

In het kader van haar 15-jarig bestaan neemt Kookatelier Wassenaar een bijzonder initiatief voor 75-plussers, die een nieuwe uitdaging willen aangaan. “Acht heren van 75 of ouder gaan eens per maand met elkaar achter de kachel!” Voorlopig vier keer op de vierde donderdag van de maand, vanaf 11.00 uur in Het Kerkehout.

Het 19e Weekend van Voorschoten is in aantocht. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september staat het centrum van Voorschoten weer in het teken van alles wat Voorschoten tot Voorschoten maakt: Modeshows, de Oldtimerdag, de openstelling van veel monumenten en een vrijwilligersmarkt.

Een vloot van wel 100 plezierjachten en open rondvaartboten vaart zaterdag 16 september over de Vliet. Om steeds bij aanlegplaatsen in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk te stoppen voor een van de gerechten van een zevengangen­diner.

Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam kan duurzame energie opwekken. Daar is alleen wel een speciale dynamo voor nodig.

In Het Krantje spuugt een columnist zijn gal over het feit dat tijdens de Tijdrit van de BinckBank Tour vrijwel uitsluitend over "Voorburg" gesproken werd en te weinig over Leidschendam.

Het Vrijwilligerspunt stimuleert en ondersteunt vrijwilligerswerk in de gemeente en brengt maatschappelijke organisaties en vrijwilligers met elkaar in contact. Dit wordt ondersteund met een vacaturebank, het inloopspreekuur en netwerkevenementen.

Zwaar aangeslagen zit hij thuis in Voorburg, Hans Middendorp van het Hoogheemraadschap van Delfland. In mei werd Middendorp bij het hardlopen in het Haagse Bos verrast door een hond. "Niet eens zo groot, bleek, maar ik voelde zijn tanden door mijn broek. Ik schudde hem van mij af en riep tegen de eigenares: 'Houd die hond vast!. '