Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Op dinsdagavond 24 april is er een raadsvergadering van de gemeente Wassenaar. Het is de eerste vergadering van de nieuwe onlangs gekozen gemeenteraad. 
Deze raadsvergadering wordt live uitgezonden via Midvliet FM. De vergadering in Raadshuis de Paauw start om 19.30 uur en is openbaar toegankelijk.
De programma's Cabaretwereld, Midvliet Actueel en BaanBreker komen deze avond te vervallen.
Ondernemers van de Kerkstraat in Voorburg hebben uit pure wanhoop zelf maar een stukje verkeershandhaving in beheer genomen. In de Kerkstraat prijkt op zaterdag inmiddels een bord dat duidelijk maakt dat er die dag niet gefietst mag worden.

Afgelopen weekend deed BA Wassenaar goede zaken. In een dubbele wedstrijd tegen de koploper Orioles sleepte het jonge talentteam drie van de vier punten binnen.

De Leidschendamse tafeltennisvereniging VVV is ternauwernood bewaard voor degradatie door een overwinning van concurrent Pecos op Red Stars afgelopen zaterdag.

Korfbalvereniging Voorburg & Omstreken (VEO) heeft zaterdag 21 april met 24-15 gewonnen van Rigtersbleek/Cottus uit Enschede en is daarmee zo goed als seizoenskampioen. Enkele honderden supporters waren dan ook naar Sportpark Westvliet getogen om de Voorburgse korfbalclub aan te moedigen. 

Zaterdag 21 april was de opening van het vaarseizoen. De vaartocht liep van Leidschendam naar Voorburg. Het college van Leidschendam-Voorburg voer mee om het vaarseizoen te openen. Honderden mensen stonden op de Vliethaven de boten op te wachten.

Het Voorburgs Opera Koor bestaat 60 jaar. Na een jubileumuitvoering de avond ervoor werd zaterdagmiddag een feestelijke receptie van gehouden in De Voorhof, naast de Oude Kerk te Voorburg.

Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen donderdag een werkstraf van honderdtachtig uur geëist tegen emailspammer Hans H. uit Voorburg. Dat meldt Omroep West. Het OM wil bovendien dat H. wordt opgepakt als hij het contactverbod met politici overtreedt.

In de nacht van zaterdag op zondag is een auto uitgebrand op het Kapelland in Leidschendam. Dat meldt Regio15.nl.

De politie van Leidschendam-Voorburg is op zoek naar de eigenaar van een hoeveelheid sieraden. De politie trof deze aan in bezit van twee mannen die zich verdacht gedroegen in een auto op de Star in Leidschendam. Dat meldt Omroep West.

Ergens slingeren nog postzegelalbums van opa op zolder. Waar zijn de munten van pa eigenlijk gebleven? Moesten die biljetten niet ingeleverd worden bij de bank? En zijn die ansichtkaarten bestemd voor het oud papier, of….. Herkenbaar? U bent niet de enige met vragen over een verzameling munten, postzegels, papiergeld of oude ansichtkaarten. Vaak gekregen van familie, vrienden of zelf met zorg verzameld. Het ligt er al jaren maar wat is het eigenlijk waard?

Het Voorburgs Opera Koor bracht vrijdag 20 april ter ere van haar 60-jarig bestaan een bijzondere uitvoering in de Koningkerk te Voorburg.

De onderhandelingen voor het vormen van een nieuw bestuur van Voorschoten verlopen in goede sfeer. Dat laten de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66 weten. In goede harmonie zijn werkafspraken gemaakt voor de onderhandelingen van de volgende weken. De raadsleden van VVD, GroenLinks en D66 buigen zich in werkgroepen over hun ambities voor Voorschoten.

De PvdA in Wassenaar heeft op dinsdag 1 mei weer de traditionele bijeenkomst. Dit jaar is de Stichting Leergeld te gast. Deze stichting wil sociale uitsluiting voorkomen van kinderen van ouders met een laag inkomen. Ook zij moeten kunnen meedoen aan activiteiten in onderwijs, sport en cultuur.

