Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Afgelopen zaterdag organiseerde Ladies Circle Wassenaar de 3de editie van de Bingo. Met 170 deelnemers werd in het tot 'Bingo Bierstube' omgetoverde clubhuis van de Kieviten ruim € 6.000 opgehaald voor Stichting Neurofibromatose. 

Maandag 19 Februari heeft wethouder Nadine Stemerdink samen met de kinderen van de basisschool De Dijsselbloem het bouwdoek naar beneden getrokken in de sport- en turnhal van het nieuwe schoolgebouw aan de Delflandlaan.

Kandidaat-raadslid voor GBLV/Gemeentebelangen Frank Rozenberg ziet de leegstaande Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk aan de Laan van Nieuwoosteinde in Voorburg als mogelijke alternatieve locatie voor Theater Ludens. Dat opperde Rozenberg afgelopen week tijdens het Cultuurdebat in de discussie over de uitbreiding van Theater Ludens.

Bij de Brede School De Heuvel in Leidschendam is eind januari een bijzondere activiteit van start gegaan: taal- en rekendans! Kinderen uit groep 1 t/m 3 leren rekenen en vergroten hun woordenschat door dansen, springen en kruipen. Het doel van de danslessen is om op een ontspannen manier kennis te maken met letters en cijfers.

Zondagmiddag 18 februari werd in Theater Ludens de tentoonstelling 'Le Rouge et le Noir' geopend.

De kwaliteit van de lucht die we inademen is nog lang niet goed genoeg. Het is een belangrijk probleem dat gek genoeg nog weinig aandacht krijgt. 
“Uit onderzoek blijkt dat bijna 5% van alle ziektes die we krijgen zijn terug te voeren op luchtverontreiniging. 
Maar de meeste mensen weten helemaal niet hoe belangrijk schone lucht is voor onze gezondheid” zegt D66-raadslid Arnoud Breedijk.

Zeker zijn van goed wonen in een fijne buurt. Dat is het thema van de campagne van de PvdA in Wassenaar, bleek zaterdag toen de aftrap werd gegeven met de onthulling van een eigenzinnig verkiezingsaffiche.

Het CDA van Leidschendam-Voorburg staat voor een goed afvalbeleid, met wekelijks inzamelen en een lagere afvalstoffenheffing. En wie niet zelf zijn afval kan wegbrengen, moet daarbij geholpen worden.

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert vanaf 2019 jaarlijks een tijdelijke tentoonstelling van historische wetenschappelijk instrumenten. Daarvoor is het museum een samenwerking aangegaan met de Collectie Planetarium Zuylenburgh, een van de grootste particuliere verzamelingen van dergelijke objecten in Nederland.

Het is gelukt! Museum Swaensteyn in Voorburg heeft een authentieke Marianne-vleugel kunnen aankopen. Het instrument, dat al sinds 2016 in langdurig bruikleen was van een particuliere verzamelaar, behoort vanaf nu tot de permanente collectie van het museum.

Op dinsdagavond 20 februari in Midvliet Actueel:

- een uitgebreide sfeerimpressie van de uitreiking van de sportprijzen van Leidschendam-Voorburg met onder meer interviews met minister Bruno Bruins van sportzaken, sportwethouder Nadine Stemerdink, sportournalist Alexander Wagener en natuurlijk enkele winnende sporters;

- een groep Wassenaarse vrienden trok 5000 kilometer in 2 oude barrels door Oost-Europa voor het Hospice Wassenaar : in de uitzending horen we alles over dit bijzondere avontuur.

Midvliet Actueel is een programma van Hans Biard (redactie en presentatie), Robert de Bok (techniek), Irene Batelaan (regie) en Tom Lek (gastenontvangst en fotografie).De live-uitzending is dinsdagavond 20 februari tussen 20.00 en 21.00 uur en in de herhaling op woensdag 21 februari tussen 18.00 en 19.00 uur (alleen via de radiofrequenties).De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "uitzending gemist radio" op www.midvliet.nl
Het Oranje Fonds houdt op 9 en 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Het campagneteam van ChristenUnie-SGP Leidschendam-Voorburgheeft zich zaterdag op Doe-Vriendelijk Dag verdienstelijk gemaakt met het ophalen en opruimen van afval. “Avalex en de gemeente laten momenteel steken vallen, ”, aldus lijsttrekker Jan-Willem Rouwendal.

