Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Op zondag 19 november om 15.00 uur kunt u weer genieten van een prachtig concert in de Bonifatiuskerk in Rijswijk (Van Vredenburchweg 63, Rijswijk). In de serie Muziek in de Bonifatiuskerk verzorgt het gemengd koor Gloria Deo en de Schola Cantorum van de Bonifatiuskerk het jaarlijkse Caeciliaconcert. Soprano Lauren Armishaw verleent haar medewerking aan dit concert.
De werken die worden uitgevoerd stammen uit verschillende stijlperioden. De misonderdelen zijn afkomstig uit de romantiek, de barok en de rococo. Op het programma staan de driestemmige mis voor mannenkoor van Don Lorenzo  Perosi, het Ave Maria van César Franck, Cortège en Litanie van Marcel Dupré, Missa in G van Giovanni Battista Casali, Benedictus uit de Missa brevis St. Joannis de Deo van Joseph Haydn, de Orgelsolomesse in C van Wolfgang Amadeus  Mozart en Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber.

Het concert wordt besloten met Rejoice in the Lord Alway van George Ratbone.Caecilia is een Romeinse martelares en  heilige in de Rooms-katholieke Kerk. Volgens de legende kwam ze uit een Romeins voornaam geslacht Caecilia. Ze zou  zeer jong zijn gedwongen te huwen met iemand uit een andere Romeinse adellijke familie. Ze vond troost in de muziek en stierf de marteldood omstreeks 230.

De feestdag van de heilige Caecilia is op 22 november. Als patrones van muzikanten werden talrijke muziekverenigingen, koren, fanfares en orkesten naar haar vernoemd.Het concert begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.