Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Alle nieuwsberichten
De medewerkers van wijkcentrum De Groene Loper in Voorburg zijn op zoek naar bewoners van de wijken Bovenveen en Voorburg-Noord. Graag wil men jullie beter leren kennen, tijdens een gratis kerstlunch* in wijkcentrum De Groene Loper.

Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Leidschendam is in totaal € 15.041,-. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo'n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club.

Op woensdag 13 december heeft loco-burgemeester Bianca Bremer van Leidschendam-Voorburg aan de heer Pieter van den Kerkhoff de gemeentelijke onderscheiding de UBU uitgereikt. Daarbij kreeg hij ook de nieuwe gemeentelijke oorkonde. Hij heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn bovenmatige inzet als voorzitter van de stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg (OMD-LV).

De Provincie Zuid-Holland heeft de Gemeenteraad Leidschendam-Voorburg op 31 oktober 2017 een reactie gestuurd op haar brief van 31 mei j.l. In deze laatste brief vroeg de Gemeenteraad om zich bij de aanleg van de Rijnlandroute/verbreding A4 te houden aan de afspraken over een goede inpassing. De Rijnlandroute en A4 hebben grote invloed op de Starrevaart/Vogelplas en het recreatiegebied Vlietland.

HMC (Haaglanden Medisch Centrum) en de zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben afspraken gemaakt over de ziekenhuiszorg van HMC in de toekomst. Daarmee willen zij voor een langere periode op gebalanceerde wijze antwoord geven op de groeiende zorgvraag in de regio Haaglanden.

Op zaterdag 16 december verzorgen 'De Tussendoortjes' van carnavalsvereniging De Damzwabbers een themafeest voor tieners in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Het thema van deze avond is western en cowboys. Het is leuk als je je kleding hierop aanpast maar dat is niet verplicht.

Uit de Armoedemonitor 2016 blijkt dat veel gezinnen met kinderen op de middelbare school moeite hebben om maandelijks rond te komen. De PvdA Leidschendam-Voorburg wil dat elk kind mee kan doen en maakt zich daarom hard voor de aanpak van armoede onder kinderen.

Bij Vlietkinderen Kinderdagopvang Pukkie, in de Van Sevenbergestraat 43 te Voorburg, werd een informatiebijeenkomst voor de lokale politieke fracties gehouden. Hierbij werden door directeur Tine Oudshoorn en Marketing Communicatie adviseur  Yvonne Bood, niet alleen de visie en ambities aangegeven van de grootste kinderopvang organisatie uit Leidschendam-Voorburg, maar er werden ook een aantal uitdagingen voor de toekomst besproken.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 11 januari 2018 de heer J.F. (Frank) Koen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wassenaar. De burgemeestersvacature in Wassenaar ontstaat door het vertrek van waarnemend burgemeester Aptroot per 11 januari 2018.

Op supermarkt Hoogvliet in Voorburg komen honderden zonnepanelen. Daarmee heeft de supermarkt meteen één van de grootste zonnedaken van Voorburg. De panelen worden geplaatst door energiebedrijf Nuon. Ruim 100.000 kWh stroom per jaar verwacht Hoogvliet op te wekken met zo’n 409 zonnepanelen op het dak van de supermarkt, gevestigd aan de Klaverweide in Voorburg.

Onlangs heeft wethouder werk en inkomen Nadine Stemerdink van Leidschendam-Voorburg het rapport “Nederlandse kinderen ontkoppeld. Als de verblijfsstatus van je ouders je levensstandaard bepaalt” uit handen van de jeugdombudsman Bert van Alphen in ontvangst genomen. In het rapport doet de ombudsman een aantal aanbevelingen hoe de gemeente kinderen met een illegale ouder die in armoede opgroeien kan helpen.

Op zondagmiddag 17 december speelt Theatergroep Vrij twee relatiekomedies, 'Jaar in jaar uit' en 'Elke Week',  in de vorm van eenakters van elk 40 minuten in Bibliotheek Wassenaar. In de komedie 'Jaar in jaar uit' maakt u kennis met het acteursechtpaar Trudy en Wim. Het echtpaar kent inmiddels alle bekende hobbels in het huwelijk. Maar of er een feestje op hun aanstaande 40-jarig huwelijk moet worden gevierd?