Onder grote belangstelling zijn vrijdagavond de sportprijzen 2017 uitgereikt aan de lokale sporthelden van Leidschendam-Voorburg. Minister van Sport, Bruno Bruins, reikte samen met wethouder Sport, Nadine Stemerdink de prijzen uit.

Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben een intentieverklaring ondertekend voor het omvormen van de sociale werkvoorziening DSW naar een nieuw sociaal werkbedrijf. Gemeente Zoetermeer wordt in de nieuwe constructie eigenaar van dit bedrijf.

De oproep om kandidaten aan te dragen voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg heeft geleid tot veertien nominaties. Op deze veertien kandidaten kan vanaf nu tot en met zondag 25 februari aanstaande worden gestemd. De kandidaat op wie het meeste wordt gestemd, is de winnaar van de Publieksprijs.

GroenLinks in de Provinciale Staten wil dat de provincie Zuid-Holland provinciale besluiten blijft publiceren in de veelgelezen regionale en lokale huis-aan-huis bladen. Woensdag 21 februari vraagt GroenLinks samen met andere partijen aan het provinciebestuur om de provinciale besluiten te blijven publiceren in huis-aan-huis bladen.

Donderdag 27 februari start een nieuwe cursus ‘Digisterker – Werken met de elektronische overheid’ in Bibliotheek Wassenaar. U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet.

Op dinsdag 6 en donderdag 8 maart wordt er in Bibliotheek Wassenaar weer een sfeervolle Ladies Night gehouden. Deze sfeervolle avond staat inmiddels bekend als dé gelegenheid voor een gezellig avondje uit met vriendinnen en onder het genot van een lekker drankje en hapje en in aanwezigheid van gezellige stands, weer bij te kletsen!

Onbekommerd jezelf kunnen zijn in Leidschendam-Voorburg. In de openbare ruimte, in je eigen straat, op school en op het sportveld. Dat is wat ‘roze mensen’ willen. Hoe kan de gemeente daar voorwaarden voor scheppen? Tijdens het Roze Raadsdebat op 26 februari gaan politici hierover met elkaar in debat.

Verkopers van Straatnieuws, de Haagse en Rotterdamse daklozenkrant, krijgen allemaal een oranje verkopershesje uitgereikt. Met de gloednieuwe ‘bedrijfskleding’ weten kopers dat het hier gaat om het officiële Straatnieuws, met een keurmerk. De 200 verkopers van Straatnieuws staan te popelen om de hesjes aan te kunnen trekken.

Als internationaal gecertificeerd NLP trainer mag Monique de Roo van Harmoniq nu ook de NLP Practitioner en Master Practitioner geven. Op 19 maart a.s. staat de eerste NLP informatieavond gepland en op 14 april de workshop NLP in één dag. Dit is een startpunt van de grote plannen die Monique heeft.

Sport en Welzijn (SenW) in Leidschendam-Voorburg verzorgt in de voorjaarsvakantie weer een gezellige Sport-In voor de jeugd in Leidschendam-Voorburg. Op maandag 26 februari kunnen kinderen (6-12 jaar) kennismaken met onder meer judo, tafeltennis, crav maga en voetbal. De sportdag vindt plaats in sporthal De Fluit in Leidschendam.

Gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, waterschappen en de provincie Zuid-Holland gaan komende maanden uitwerken hoe we gezamenlijk het energiegebruik in de regio kunnen terugdringen en welke duurzame warmtebronnen daarbij worden ingezet. Doel is om in 2050 een betaalbare, betrouwbare, duurzame en veilige energievoorziening te hebben voor iedereen.

Op tien plekken is de gemeente Leidschendam-Voorburg gestart met een proef met sensoren om de luchtkwaliteit en geluidsniveau te meten. Wethouder Floor Kist plaatste de eerste sensorkast op 15 februari 2018. In Leidschendam-Voorburg voldoet de luchtkwaliteit bij alle woningen aan de wettelijke luchtkwaliteitseisen.

