Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Festival Classique is maandagavond 18 juni in het Kurhaus in Scheveningen afgesloten met een jubileumconcert van het Prinses Christina Concours, waaraan onder meer oud-winnaar Remy van Kesteren zijn medewerking verleende.

Op donderdag 28 juni start uur de verkoop van 174 duurzame luxewoningen in Park070, een nieuwe stadswijk op de voormalige CBS-locatie aan de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg.

De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) heeft samen met achttien lokale natuurorganisaties beroep aangetekend bij de rechtbank vanwege de toestemming van de provincie Zuid-Holland voor het afschieten van smienten.

Binnenkort wordt de zienswijzennota betreffende het Leidschendamse Molenpad in de gemeenteraad behandeld. Heet hangijzer is het parkeren. Buurtbewoners en ondernemers vrezen voor een tekort aan parkeerplaatsen wanneer het huidige plan doorgang vindt. Bezorgde inwoners en ondernemers hebben meer dan vijfhonderd zienswijzen ingediend bij het (oude) college van burgemeester en wethouders.

Maandag 18 juni was er een afscheidsreceptie voor de 3 wethouders uit het vorige college van B en W van Leidschendam-Voorburg. In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein kon afscheid worden genomen van Bianca Bremer (GBLV), Lia de Ridder (D66) en Floor Kist (GroenLinks). De drie blijven wel actief in de politiek als leden van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg.

De naschoolse opvanglocatie Leidschendam van Vlietkinderen vestigt zich permanent in het clubgebouw van voetbalvereniging RKAVV in Leidschendam. Wat een jaar geleden begon als een proef is na een jaar door beide partijen positief beoordeeld en vindt doorgang. Dat laat SenW in een persbericht weten.

In 2017 hebben honderdveertig vluchtelingen in Leidschendam-Voorburg, waaronder 23 Syriërs, een woning toegewezen gekregen. Dit meldt Het Krantje op basis van informatie van Vluchtelingenwerk.

Reizigers met het stadsvervoer kunnen vanaf maandag 25 juni niet langer contant betalen om een kaartje te kopen bij de buschauffeurs van HTM. Hiermee hoopt HTM de veiligheid van de chauffeurs te verbeteren. Het heeft voor overvallers geen zin meer om chauffeurs te bedreigen om geld als er geen contant geld in de kassa zit, is de gedachte.

Op vrijdagavond 29 juni vindt de kick-off van het Strandwal-festival plaats op het Zomerfeest in Oud-Rijswijk. Op het podium op het Tollensplein wordt het programma gepresenteerd van het Strandwalfestival dat op vrijdagavond 7 september, zaterdag 8 september en zondag 9 september n Rijswijk plaatsvindt.

Twee motordieven lieten zaterdagochtend noodgedwongen een uit Voorburg gestolen voertuig achter op de IJsclubweg in Den Haag toen het alarm plots afging. Dit meldt de politie Leidschendam-Voorburg via Facebook.

De politie heeft in de nacht van 16 op 17 juni een man uit Voorburg aangehouden, nadat deze in Leidschendam naar alle waarschijnlijkheid een woninginbraak voorbereidde.

De tuinleden van het volkstuinenpark De Groene Zoom in de 'Haagse' wijk Westvliet hebben op zaterdag 16 juni vijftig jaar volkstuinplezier gevierd. Met het hijsen van een nieuwe vlag door burgemeester Tigelaar werd het feest geopend in aanwezigheid van meer dan honderd tuinleden en genodigden.

In de nacht van 16 op 17 juni ontvingen de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Leidschendam een melding van een omgeslagen zeilboot op Vlietland. Al snel waren er twee krachten ter plaatse. Na een snelle inspectie bleek dat er gelukkig geen persoon in het water was beland.

Gebroken roer
Terwijl de redders de situatie verder beoordeelden, kwam de eigenaar van de boot ook op de locatie aan. De eigenaar vertelde dat hij eerder die avond al een half uur stuurloos op de plas had rondgedobberd. Na de uiteindelijke aankomst aan de kant stelde hij vast dat de zeilboot een gebroken roer had. De eigenaar is daarna hulp gaan halen. Iets na middernacht is de kapotte boot in een nabijgelegen haven aangemeerd.