In de decembermaand verzorgen de mantelzorgconsulenten van Welzijn Rijswijk voor u én voor degene voor wie u zorgt een heerlijke middag met muzikale ontspanning. Ze verwennen u met een inspirerend liedjescabaret voor en over mantelzorgers, met een lach en een traan.

In winkelcentrum Oud Rijswijk barst het vrijdagavond 15 december van de kerstactiviteiten. Tussen 15.00 en 21.00 uur vindt weer de bekendste en oergezellige kerstkoopavond van de regio plaats. Winkeliers en bewoners hebben lantaarns en kaarsen in het raam staan en het winkelgebied is volledig tot een Dickensiaans kerstsprookje omgetoverd.

Zelf bepalen hoe de speeltuin er in jouw wijk in Leidschendam-Voorburg uit komt te zien, wie wil dat nu niet? De Speeltuinbouwer is een interactieve tool waar kinderen op speelse manier een speelplek kunnen inrichten. In het vervolgtraject wordt het ontwerp verder uitgewerkt en uiteindelijk gerealiseerd. Met deze tool stimuleert Speelplan de kinderen in  Nederland om met veel uitdagende, vrolijke en slimme ideeën te komen zodat het buitenspelen weer  leuk wordt.

Vooral eenzaamheid onder ouderen, parkeeroverlast, te hard rijden en rommel op straat worden in de gemeente Leidschendam-Voorburg als problemen ervaren. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van de Wijkatlas 2017.

Na een eerdere valse start kon er afgelopen zaterdag 9 december dan toch eindelijk een voorproefje worden genoten van het project 'Licht op de Sluis'.

Het onlangs opgerichte Senioren Collectief Haaglanden zal op 18 december 2017, van 14:00 uur tot 16.30 uur spreekuur houden over de premiekorting op de ziektekostenverzekering.

In december organiseert de Rotary weer door het hele land de Rotary Santa Run: een sfeervolle kerstmannen fun run voor jong én oud. Ook Voorburg komt in kerstsfeer tijdens de Rotary Santa Run op 17 december 2017.

Fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg Marjan van Giezen heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Een 17-jarige Leidschendammer heeft zichzelf aangegeven na een mislukte overval op een Gall & Gall-filiaal te Rotterdam.

Op zondag 17 december om 13:05 uur zijn Hans Snoek en Alicia Snoek te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Samen vormen zij het Duo Faith. De op 10 februari 1963 geboren Hans Snoek groeit op in Den Bosch. Hans is al heel lang met muziek bezig. Na vele jaren in de bouw te hebben gewerkt besluit Hans, die de hele dag door zingt, om zanglessen te nemen als hij zijn ‘spaan’ aan de wilgen hangt. Familie, vrienden en kennissen in zijn omgeving sporen Hans meer en meer aan om iets met zijn stem te gaan doen. Uiteindelijk hakte zijn dochter (Mariska) de knoop door. Hans is een podiumbeest op en top.

Naast zijn solo optredens is Hans nu met zijn dochter op het podium te aanschouwen als Duo Faith. Alicia had aan haar vader Hans gevraagd of hij een keer met haar een nummer wou opnemen, en papa kon dat natuurlijk niet weigeren. Hans en Alicia hebben een oud nummer van Koos Alberts & Christa in een nieuw jasje gestoken. Het gaat om ‘Jaren komen, jaren gaan’. De single is opgenomen in Apeldoorn bij Anro Producties.

Op zondag 17 december om 13:05 uur kun je nader kennismaken met het Duo Faith en natuurlijk hoor je de debuutsingle.
Op zondag 17 december komt Johan Heeren naar de studio van Midvliet. Hij komt om 12:30 uur onder meer zijn nieuwe single ‘Barcelona’ / ‘Puerto de Llansa’ laten horen.Puerto de Llansa (Oh Lady Rose) is een single van Jack Jersey uit 1982. Op de B-kant staat het nummer I won't cry. Beide nummers schreef hij samen met zijn vrouw (Elly) Milly Trap, en zijn terug te vinden op het album Dreamer dat hij hetzelfde jaar uitbracht.

