Login
Register

Home

Actueel

Radio

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit de Regio
Regen houdt Parkpop-bezoekers niet tegen het Zuiderpark op zijn kop te zetten

Zaterdagavond vond in het Haagse Zuiderpark de vierde editie van Night at the Park plaats. Het festival met o.a. UB40, Paul Young en Level 42 trok zo’n 30.000 bezoekers, evenveel als vorig jaar. Ook Garland Jeffreys en de Nederlandse band Diesel stonden op het Night at the Park-hoofdpodium. Er was tevens een tribute-stage waar bands als Mirage, the Rootsriders en Rhapsody Queen odes brachten aan o.a. Fleetwood Mac, Bob Marley en Queen.

Tijdens het ochtendprogramma in de Ridderzaal stonden bijzondere verhalen van veteranen centraal, waaronder dat van de eerste vrouwelijke operationele F-16 piloot Manja Blok ter wereld. Manja kwam via een advertentie in de tv-gids terecht bij de Luchtmacht. Op haar 23e begon ze met een opleiding en na een loodzware training, werd Manja F16 pilote. Ze speelde een sleutelrol in de NAVO-missie in voormalig Joegoslavië in de jaren negentig, als uitvoerder van het bombardementenoffensief.

Alerte burgers zagen zaterdagochtend 24 juni om 2:15 uur, vanuit een woning op de Pompstationsweg in Den Haag, een onbekende man bij een geparkeerde auto staan. Omdat er eerder al vernielingen aan de auto waren gepleegd, alarmeerden de getuigen direct de politie. Agenten hielden in de omgeving een 19-jarige Hagenaar aan voor vernieling. De recherche onderzoekt de zaak.

D66 Voorschoten begrijpt niets van de timing van de openbare brief die het Voorschotense college van B&W woensdag 21 juni aan het College van Wassenaar stuurde. Aanstaande maandag, 26 juni, vindt in het bondsgebouw een dorpsgesprek plaats. Alle Voorschotenaren zijn welkom om over de bestuurlijke toekomst en het financiële herstelplan te spreken. Maar nu ligt er al een brief.

Op maandag 3 juli zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid.

De Rabobank heeft voor twee jaar de sponsorovereenkomst met het Strandwalfestival verlengd. Op vrijdag 23 juni vond de ondertekening plaats op het Rabobankkantoor in Rijswijk. Namens de Rabobank Rijswijk-Ypenburg ondertekende rayondirecteur Harmen Bosma en namens de Stichting Strandwalfestival Remco Zijlstra (sponsorzaken). Het bestuur van het Strandwalfestival is uiteraard zeer vereerd met de verlenging van deze overeenkomst.