Toezicht op het water

De reddingsbrigade is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. In de zomermaanden houden deze vrijwilligers toezicht op en om het water van Recreatiegebied Vlietland. Daarnaast worden zij ingezet bij verschillende evenementen in de omgeving die op en om het water worden gehouden.

Komende zondag is de reddingsbrigade aanwezig bij de Midzomertriatlon in het centrum van Leidschendam. Hierbij houdt de reddingsbrigade toezicht bij de onderdelen die in en om het water worden gehouden. Tevens is deze dag de aftrap van een wervingsactie met als titel: ‘’Ben jij onze nieuwe redder?’’.

Nieuwe leden gevraagd
Met deze actie hoopt de reddingsbrigade genoeg leden binnen te halen om haar belangrijke werk te kunnen blijven doen. Ook wordt de reddingsbrigade meer onder de aandacht bij kinderen gebracht, die al vanaf 8 jaar kunnen starten met het leren van Zwemmend Redden.Wil je ook vrijwilliger worden bij de Reddingsbrigade Leidschendam? Kijk dan snel op de website voor informatie. Langskomen op de post kan natuurlijk ook. Op zondag 24 juni staat de reddingsbrigade ook met een kraam bij de sluis in Leidschendam.

Voor meer informatie, zie: reddingsbrigadeleidschendam.nl

20180617 zeilboot
De omgeslagen zeilboot werd snel naar de kant getrokken

AWP 20171209 Rampenoefening Winterstorm RBL 2198
Rampenoefening winterstorm
De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat actie ondernemen tegen het feit dat zij van de rijksoverheid onvoldoende geld krijgt voor bijstandsuitkeringen en jeugdzorg.

Zaterdag 23 en zondag 24 juni is het prachtige watersport- en recreatiegebied Vlietland voor het 14e keer het decor voor een groot paardenevenement.

Op zondag 17 juni is galerie BW5 geopend door de burgemeester van Leidschendam-Voorburg, Klaas Tigelaar. In zijn openingswoord sprak de burgemeester zijn bewondering uit voor dit initiatief van Frank Rozenberg en feliciteerde hij Frank met de opening van deze galerie.

Op dinsdagavond 19 juni in Midvliet Actueel:

- Mark Slats uit Wassenaar neemt deel aan de Golden Globe Race (een solozeilrace om de wereld);
- speciale onderwijsscholen in de Haagse regio zetten zich in voor gehandicapte kinderen in Tunesië;
- Midzomertriathlon in Leidschendam Centrum (zondag 24 juni);
- de première van een film van de Stadscoalitie Leidschendam-Voorburg;
en een sfeerreportage van de oldtimershow aan de Damlaan.

Midvliet Actueel is deze week een programma van Hans Biard (redactie en presentatie), Robert de Bok (techniek), Irene Batelaan (regie) en Tom Lek (gastenontvangst).

De live-uitzending is dinsdagavond 19 juni tussen 20.00 en 21.00 uur en in de herhaling op woensdag 20 juni tussen 18.00 en 19.00 uur. De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "uitzending gemist radio" op www.midvliet.nl
 
Fred Duijn volgt Juliette Bouw op als fractievoorzitter van de CDA-fractie Leidschendam-Voorburg. De 47-jarige Duijn is op dit moment één van de vijf raadsleden van het CDA in de gemeenteraad. Fred Duijn werkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Op zaterdag 16 juni was er weer het jaarlijkse spektakel van Vlaggetjesdag op Scheveningen. Rond de haven van Scheveningen en in de visafslag waren er weer heel wat activiteiten.

Kunnen rondkomen is iets moois. En in rondkomen zit kunst. Laat je over de barrières van taal, portemonnee, schaamte, trots en eenzaamheid heen meevoeren. Laat jezelf zien en horen. Het mág. En dat het kán wordt bewezen met 'Toon', een cyclus van zang en dans.