In het lied zingt hij over zijn geliefde Rose, over de sterren en de nacht, de wijn, en het goede gevoel dat hij heeft overgehouden aan Puerto de Llansa. Hij verwijst hier naar de Catalaanse havenstad Llançà aan de voet van de Pyreneeën. Naast een hit in Nederland in mei 1982, kreeg hij in augustus van dat jaar ook nog de beloning van het ereburgerschap van de burgemeester van Llançà. Als groot bewonderaar van Jack Jersey heeft Johan Heeren wederom een oude hit nieuw leven ingeblazen, en deze in een feestelijk 2017 jasje gestoken.

Zoals we gewend zijn van Johan verschijnt ook deze nieuwe track weer tweetalig (Engels & Nederlands). Als eerste track is gekozen voor de Nederlandstalige versie van het liedje wat de titel kreeg ‘Barcelona’. De Nederlandse versie is geschreven door Collin Heikens (bekend van voormalig duo Mike & Collin). Als tweede track is de Engelstalige versie getiteld ‘Puerto de Llansa (Oh Lady Rose’ toegevoegd aan het zilveren schijfje.
De nieuwe tweetalige single die de titel ‘Barcelona / Puerto de Llansa’ kreeg, is de voorloper van het full album van Johan Heeren.  De tracks zijn wederom geproduceerd door Sonic Solutions, Manfred Jongenelis tekende voor de accordeon partijen, terwijl neef Iwan Rommers het gitaarwerk weer voor zijn rekening heeft genomen.

Het koorwerk werd verzorgt door Margo Roeken. De bijbehorende clip(s) zijn inmiddels opgenomen door De Neve Media.
De plug & promotie werkzaamheden worden wederom verzorgt door Jolanda Clement (JC-Event - JC Records- JC Travel). De nieuwe  tracks ‘Barcelona / Puerto de Llansa’ zullen ook op het nieuwe album verschijnen. Het album zal zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar zijn via de website van Johan Heeren: www.johanheeren.nl en bij de welbekende verkoopadressen.

Op zondag 17 december om 12:30 uur kun je nader kennismaken met Johan Heeren en uiteraard hoor je zijn muziek, waaronder de nieuwe single.
De actiegroep REDRIJNLANDLAAN heeft in een brandbrief aan het college van B&W en de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg laten weten niet uit de voeten te kunnen met de huidige plannen voor nieuwbouw op de locatie Rijnlandlaan in Voorburg.

Op een aantal hotspots in Leidschendam-Voorburg zullen tien sensoreenheden vanaf volgende maand de luchtkwaliteit en geluidoverlast meten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De fractie GBLV/Gemeentebelangen verbaast zich over de werkzaamheden die al weken worden uitgevoerd aan de waterleiding in de Parkweg in het Huygenskwartier Voorburg.

De gemeente Leidschendam-Voorburg, woningcorporaties Vidomes en WoonInvest, de Huurdersraad Vidomes en Huurdersvereniging Respectus ondertekenden op 8 december de jaarlijkse prestatieafspraken voor sociale woningen.

Vanwege het voorspelde winterse weer komen de lessen op de Spinozascholen (Voorburg, Leidschendam en Den Haag) maandagmiddag te vervallen.

Op zaterdagmorgen 16 december zijn twee vrijwilligers van Houtzaagmolen De Salamander te gast bij Omroep Midvliet in het programma WeekendKompas. Zij vragen dan aandacht voor enkele vrijwilligersvacatures bij de molen.

Over het programma
Midvliet vindt maatschappelijke organisaties belangrijk en daarom is het thema vrijwilligerswerk ingevoerd. Het programma met muziek, interviews en uitgaanstips duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het interview begint rond 11.15 uur en duurt 15 à 20 minuten.

Vrijwilligers gezocht
Houtzaagmolen De Salamander, 'de icoon van Leidschendam', is een werkend monument aan de Trekvaart de Vliet, oorspronkelijk gebouwd in 1643 en wordt door vrijwilligers in stand gehouden. De molen is elke woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur open voor publiek voor een rondleiding; er zijn regelmatig zaagdemonstraties. Molenaars en assistenten zorgen voor het onderhoud van de molen en voeren zaagwerkzaamheden uit. Andere vrijwilligers organiseren regelmatig extra activiteiten in de molen zoals bij molendagen en Monumentendag. Voor deze werkzaamheden zoekt de molen nog enkele molengidsen, een vrijwilliger voor de evenementen- en educatiecommissie en een assistent-molenaar.
De Voorburgse musea Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn zijn op vrijdag 8 december een formele samenwerking aangegaan.

