Login
Register

Home

Actueel

Radio

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Alle nieuwsberichten
Woensdag nodigde burgemeester Charlie Aptroot om 14 uur de verzamelde pers uit in zijn burgemeesterskamer in raadhuis de Paauw om uitleg te geven over de voorgenomen procedure van het college omtrent de bestuurlijke toekomst van Wassenaar.

De gemeente Wassenaar gaat een onderzoek houden onder de inwoners, ondernemers en andere betrokken over de toekomst van de gemeente. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het onderzoek zal na de zomer van start gaan.

Inwoners en Ondernemers aan zet, Wassenaarse denkkracht hard nodig!

Een Haagse windmolen vervuilt de horizon voor mensen in Leidschendam. Er wordt nu bekeken of daar iets tegen valt te doen door bomen te planten.

De verkeerspilots in Huygenskwartier Voorburg zijn afgerond. Op basis van de evaluatie heeft het College geconcludeerd dat de twee pilots geslaagd zijn en besloten de tijdelijke situatie uit de verkeerspilots definitief te maken:
- De Van Schagenstraat blijft afgesloten voor verkeer;
- De situatie bij de Kerkbrug, waar parkeerplaatsen zijn verwijderd om de verkeersveiligheid en de uitstraling van het gebied te bevorderen, is blijvend.

Op woensdag 28 juni overhandigde BinckBank Tour-ambassadeur en ex-topwielrenner Maarten Tjallingii de eerste officiële groene BinckBank Tour-leiderstrui van de BinckBank Tour aan de wethouders Bianca Bremer (recreatie en toerisme) en Nadine Stemerdink (sport).

Politieagenten troffen maandag 26 juni om 09.30 uur na een melding van een buurtbewoner 18 kilo henneptoppen in een woning in de Hendrik Mandestraat aan. Het daaropvolgende onderzoek leidde naar een hennepkwekerij in Voorburg.

Door de gemeente zijn aan de Wassenaarse burgers de volgende vragen gesteld: Wat moet het meeste aandacht krijgen in het erfgoedbeleid? Wat is uw erfgoedwens voor Wassenaar? En specifiek aan eigenaren: Wat kan helpen om uw monument beter in stand te houden?

Zondag 18 juni ontving eigenaar en chef-kok Ruben van Dieten zijn laatste gasten.
Van Dieten bericht: "Na een aantal jaren keihard werken en doorzetten heb ik helaas moeten besluiten het doek te laten vallen voor Brasserie NL. Afgelopen zondag hebben wij ons laatste servies gedraaid en vanaf die dag ontvangen wij ook geen gasten meer. Wat de toekomst brengt weet ik nog niet."

Op woensdag 5 juli a.s. geeft wethouder Nadine Stemerdink om 10.00 uur bij basisschool Maria Bernadette in Leidschendam het startsein voor de Groene Wielentocht.

Het is wat voorzichtig geformuleerd, maar het college van burgemeester en wethouders van Voorschoten heeft buurgemeente Wassenaar in een brief laten weten wel open te staan voor een fusie. De open brief eindigt met de vraag hoe Wassenaar tegen zo’n samengaan aankijkt.

In verband met de kermis woensdag is het Summer Talents Festival-editie Leidschendam, waar kinderen van de Brede Scholen in Leidschendam hun talenten showen aan publiek, verplaatst naar vrijdag 7 juli.

Afgelopen weekend reisden ruim 400 ruiters en amazones uit het hele land naar het schitterende recreatiegebied Vlietland in Leidschendam voor het KNHS kampioenschap 'Eventing'.

Regen houdt Parkpop-bezoekers niet tegen het Zuiderpark op zijn kop te zetten

Er komen in Nederland steeds meer auto's. Ook Leidschendam-Voorburg merkt dat. Parkeren wordt moeilijker en de bereikbaarheid van en doorstroming in onze gemeente laat regelmatig te wensen over.

Op zondag 25 juni ontving de Wassenaarse inwoner, de heer J.F.J. (Hans) Gijsbertsen, uit handen van burgemeester Aptroot een koninklijke onderscheiding. De heer Gijsbertsen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats om 16.15 uur tijdens het jaarlijkse donateursconcert van muziekvereniging Fortissimo in clubgebouw ‘De Blub’ aan het Jaagpad 3 in Rijswijk.