Een viertal organisaties heeft Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gesommeerd zich nu eindelijk eens aan de afspraken te houden die ze al jaren geleden (in 2009) met die organisaties heeft gemaakt. De vier organisaties zijn: de Vereniging Vrienden van Vlietland, de Vogelwerkgroep Vlietland, de Werkgroep Milieubeheer Leiden en de Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart.

De cursus Windows 10 in Bibliotheek Wassenaar is bedoeld voor diegenen die overgestapt zijn van een eerder Windows operating system, zoals Windows 7 en 8 - maar ook Windows XP. In de cursus leert u de verschillen en overeenkomsten van Windows 10 en de eerder genoemde systemen. Uitgebreid wordt ingegaan op de belangrijkste instellingen en ook aan het opslaan van data wordt de nodige aandacht besteed.

Als de politici vrij zijn, nemen kinderen het Binnenhof in Den Haag over. ProDemos organiseert ook deze meivakantie (van 30 april t/m 4 mei) verschillende activiteiten voor kinderen. Vrijdag 4 mei kun je bij ProDemos al knutselend, spelend en luisterend ontdekken hoe de Tweede Kamer werkt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Iedere editie van Kinderrijk heeft een ander thema. Deze meivakantie: "Wij zijn de baas!"

Scouting Damherten in Leidschendam heeft een unieke actie dit jaar, je kan namelijk zonder lid te zijn het hoogtepunt van het jaar meemaken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en daar zijn ze wel voor in. Het zomerkamp (14 t/m 21 juli) is vaak een moment waar de kinderen achteraf niet over uitgepraat raken. Een hele week weg zonder je ouders en dan speelt zich ook altijd nog een heel avontuur af.

Vrijdagavond 20 april ontving mevrouw M.G. Magielse-Frijters uit Leidschendam een koninklijke onderscheiding. Decoranda is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Klaas Tigelaar verraste mevrouw Magielse tijdens de pauze van het jubileumconcert van het Voorburgs Opera Koor in de Koningkerk in Voorburg. Mevrouw Magielse is sinds 1974 lid van het Voorburgs Opera Koor (VOK).

Afgelopen weekend waren de welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van scouting Damherten Leidschendam op weekendkamp in Den Haag. Ze beleefden een avontuur met Luigi, Peach en Mario. Op zaterdag verdienden ze muntjes in Luigi zijn levels die ze op zondag konden gebruiken bij een kart race.

Kamerkoor Voix Jolies verzorgt op 4 mei met dodenherdenking traditiegetrouw een herdenkingsconcert in de Oude Kerk te Voorburg. Het concert volgt op het herdenkingsprogramma van de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro verzorgt daarom iedere eerste woensdag van de maand in Wassenaar gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 2 mei is men tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in winkel Wassenaar, gevestigd aan de Kloosterland 16. Een afspraak maken is niet nodig.

Tijdens Koningsdag op vrijdag 27 april, verzorgt 'de leukste tent van de stad' een extra feestelijke editie van hét evenzo traditionele spektakel: ‘Live bij Ons ’. Dit gegarandeerd ouderwets gezellig Zoetermeers feestje begint om 17.00 uur (deur is al om 14.00 uur open) en zal rond 23.30 eindigen. Regelmatig treden hier bekende regionale bands, artiesten en aanstormende talenten op. Van funk tot blues, van soul tot rock ‘n’ roll. Nu is het de beurt aan...

Vervoersbedrijf HTM heeft een nieuw initiatief gelanceerd voor mensen die het reizen met het OV als een drempel ervaren: het ‘service-op-maatje’. Soms blijken mensen moeite te hebben met het vinden van de juiste reisinformatie of het best bij hen passende vervoersbewijs. Met het service-op-maatje wil HTM mensen helpen die niet weten welk reisproduct het beste bij hun past of moeite hebben om digitaal hun reisinformatie te vinden.