Het komende jaar staan er weer diverse themaproeverijen op het programma van Restaurant De Heerlijkheid, Het Veur Theater en drankenspeciaalzaak Gall&Gall Verbeek in Leidschendam. Het jaarlijkse Walking Whisky Diner vindt dit jaar op 27 november in Het Veur Theater plaats. Het wijnfestival Wine&Bites zal dit keer op 21 oktober plaatsvinden, eveneens in Het Veur Theater.

Jong muziektalent strijdt om uitgebreid prijzenpakket. De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s, producers en andere muzikanten onder de 19 jaar wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de zevende keer het unieke gratis coachingtraject Talent Event opgezet.

De leukste darts-, karaoke- en muziektent van Zoetermeer verzorgt zaterdag 24 februari tussen 21:00 en 24:00 weer de maandelijkse spectaculaire editie van ‘Live bij Ons’. Door insiders en in de volksmond wordt dit café ook wel de ‘Zoetermeerse Paap’ genoemd vanwege het zeer gevarieerde live-entertainment-programma en het hoge ‘oud-bruin-café’ gevoel.

De ophef die is ontstaan over de Wassenaarse woning van oud-PvdA-Eerste Kamerlid Marleen Barth breekt nu ook haar man, D66'er Jan Hoekema op. De oud-burgemeester van Wassenaar neemt per direct ontslag als waarnemend burgemeester van Langedijk in Noord-Holland.

In de afgelopen dagen ondervonden reizigers in een aantal trams problemen met uitchecken. HTM heeft kunnen achterhalen wat de oorzaak was van de storing.Het systeem is hersteld waarmee deze storing nu lijkt te zijn opgelost. Heeft een reiziger de check-out niet kunnen uitvoeren, dan zal dit worden hersteld door HTM.

Op 14 februari, Valentijnsdag, was de lokale politieke partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg druk in de weer om alle vrijwilligers en mantelzorgers die voor de GBLV-Valentijnsactie waren opgegeven in het zonnetje te zetten.

Hebt u hulp nodig bij het doen van uw belastingaangifte? Woej (Welzijn Oud en Jong Leidschendam-Voorburg) geeft in de bibliotheek in Voorburg hulp bij het correct invullen van uw belastingaangifte. Er wordt alleen op afspraak gewerkt. Vanaf 22 februari kunt u op woensdag, donderdag en vrijdag van 09:30 tot 12:00 uur via Woej een afspraak maken voor één van de spreekuren. Het telefoonnummer is 070 - 386 31 13.

Het Voorburgs kamerkoor 'Ad Novum' is een a-capella koor bestaande uit zo’n 35 koorzangers, onder de enthousiaste directie van Peter van der Leeuw. Op 10 maart zal Ad Novum in de Franse Kerk, Franse Kerkstraat 24, in Voorburg een concert verzorgen met als centraal thema 'Klankkleur'.

HMC Antoniushove, het Inloophuis Haaglanden en de Prostaatkankerstichting organiseren open inloopmiddagen voor mannen met prostaatkanker, hun partner en naasten. U bent harte welkom om langs te komen om medepatiënten te ontmoeten die ook prostaatkanker hebben (gehad).

Het Woej Cultuurmenu 55+ voor de maanden april/mei 2018 ligt klaar! Vier maal per jaar organiseert Woej voor inwoners van Leidschendam-Voorburg een tweemaandelijks leuk en afwisselend cultureel programma voor ouderen die graag naar het theater gaan.

Op vrijdag 16 februari is het zover; dan wordt bekend wie er naar huis gaan met de sportprijzen Leidschendam-Voorburg. Speciale gast dit jaar is minister sport, Bruno Bruins. Hij reikt samen met wethouder sport, Nadine Stemerdink, de prijzen uit.

Klaasje van der Wal (Den Haag, 1 februari 1949 – 12 februari 2018) was een Nederlands gitarist en bassist. Hij verkreeg bekendheid als de bassist van de band Shocking Blue. Van der Wal groeide op in Den Haag in de Zuiderparkbuurt als oudste zoon in een gezin waarvan de vader werkzaam was als hoofdagent. Op tienjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar.