Een grote verrassing voor twee VriendenLoterij-deelnemers uit Voorburg. Zij vielen zaterdag in de prijzen tijdens de Altijd Prijs Show in een met VriendenLoterij-deelnemers afgeladen AFAS Live. Zij gingen beide naar huis met een gloednieuwe Volkswagen Polo. Naast deze prijzen reikte de VriendenLoterij nog ruim 3.400 andere prijzen uit.  

Zaterdagavond vond in het Haagse Zuiderpark de vierde editie van Night at the Park plaats. Het festival met o.a. UB40, Paul Young en Level 42 trok zo’n 30.000 bezoekers, evenveel als vorig jaar. Ook Garland Jeffreys en de Nederlandse band Diesel stonden op het Night at the Park-hoofdpodium. Er was tevens een tribute-stage waar bands als Mirage, the Rootsriders en Rhapsody Queen odes brachten aan o.a. Fleetwood Mac, Bob Marley en Queen.

Tijdens het ochtendprogramma in de Ridderzaal stonden bijzondere verhalen van veteranen centraal, waaronder dat van de eerste vrouwelijke operationele F-16 piloot Manja Blok ter wereld. Manja kwam via een advertentie in de tv-gids terecht bij de Luchtmacht. Op haar 23e begon ze met een opleiding en na een loodzware training, werd Manja F16 pilote. Ze speelde een sleutelrol in de NAVO-missie in voormalig Joegoslavië in de jaren negentig, als uitvoerder van het bombardementenoffensief.

Op donderdag 15 juni is het eerste sponsorcontract met Stichting Het Veur Theater uit Leidschendam ondertekend. Hoveniersbedrijf van Marwijk aan de Veursestraatweg in Leidschendam, sinds 1983 alom bekend op o.a. het gebied van tuinonderhoud en- aanleg, is als eerste een sponsorovereenkomst aangegaan met Het Veur Theater.

Alerte burgers zagen zaterdagochtend 24 juni om 2:15 uur, vanuit een woning op de Pompstationsweg in Den Haag, een onbekende man bij een geparkeerde auto staan. Omdat er eerder al vernielingen aan de auto waren gepleegd, alarmeerden de getuigen direct de politie. Agenten hielden in de omgeving een 19-jarige Hagenaar aan voor vernieling. De recherche onderzoekt de zaak.

D66 Voorschoten begrijpt niets van de timing van de openbare brief die het Voorschotense college van B&W woensdag 21 juni aan het College van Wassenaar stuurde. Aanstaande maandag, 26 juni, vindt in het bondsgebouw een dorpsgesprek plaats. Alle Voorschotenaren zijn welkom om over de bestuurlijke toekomst en het financiële herstelplan te spreken. Maar nu ligt er al een brief.

Op maandag 3 juli zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid.

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt zaterdag 1 juli van 13.00 tot 16:00 uur naar Van der Valk Hotel Den Haag Wassenaar om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Samen met de bekende veilingmeester Arne Steenkamp van Burgersdijk & Niermans uit Leiden worden de taxaties verricht. De heer Steenkamp heeft inmiddels een zestigtal veilingen op zijn naam staan.

De Rabobank heeft voor twee jaar de sponsorovereenkomst met het Strandwalfestival verlengd. Op vrijdag 23 juni vond de ondertekening plaats op het Rabobankkantoor in Rijswijk. Namens de Rabobank Rijswijk-Ypenburg ondertekende rayondirecteur Harmen Bosma en namens de Stichting Strandwalfestival Remco Zijlstra (sponsorzaken). Het bestuur van het Strandwalfestival is uiteraard zeer vereerd met de verlenging van deze overeenkomst.

Boudewijn Regenbogen begon zo'n vijftien jaar geleden in samenwerking met de Ondernemersvereniging en de Stichting Beach Resort Kijkduin het evenement Muziek aan Zee. Veel bekende bands en muzikanten traden er op waaronder Mariska Veres, The Shoes, The Clarks en Rudy Bennett.