De lente is begonnen en het zonnetje laat zich vaker zien. Dit voorjaar is ook het Brede School moestuinseizoen in de Prinsenhof in Leidschendam weer van start gegaan. Kinderen uit de groep 3 en 4  verzorgen er hun zelfgekweekte groente, die ze na de oogst lekker mogen opeten. Tim Opmeer, buurtcoach in de Prinsenhof, heeft net als vorig jaar naschoolse lessen natuur- en milieueducatie in zijn Brede Schoolprogramma opgenomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf van 180 uur, een voorwaardelijke celstraf en een contactverbod met politici tegen de stalker Hans H. uit Leidschendam-Voorburg. Dat bleek tijdens de rechtszaak donderdagochtend. Dit meldt Omroep West.

De fractie Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg heeft met verbazing kennis genomen van het advies van informateur Bruijn om in Leidschendam-Voorburg een coalitie te vormen van VVD-CDA-PvdA-CU/SGP.

Op verzoek van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft informateur Jan Anthonie Bruijn onderzocht welke partijen een stabiel college kunnen vormen waarbij recht gedaan wordt aan de verkiezingsuitslag. Zijn advies: vorm een college van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP.

Op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, worden in de Oranjelust in Oud-Voorburg (zijstraat Parkweg/Herenstraat) weer de jaarlijkse Kinderstraatspelen gehouden. De organisatie, die bestaat uit bewoners uit de straat zelf, nodigt voor de 39ste keer alle kinderen uit Voorburg en ver daarbuiten uit om gratis deel te nemen aan de spelletjes.  De Straatspelen zullen ook dit jaar weer worden geopend door niemand minder dan de burgemeester van Leidschendam-Voorburg: Klaas Tigelaar.

Muziek & Theater 't hART in Voorburg nodigt iedereen uit om het uniek concertprogramma 'Een en al Nederland' bij te wonen Dit concertprogramma vindt plaats op zaterdag 28 april om 15:00 uur. Het is een muzikale ontdekkingsreis door ons vaderland en Leidschendam-Voorburg. Hoe goed kennen wij eigenlijk de Nederlandse muziek?

Tine Oudshoorn (directeur van Vlietkinderen) en Krijn van Putten (clusterdirecteur van Lucas Onderwijs) hielden een presentatie in huize  Swaensteyn in Voorburg over kansengelijkheid voor kinderen en de toegevoegde waarde van maatschappelijke kinderopvang in de gemeente Leidschendam-Voorburg. 

GroenLinks Leidschendam-Voorburg is verrast door het creatieve advies van informateur Bruijn om een coalitie te vormen van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Desondanks is de fractie van GroenLinks Jan Anthonie Bruijn dankbaar voor het werk dat hij geleverd heeft om tot het advies te komen.

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders in Wassenaar besloten om de overeenkomst met Talentum te verlengen in 2019 en 2020. Talentum biedt schoolgaande kinderen en jongeren in Wassenaar de mogelijkheid mee te doen aan sport, kunst- en cultuuractiviteiten, milieu en techniek en wetenschap. Talentum is ondergebracht bij de Schooladviesdienst (SAD). Het is een gesubsidieerd project van het Rijk en de gemeente.

De subsidiepot voor de stimuleringsregeling duurzame maatregelen in Leidschendam-Voorburg is leeg. Op dit moment is voor € 200.000 aan aanvragen ingediend bij de gemeente, een groot deel van het bedrag is al toegekend of uitgekeerd. Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor onder andere een groen dak, zonnepanelen of een isolatiemaatregel.

Op verzoek van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft informateur Jan Anthonie Bruijn onderzocht welke partijen een stabiel college kunnen vormen waarbij recht gedaan wordt aan de verkiezingsuitslag. De informateur heeft alle opties en wensen van verschillende partijen naast elkaar gelegd. Zijn advies: vorm een college van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Deze partijen tezamen haalden bij de verkiezingen op 21 maart ruim 2000 stemmen meer dan in 2014.