CDA-commissielid Aat Kranenburg en kandidaat-raadslid voor het CDA Paul van Rede zijn op bezoek geweest bij RKAVV in Leidschendam. Zij hebben gesproken met RKAVV om na te denken over het verbeteren en optimaal benutten van het sportcomplex aan de Kastelenring.

De kandidatenlijst van D66 Leidschendam-Voorburg voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is definitief vastgesteld. Dat huidig wethouder Lia de Ridder de lijst zal aanvoeren is sinds oktober reeds bekend. De volgorde van de overige kandidaten is na een zorgvuldig en democratisch proces tot stand gekomen, door middel van stemming onder de leden.

Helaas stopt de Stichting Hoekenburg in Voorburg met de activiteiten. Veel mensen vinden dat vervelend. De stichting bezit veel foto’s over de geschiedenis van Voorburg. Ook is er een kaartenlocatie van Voorburg. Omdat er geen opvolging voor de medewerkers van deze stichting is, heeft men het besluit moeten nemen om te stoppen.

Zaterdag 9 december was het zover. Om 17.30 uur zijn de eerste spots aangegaan van het project Licht op de Sluis in Leidschendam. Initiatiefnemers Teun Glasbergen en Wim Schoevers drukten op de knop die de beeldengroep De Damwachters en het Sluiswachtershuis in sfeerlicht zetten. De handeling kon beschouwd worden als een soort voorgerecht van het programma-onderdeel Walking Dinner van het Kerstevent 'X-Mas for Everyone' van het winkelgebied Leidschendam-Centrum.

Het terrein van kinderboerderij Essesteijn in Voorburg vormt het decor van een aantal leuke kerstactiviteiten: kaarsen gieten op zaterdag 16 december en een kindermiddag op woensdag 20 december. Jong en oud kan zaterdag 16 december, in de stadsboerderij kerstkaarsen gieten. Dat is van 11.00 tot 16.00 uur. De imker van de stadskinderboerderij, Hanneke van Rooyen, zorgt voor echte bijenwas en natuurlijk voor de nodige hulp. Meedoen is gratis.

In navolging van de Tweede Kamer en andere gemeenten in Nederland heeft de lokale politieke partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg een motie opgesteld die oproept tot het plaatsen van de Nederlandse vlag in de raadzaal van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Op donderdag 21 december klinken in de Lutherse kerk in Den Haag de aloude lezingen en liederen bijeengebracht in het festival of nine Lessons & Carols. Cantorij ‘Maarten Luther’ onder leiding van Monique Schendelaar en organist Sander van den Houten verzorgen het muzikale deel, lector Nigel Lamb verzorgt de lezingen. Aanvang 19.30 uur (kerk open 19.00 uur). Toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang. Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9. Den Haag. 

"Gisteren (vrijdag 8 december) heb ik aangekondigd mij terug te trekken als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Diversen van u hebben mij om een reactie gevraagd naar aanleiding van een berichtje vanochtend in de media. Dit bericht is niet door mij naar buiten gebracht. Ik hecht eraan  u mijn reactie ook mee te geven:

Wellicht heeft u Mariëlle Leonupun in december al een keer in de bibliotheek getroffen? Per 1 december verwelkomt de bibliotheek Mariëlle (42 jaar en woonachtig in Kudelstaart) namelijk als Teamleider Service en is zij eindverantwoordelijk voor de service/uitleenafdeling. Regelmatig is Mariëlle op de bibliotheekvloer te vinden in Voorschoten en Wassenaar, maar via deze weg stelt zij zich graag aan u voor.  

Leidschendam-Voorburg neemt met zes andere gemeenten deel aan het programma Nationaal Smart City Living Lab. Op 7 december heeft wethouder Kist hiervoor namens de gemeente de overeenkomst ondertekend. Dit nationale programma biedt de gemeente de mogelijkheid om te experimenteren met tien units met lucht- en geluidsensoren.