De colleges van Wassenaar en Voorschoten hebben de raden voorgesteld het beleid en de werk processen te harmoniseren. Wassenaar moet 4 juli hierover besluiten. Harmonisatie van beleid impliceert ook de harmonisatie van regelgeving  wat de  juridische vertaling van beleid is. Juridisch (zoals het amendementsrecht) en praktisch is het onwenselijk. De raad die het eerste het besluit neemt, dwingt de raad van de andere gemeente hetzelfde besluit te nemen.  Democratische Liberalen Wassenaar weigert daarom een dergelijk besluit te nemen. Een dergelijk besluit is eigenlijk een besluit om te gaan herindelen. 

Atletiekvereniging Sparta is één van de sportverenigingen die dit jaar gratis proeflessen aanbiedt via de Sportstrippenkaart. Met deze kaart kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg kosteloos vier sporten uitproberen bij meer dan veertig verenigingen.

“Peuterspeelzaal De Lusthof komt onder de vleugels van Vlietkinderen” Aldus Yvette Korporaal, waarnemend directeur van Vlietkinderen, bij het zetten van haar handtekening onder het document dat de overname van Peuterspeelzaal De Lusthof in Voorburg door Vlietkinderen, officieel maakte. Na een aantal prettige gesprekken tussen het bestuur van Peuterspeelzaal De Lusthof en het management van Vlietkinderen is de overname van peuterspeelzaal de Lusthof op 1 augustus 2017 een feit.

De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 5 juli is men tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in winkel Wassenaar, gevestigd aan de Kloosterland 16. Een afspraak maken is niet nodig.

De financieel toezichthouder van de gemeente Voorschoten, de provincie Zuid Holland, heeft donderdag haar rapport ‘Begrotingsscan Voorschoten' gepubliceerd. Doel van de ‘scan’ is om meer en beter inzicht te geven in de eigen financiële huishouding van Voorschoten alsmede ten opzichte van gemeenten die op Voorschoten lijken.

Het weerbericht voor het Summer Talents Festival voorspelde al veel goeds: warm en zonnig. Woensdag 21 juni was het bloedjeheet en lekker druk op het schoolplein van basisschool De Driemaster. Tijdens het zomerfeest van de Brede Scholen in Voorburg showden kinderen hun talenten op het grote Summer Talentspodium. Wethouder Nadine Stemerdink verzorgde de aftrap van het Brede Schoolfestijn. 

Wie vrijdagavond 30 juni naar de Haagse binnenstad komt, zal ogen en oren tekort komen en af en toe de adem inhouden. Niet alleen zijn de winkels tot middernacht geopend en bieden de leukste acties, maar de binnenstad is deze avond ook het grootste openbare podium van Den Haag, waar veel Haagse talenten laten zien wat ze in huis hebben. En dat zonder enig podiumvrees.

Wassenaar wil het cultureel erfgoed beter gaan beschermen en wil dit samen met de samenleving doen. Daarom heeft de gemeente bij inwoners wensen en ideeën opgehaald over monumenten en erfgoed zowel boven als onder de grond. Uit het participatietraject dat dit voorjaar is georganiseerd, blijkt dat inwoners erfgoed belangrijk vinden.

Alle brandweermannen en vrouwen van Brandweer Haaglanden zijn sinds 21 juni bij incidenten en oefeningen te zien in nieuwe uitrukkleding. Meest opvallende is de nieuwe kleur van het uitrukpak, dat o.a. is samengesteld naar de laatste wensen en eisen op het gebied van schoon werken. Vanwege de afschrijving van de huidige uitrukkleding is Brandweer Haaglanden vorig jaar een Europese aanbesteding gestart.

De fractie van de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen in Leidschendam-Voorburg is blij dat in de Duivenvoordecorridor (DVC) nu eindelijk wordt gestart met woningbouw, die goed wordt ingepast in het groene landschap. Op het voormalige terrein van kwekerij 'De Bosrand' zal een aantal kwalitatief hoogwaardige en duurzame woningen worden gebouwd, die prima passen in het landschap en ook recht doen aan de cultuurhistorische waarde van het gebied.