Op 3 april heeft de gemeenteraad van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan Jan Anthonie Bruijn gevraagd te onderzoeken welke partijen gezamenlijk een college kunnen vormen. Op dinsdagavon 17 april heeft hij zijn advies wereldkundig gemaakt: naar zijn oordeel heeft een college van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP de beste papieren voor een succesvolle samenwerking.

De thematiek van 'Roet' is herkenbaar. Het is een tragi-komedie. De humor is soms uiterst bitter, maar zorgt ook voor tal van hilarische momenten. 'Roet' gaat over een familie die bijeen kruipt in een vakantiebungalow om er de verjaardag te vieren van de dementerende vader.

De informateur voor de vorming van een nieuw College van Burgemeester en Wethouders, prof. dr. J.A. Bruijn, heeft dinsdagavond in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg verslag gedaan van de oriënterende gesprekken met de diverse raadsfracties. Uitkomst van die gesprekken is het advies om te kijken of een College gevormd kan worden op basis van een coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie/SGP.

Op dinsdag 17 april was in Theater Ludens in Voorburg een lunchconcert met een optreden van het Duo Mandolino, dat bestaat uit Marina Eckhardt en Svetlana Tratch. Na afloop van het concert werden de bezoekers verzocht om nog even te blijven zitten, want er was een plezierige verrassing voor het theater.

De onderhandelingen over het vormen van een nieuw gemeentebestuur in Voorschoten zijn nu echt begonnen. Dat melden de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66. Onder leiding van formateur Pieter Heiliegers, burgemeester van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en waarnemend burgemeester van gemeente Uithoorn, zijn de gesprekken afgelopen weekend voortvarend van start gegaan.

De ondernemers van het Huygenskwartier hebben met een veiling voor het goede doel ruim 6.000 euro op weten te halen. De veiling vond zaterdag plaats in Café het Torentje.

Lies en Kamila zijn 'taalmaatjes' in het kader van een integratieproject van de bibliotheken aan de Vliet. Ze spreken wekelijks af om bij te kletsen, zodat Kamila de taal kan oefenen. Hoe pakt zoiets voor beiden uit?

Ieder jaar start Koningsdag in Leidschendam-Voorburg met een aubade aan burgemeester Klaas Tigelaar voor het bordes van Huize Swaensteyn, Herenstraat 72 in Voorburg.

De gemeente Leidschendam-Voorburg en Impact Vastgoed beleggen woensdag 25 april een informatiemarkt over de ontwikkeling van de Overgoo, aan de overzijde van de Vliet.

Informateur Jan Antonie de Bruin legt dinsdag 17 april verslag af aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg over de verkennende gesprekken die hij met de diverse politieke partijen heeft gevoerd over een nieuw te vormen College van Burgemeester & Wethouders.

De gemeente wil de mogelijkheden onderzoeken van een nieuwe invulling van de locatie Gravin Catharinalaan 1 in Leidschendam. Daartoe is er komende donderdag een wijkbijeenkomst in de Plint georganiseerd.

Zeven Statenfracties vragen het Zuid-Hollandse provinciebestuur om opheldering over mogelijke illegale helikoptervluchten vanaf Helihaven Ypenburg. Als die er zijn geweest dan willen zij dat de provincie stevig ingrijpt.

In de Johan de Wittstraat in Wassenaar is onduidelijkheid ontstaan, nadat de gemeente bij wijze van proef de rijrichting heeft omgedraaid. Dat zeggen bewoners volgens Omroep West.

De Reinier Haga Groep (RHG) heeft dinsdag 16 april de deuren geopend van een multidisciplinair centrum gespecialiseerd in prostaatkankerzorg. Binnen dit centrum werken alle betrokken specialismen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis samen in één team, één ruimte en vanuit één locatie.

In een woning in de Graaf Janlaan nabij de Kastelenring in Leidschendam heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag een brutale inbraak voorgedaan. Dat meldt het Voorburgs dagblad.

De bibliotheken in Voorschoten en Wassenaar zijn een proef gestart met een Wecycle-inleverbak voor lampen en oude apparaten. De proef duurt een jaar.