HTM heeft geconstateerd dat in een aantal trams het uitchecken problemen oplevert. Momenteel wordt onderzocht waardoor deze storing in het automatiseringssysteem optreedt. Om ervoor te zorgen dat reizigers niet langer te maken krijgen met het niet kunnen uitchecken, zijn in een aantal trams de ov-chipkaartlezers uitgezet. Reizigers kunnen in die trams dus niet in- of uitchecken en reizen kosteloos.

De Partij voor de Dieren Den Haag heeft woensdag een Oorkonde van mededogen uitgereikt in het kader van Valentijnsdag aan Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag en omstreken. Met deze oorkonde spreekt de partij haar waardering uit voor de tomeloze inzet van medewerkers en vrijwilligers die dag en nacht in touw zijn om gewonde en zieke dieren te helpen.

Woedende bewoners overwegen acties bij A44
De aanleg van de Rijnlandroute pal tegen de Stevenshof in Leiden aan is begonnen. Die uitvoering zal vele jaren voor vele bewoners grote hinder veroorzaken. Zo gaan zij - na de dramatische kaalslag van duizenden bomen - vanaf mei a.s. langdurige en grote trilhinder ervaren door de aanleg van de verdiepte ligging en van de startschacht voor de tunnelboormachine.

Op zondag 11 maart viert stichting IBCE in samenwerking met Stichting Woej de Internationale Vrouwendag in wijk- en dienstencentrum De Plint in Leidschendam. Tijdens deze dag zullen succesvolle vrouwen uit Leidschendam-Voorburg hun ervaringen delen en hun verhalen vertellen. Het is een dag door en voor vrouwen waarbij ervaringen uitwisselen, muziek en dans centraal staan.

Van 16 t/m 18 februari vindt de twintigste editie van het Bluesfestival Delft plaats. Tijdens deze jubileum-editie staat een record aantal van 80 optredens gepland in de historische binnenstad van Delft. Al jaren staat het Bluesfestival Delft bekend als het grootste indoor-bluesfestival van de Benelux.

Klein Plaspoelpolder in Leidschendam verandert de komende jaren in een groene, duurzame woonwijk met een aantrekkelijke variatie aan woningen voor verschillende groepen. Naast koopwoningen komen er ook woningen in de sociale en middeldure huur, zodat een gemengde woonwijk ontstaat. De ondertekening op dinsdag 13 februari van een intentieovereenkomst met de eigenaar van het Damsigt kantoorgebouw is hiervoor een belangrijke stap.  

Op donderdagochtend 15 februari worden zestien grote bomen uitgestoken in Park het Loo in Voorburg om vervolgens op transport te worden gezet naar hun nieuwe standplaats in Vierpolders (Zeeland). Bij de herinrichting van het park worden bomen verplaatst en circa 200 bomen extra geplant. 

Van maandag 23 juli t/m vrijdag 27 juli is het Real Madrid Voetbalkamp, het internationale jeugdprogramma van de Spaanse topclub Real Madrid CF, te gast bij RKAVV in Leidschendam.

Zes vriendinnen komen elke vrijdagavond bij elkaar om Trivial Pursuit te spelen. Een vreemd stel. Twee Spanjaarden die een verdieping hoger wonen dan Suzanne: nog een vreemd stel.

Op de Van de Wateringelaan in Voorburg is vrijdag 9 februari een vrouw tegen de openstaande achterklep van een auto aangereden. De vrouw kwam met haar hoofd tegen de klep aan, en kwam hard op het asfalt ten val.

Afgelopen weekend werd ook in Leidschendam het Carnaval feestelijk ingeluid.

Afvalscheiding door burgers is inefficiënt en leidt vooral tot overlast. Dat laat de partij Hart voor Wassenaar weten op de website Wassenaarders.

Bent u 65 jaar of ouder, heeft u geen eigen woning, een beperkt inkomen en heeft u moeite met het invullen van uw belastingaangifte? Woej biedt ook dit jaar weer op diverse locaties binnen de gemeente, hulp aan zelfstandig wonende senioren bij het invullen van de belastingaangifte.

Lokaal Wassenaar! pleit ervoor dat het achterstallige onderhoud van het groen in de gemeente wordt aangepakt.