Plein Musique bestaat vijftien jaar. De reeks van concerten in de open lucht hoort inmiddels bij de tradities van Wassenaar. De enthousiaste reacties van het publiek én de muzikanten inspireerden de organisatie om in het lustrumjaar extra goed voor de dag te komen. Op de geheel vernieuwde website staat inmiddels het programma voor komende zomer.

Wegens groot succes verzorgt Bibliotheek Wassenaar een extra lezing hoogsensitiviteit in Bibliotheek Wassenaar. Karen Schröder en Mirjam van Leeuwen vertellen je er alles over tijdens op dinsdag 26 juni in Bibliotheek Wassenaar. In hun praktijken zien zij steeds meer kinderen, jongeren en volwassenen die hoogsensitief of hoogstimulatief zijn.

Op zaterdag 30 juni is de laatste openingsdag van Life & Garden Leidschendam. Na ruim 47 jaar sluit het bedrijf de deuren. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de grond gekocht n verband met de ontwikkeling van het groene woongebied Vlietvoorde.

Woensdag 27 juni om 14:00 uur vindt de feestelijke première van Incredibles 2 (3D) plaats in Filmhuis Wassenaar. Om te vieren dat Incredibles 2 binnenkort draait in Filmhuis Wassenaar, is er een speurtocht uitgezet in de bibliotheek. Vind jij alle afbeeldingen uit de film?

Fonds 1818 bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met de inwoners van Leidschendam-Voorburg en omgeving. In het kader van het jubileum-initiatief 'Verrijk je Buurt' is het fonds op zoek naar mensen met een goed idee voor hun buurt. Iedereen die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor z’n directe leefomgeving wil doen is van harte welkom bij het Verrijk je Buurt-inspiratiecafé dat op dinsdag 28 juni in het gemeentehuis Leidschendam plaatsvindt.

De Vereniging Vrienden Sijtwendepark en de gemeente hebben besloten om op korte termijn, onder begeleiding van een mediator, te gaan zoeken naar een oplossing voor de bestaande verschillen van inzicht. Het bestuur en de meer dan 240 leden van de vereniging zijn hier zeer blij mee en zullen al het mogelijke doen om de mediation te laten slagen.

Communicatieadviseur Ben van Vliet gaat na 47 jaar overheidsdienst, waarvan 40 jaar in het communicatievak, op 1 september 2018 met vervroegd pensioen. Hij heeft ruim 27 jaar voor de gemeente Leidschendam-Voorburg gewerkt.
Ben kreeg op donderdag 14 juni een informele afscheidsreceptie aangeboden.

Leest u op vakantie toch nog liever papieren boeken? En wilt u op de terugweg ruimte hebben voor uw souvenirs? Sla dan uw slag tijdens de boekverkoop van Bibliotheek Wassenaar. De verkoop start op maandag 25 juni. De bibliotheek schrijft ieder jaar boeken af om de collectie fris en actueel te houden. Wie weet zit er tussen de afgeschreven boeken wel iets bij dat u graag nog had willen lezen.

Vanwege onvoldoende animo in de avonden hebben Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Voorschoten Voor Elkaar, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar en Kwadraad maatschappelijk werk besloten te stoppen met de avondspreekuren van de Formulierenbrigade.

Ben je nog niet geslaagd en wil je alsnog je mavo-, havo- of vwo-diploma behalen? Meld je aan via je decaan. Of je bent wel geslaagd maar je wilt je profiel verbreden of verbeteren? Bij ROC Mondriaan School voor VAVO kun je een vmbo-t, havo of vwo-diploma behalen, ook in combinatie met werk, sport of zorgtaak. Op dinsdag 26 juni van 19.00 tot 21.00 uur houdt de school een informatieavond aan het Leeghwaterplein 72 in Den Haag.

Op 8 september vindt de 32ste editie van de BankGiro Loterij Open Monumentendag plaats, een van de grootste culturele evenementen van Nederland. De Leidschendam-Voorburgse stichting is volop aan de slag met de invulling van het thema 'In Europa’ en de organisatorische voorbereidingen.