Op woensdag 13 december van 13.30 uur tot 14.15 uur brengt Joris Linssen een bezoek aan Bibliotheek Wassenaar. KRO-NCRV en de Bibliotheek (in Noord- en Zuid-Holland), organiseren dit jaar in de aanloop naar het televisieprogramma Joris’ Kerstboom een speciale Joris’ Kerstboom-actie voor bibliotheken. Vanaf 9 december staat er een boom in de bibliotheek van Wassenaar.

Een hoogbejaarde (86-jarige) dame heeft vrijdagmiddag 8 december ontzettend veel geluk gehad. Dit meldt de politie Leidschendam-Voorburg. Door onbekende oorzaak reed ze met haar scootmobiel de Vliet in. Dankzij de meerpaal bleef de scootmobiel steken tussen de kade en de meerpaal. 

Dat het Huygenskwartier in Voorburg een toplocatie is als het op shoppen aankomt, behoeft geen betoog. Maar in december met alle kerst-gezelligheid van dien is het een must om er op kooptour te gaan voor leuke, lieve en originele kerstcadeautjes. Als je eens iets heel anders wil geven, denk dan aan een echt stukje kunst.

De leden van de PvdA Leidschendam-Voorburg hebben op 7 december de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Nadine Stemerdink voert de lijst aan. Tussen de eerste zeven kandidaten op de lijst staan maar liefst vijf nieuwe talenten. Nadine Stemerdink, de huidige wethouder is door de leden benoemd tot lijsttrekker.

Zeven enthousiaste inwoners hebben zich gisteren aangemeld voor een initiatiefgroep voor een zonnecoöperatie in Leidschendam-Voorburg, direct na afloop van een goed bezochte informatieavond ‘Zon op andermans dak’. Een lokale coöperatie kan in Leidschendam-Voorburg zelfstandig collectieve zonnepanelenprojecten opzetten en exploiteren.

Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen voor initiatieven die de leefbaarheid, sociale cohesie en de veiligheid versterken een financiële bijdrage vragen aan Vlietwensen. Deze werkgroep bestaat uit zeven enthousiaste en actieve inwoners van onze gemeente. Zij bekijken en beoordelen financiële aanvragen voor initiatieven voor en van inwoners.

Life & Garden  aan de Veursestraatweg in Leidschendam is trots! Het tuincentrum heeft de 2e prijs van de beste kerstshow van Nederland in de categorie ‘klein, tot 5000 m2’ gewonnen. Uit het mystery shopper rapport blijkt een gemiddeld cijfer van 7,5; ‘de entree na de draaideur was direct top! E.e.a. straalde echt uit dat kerst een gezellige tijd van het jaar is. De marktkramen zijn een leuke manier om producten aan te prijzen.’ 

Het Woej Cultuurmenu 55+ voor de maanden februari/maart 2018 ligt klaar. Vier maal per jaar organiseert Woej voor inwoners van Leidschendam-Voorburg een tweemaandelijks leuk en afwisselend cultureel programma voor ouderen die graag naar het theater gaan. Ook voor de komende maanden is er een aantrekkelijk programma: van toneel tot klucht, van opera/operette tot show/musical, van luisterliedjes tot meezingers.

Kamerkoor Voix Jolies uit Voorburg verzorgt op zaterdag 16 december een sfeervol kerstconcert in de Oude Kerk te Rijswijk. Onder leiding van dirigent Klaas-Jan de Groot zingt het koor ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten, met Carla Bos als harpiste. Daarnaast staan werken van onder meer Distler, Willcocks en Mendelssohn op het programma. 

Yara Alink en Sander Plukaard komen met een prettige combinatie van cabaret en toneel naar Theater Warenar in Wassenaar. Op zaterdag 16 december zijn ze te zien met As the world Tsjechov, met teksten van Molière, Albee en Tjechov. Meer informatie over deze en andere voorstellingen vindt u op de website van Warenar. Kaarten bestellen kan gemakkelijk via de website www.warenar.nl.

Vrijdagavond 15 december houdt Atletiekvereniging Sparta in Voorburg de jaarlijkse Light In the Night Kidsrun. Zit je in groep 4, 5, 6, 7 of 8 van de basisschool, dan kan jij ook meedoen. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes loop je in het donker een route van ongeveer 2,4 kilometer lang.