Op woensdagmorgen wordt er altijd koffie of thee gedronken in wijkgebouw De Boot in de Duivesteijnstraat te Voorburg. Trudi Cleophas vierde haar 92ste verjaardag met buurtgenoten. Het gebak werd gesponsord door AH Leidsenhage en de hartige zelfgemaakte taarten waren afkomstig van Riet Spaas.

Divercity Den Haag, dat op 2 juli in het Haagse Zuiderpark plaatsvindt, gaf woensdag op de Haagse Markt een voorproefje van het gratis toegankelijke kunst- en cultuurfestival. Wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport) kreeg samen met de pers en influencers een tour over de Haagse Markt.

Het Nuon Solar Team legde woensdag 21 juni met zonneauto Nuna 882 kilometer af in twaalf uur tijd. Daarmee zetten de studenten van de TU Delft op deze langste dag van het jaar een nieuw wereldrecord neer tijdens de eerste zonnerace ooit op Nederlandse bodem.

De Veiligheidsregio Haaglanden heeft woensdag 21 juni nieuwe uniformen voor de brandweer in gebruik genomen.

Para-jump startschot voor de 13e editie Veteranendag.
Op vrijdag 23 juni om 13.30 springen 4 parachutisten boven Den Haag uit een vliegtuig, precies boven het Binnenhof en landen vervolgens in de Hofvijver.

Dinsdag werden de prijzen van de interne competitie uitgereikt door de voorzitter van de Schaakvereniging Voorburg. Na een jaar lang elke week een partij te hebben geschaakt werd duidelijk wie er met de prijzen vandoor ging.

Miljoenen Nederlanders zijn opgegroeid met de vaak herkenbare, grappige gebeurtenissen uit het leven van Jan en Jans, Catootje, Jeroen-poep-aan-je-schoen en de grote rode Je-weet-wel-kater. Al meer dan 40 jaar staat er wekelijks een strip in het tijdschrift Libelle. Als eerbetoon aan de in januari overleden tekenaar Jan Kruis, schitteren de personages uit Jan, Jans en de Kinderen dit jaar op de kinderpostzegels.

Winkelcentrum Prinsenhof doet dit jaar voor het eerst mee met de wedstrijd ‘schoonste winkelgebied van Nederland’. ‘Dit is jouw buurt’ houdt u op de hoogte tijdens deze wedstrijd en betrekt de omwonenden bij de ontwikkelingen en acties!

De overval die dinsdagavond werd gepleegd op een avondwinkel in de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg mislukte, omdat een medewerker dreigde een wapen te pakken. Dat laat de politie weten.

Op een terrein langs de Rijksstraatweg op de grens tussen Leiden en Wassenaar is dinsdagmorgen een brandbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Op die plek wordt hard gewerkt aan de realisatie van de RijnlandRoute.

Het duurt nog tot 2020 voor we erop kunnen rijden, de Rotterdamsebaan. Toch kun je nu al een stukje virtueel meerijden op de nieuwe ontsluitingsweg die Ypenburg verbindt met het centrum van Den Haag.

Ben je tussen de 6 – 12 jaar en heb je even niets te doen in de zomervakantie? Of is het een keer slecht weer?
Kom dan een spelletje doen in de bibliotheek. Je kunt de hele zomervakantie, van zaterdag 8 juli tot en met zaterdag 19 augustus, terecht bij de bibliotheek in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Je kunt gewoon binnenlopen en zelf aan de slag gaan. Of kom langs op de speciale spelletjesochtenden. Meedoen is gratis.

Dit weekend hebben HSV Catch dames 1 zich geplaatst in de promotiepoule in de 1e klasse softbal. Nadat vorige week de punten niet waren gepakt, moest er orde op zaken worden gesteld en minimaal één wedstrijd van de dubbele wedstrijd worden gewonnen.

De brandweer heeft zojuist code rood gegeven voor het natuurbrandrisico in Hollands Midden. Dit heeft nogal wat gevolgen voor u en de natuur.

Er leeft waarschijnlijk een grote populatie Amerikaanse stierslangen in de duinen en de bossen langs de Zuid-Hollandse kust. Dat zegt Walter Getreuer van Reptielenzoo Serpo tegen Omroep West.