Op 21 juni opent in Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck de zomerexpositie ‘Voorburg Sculptuur 2018’. Gedurende twee maanden is het beeldhouwkunst wat de klok slaat in het historische centrum van Voorburg. In Museum Swaensteyn tonen negen kunstenaars recent werk, in de tuin en het huis  van Huygens’ Hofwijck plaatst beeldhouwer Eppe de Haan monumentale marmeren beelden.

Woensdag 13 juni was het een drukte van jewelste op de Playground in de Prinsenhof in Leidschendam. Sport en Welzijn (SenW) en Woej verzorgden er de Buitenspeeldag 2018. Meer dan honderd kinderen deden mee met leuke sport- en spelactiviteiten. Tijdens de zonnige speelmiddag werd tevens het Goed bezig!-logo gelanceerd.

U bent op maandag 18 juni van harte welkom op de afscheidsreceptie van de oud-wethouders van Leidchendam-Voorburg: Bianca Bremer, Lia de Ridder en Floor Kist. Ieder heeft, op geheel eigen wijze, veel voor de gemeente betekend.

Voor volwassenen verzorgt molen De Salamander in Leidschendam op zaterdag 30 juni weer een workshop schilderen op schaaldelen met acrylverf. Beeldend kunstenaar Annemieke Fierinck begeleidt de creatievelingen bij hun werk.
Vooraf bepaalt men welk schaaldeel men gaat gebruiken: bij het schilderen wordt (ook) gewerkt vanuit de structuur van het hout.

De raad van toezicht (RvT) van het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) heeft Arjen Dorland per 1 juli 2018 benoemd tot lid van de raad van toezicht en heeft het voornemen om hem per 1 augustus 2018 te benoemen tot zijn nieuwe voorzitter. Dorland neemt de voorzittershamer over van Wim Deetman.

Op donderdag 5 juli is er een voorlichtingsavond over psychose in Het Stadhuis-Forum aan de Engelandlaan 502 in Zoetermeer. De bijeenkomst begint om 19:30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Een psychose is een ingrijpende ervaring voor betrokkene zelf, maar zeker ook voor mensen uit de directe omgeving.

In de wijk Bovenveen in Voorburg werd afgelopen woensdag onder het moto ‘Fenomeen Bovenveen’ een spelmiddag gehouden. Tegen de honderd kinderen deden mee aan deze middag op het Jan Mulderveld. Er waren  diverse activiteiten voor de kinderen, zoals voetballen bellenblazen en springen op een springkussen.

Het Corbulo College is een vmbo-school voor techniek, technologie en design in Voorburg. De leerkrachten en leerlingen hebben een unieke prestatie geleverd. Directeur Percy van Poelgeest laat het volgende weten: "Als trotse directeur van het Corbulo College kan ik u melden dat mijn docenten en leerlingen iets unieks hebben gepresteerd."

Het was gezellig druk in Stadstuin Rusthout in Leidschendam op woensdagmiddag 13 juni. Er waren (groot)ouders met kinderen massaal naar Groei & Bloei gekomen. Er mochten gratis kleine plantjes meegenomen worden. Klinkt Citroenkruid al een beetje apart, wat valt er dan te denken over het Colaplantje. Kinderen vonden de naam al zeer interessant en de geur doet echt aan Cola denken als er over de blaadjes gewreven wordt.

Baldrick Buckle is de nieuwe Wereldkampioen Zandsculpturen. De Britse zandkunstenaar ontving zijn prijs woensdagmiddag uit handen van de Haagse burgemeester Pauline Krikke. Buckles winnende sculptuur 'De weg vanaf Scheveningen' en die van de andere deelnemers aan het WK zijn nog tot zondag 19 augustus gratis te bewonderen op het Haagse Lange Voorhout. ’s Avonds zijn de zandsculpturen spectaculair verlicht.

Met de voltooiing van de installatiewerkzaamheden aan de Dorpskerk is weer een icoon rond de sluis in Leidschendam verzekerd van een monumentale uitstraling in de donkere avonduren. De afgelopen maanden is gestaag doorgewerkt aan het project Licht op de Sluis met de installatie van lichtarmaturen en aan het testen van lichtontwerpen op locatie.

Met de funky groove van Banana Savannah, de fluisterharmonieën en indierock van Folk Road Show, de metalcore van Icarius, Livin' Blues Xperience, de beats van Tumbleweed en de electro van Vrou.ka, folkpopband Cookhouse en het Haagse hiphoplabel Wilde Westen laten Musicon en Haags Pop Centrum op Parkpop zien wat er op dit moment speelt in de Haagse popsector.

Florence Label Actief biedt in samenwerking met de bibliotheek opnieuw de Florence Foto Studio aan. Vanwege het grote succes van de vorige twee series, geeft Ruud van den Houte de volgende fotocursussen in de bibliotheek in Voorburg:
• Florence Foto Studio nr. 1 (Basis)
• Florence Foto Studio nr. 2 (Vervolg)
Cursus nr. 1 (Basis) start op woensdag 11 juli. Cursus nr. 2 (Vervolg) start ook op woensdag 11 juli. De vervolg-cursus is bedoeld voor de cursisten die vorig jaar of dit voorjaar de basis-cursus volgden.

Kraanwater in dienst van de vrede. Goed, betrouwbaar en lekker drinkwater is niet vanzelfsprekend. Dunea verzorgt het duinlandschap, waar het water wordt gewonnen, daarom met respect en de noodzakelijke expertise. Daarom kunnen de Dunea-klanten vertrouwen op het drinkwater. Dunea maakt zich daar dagelijks sterk voor. Ook vrede is niet vanzelfsprekend. Dat er al zo lang vrede is, is geen toeval, maar te danken aan de veteranen die zich daar sterk voor maakten en maken. Daar kan iedereen op vertrouwen. Wat wel vanzelfsprekend is: Dunea is de veteranen daar oprecht dankbaar voor.

De fractie van GroenLinks Leidschendam-Voorburg heeft een motie luchtkwaliteit ingediend, die door de hele gemeenteraad werd medeondertekend en aangenomen. Daarin wordt onder meer gevraagd aan de wethouder om te onderzoeken hoe de luchtkwaliteit in Leidschendam-Voorburg voortaan gemeten zal worden en om jaarlijks te rapporteren aan de Raad over de voortgang van het Actieplan luchtkwaliteit.

De Haagse rondvaartorganisaties starten een unieke samenwerking tijdens de Volvo Ocean Race op 24, 29, 30 juni en 1 juli. Naar aanleiding van het verwachte verkeersinfarct hebben de rondvaartorganisaties de handen in een geslagen. Samen zullen zij een pendel organiseren van en naar  Scheveningen. Meewerkende rondvaartorganisaties zijn: Boot Varen Den Haag, Flitz-events, the Hagueboat, Willemsvaart en De Ooievaart.

Van oorsprong werden in de 'Graaitijd' vissersschepen klaargemaakt voor de reis. YMCA Scheveningen organiseert met Graaitijd Muziekdagen Festival van donderdag 14 t/m zondag 17 juni een meerdaags evenement dat volledig geïntegreerd is met de organisatie van Stichting Vlaggetjesdag. Inwoners én bezoekers van Scheveningen kunnen genieten van vele live optredens en culinaire hoogstandjes in de Keizerstraat en de 2e Binnenhaven!

De twaalfde editie van de ShoppingNight, het grootste winkelevenement van Nederland, staat volledig in het teken van Feest aan Zee; ‘Fête de la Mer’ en biedt een avond vol acties en entertainment in de bruisende binnenstad van Den Haag. Een heerlijke avond uit, van Paris Plage tot petit four. Martinique, Saint-Tropez of Bretagne. Op vrijdag 29 juni kleurt Binnenstad Den Haag volledig blauw, wit, rood en waan je je volledig in de sfeer van Franse badplaatsen.

In een speciale vergadering van het algemeen bestuur is Piet-Hein Daverveldt afgelopen 4 juni door Commissaris van de Koning Jaap Smit beëdigd tot dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Komende zaterdag neemt de Leidschendamse voetbalploeg RKAVV VR1 het in de finale van de HaaglandenCup op tegen competitiegenoot VV Lyra VR1.