Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
De onderhandelingen voor het vormen van een nieuw bestuur van Voorschoten verlopen in goede sfeer. Dat laten de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66 weten. In goede harmonie zijn werkafspraken gemaakt voor de onderhandelingen van de volgende weken. De raadsleden van VVD, GroenLinks en D66 buigen zich in werkgroepen over hun ambities voor Voorschoten.

Een viertal organisaties heeft Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gesommeerd zich nu eindelijk eens aan de afspraken te houden die ze al jaren geleden (in 2009) met die organisaties heeft gemaakt. De vier organisaties zijn: de Vereniging Vrienden van Vlietland, de Vogelwerkgroep Vlietland, de Werkgroep Milieubeheer Leiden en de Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart.

Als de politici vrij zijn, nemen kinderen het Binnenhof in Den Haag over. ProDemos organiseert ook deze meivakantie (van 30 april t/m 4 mei) verschillende activiteiten voor kinderen. Vrijdag 4 mei kun je bij ProDemos al knutselend, spelend en luisterend ontdekken hoe de Tweede Kamer werkt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Iedere editie van Kinderrijk heeft een ander thema. Deze meivakantie: "Wij zijn de baas!"

Tijdens Koningsdag op vrijdag 27 april, verzorgt 'de leukste tent van de stad' een extra feestelijke editie van hét evenzo traditionele spektakel: ‘Live bij Ons ’. Dit gegarandeerd ouderwets gezellig Zoetermeers feestje begint om 17.00 uur (deur is al om 14.00 uur open) en zal rond 23.30 eindigen. Regelmatig treden hier bekende regionale bands, artiesten en aanstormende talenten op. Van funk tot blues, van soul tot rock ‘n’ roll. Nu is het de beurt aan...

Vervoersbedrijf HTM heeft een nieuw initiatief gelanceerd voor mensen die het reizen met het OV als een drempel ervaren: het ‘service-op-maatje’. Soms blijken mensen moeite te hebben met het vinden van de juiste reisinformatie of het best bij hen passende vervoersbewijs. Met het service-op-maatje wil HTM mensen helpen die niet weten welk reisproduct het beste bij hun past of moeite hebben om digitaal hun reisinformatie te vinden.

De onderhandelingen over het vormen van een nieuw gemeentebestuur in Voorschoten zijn nu echt begonnen. Dat melden de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66. Onder leiding van formateur Pieter Heiliegers, burgemeester van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en waarnemend burgemeester van gemeente Uithoorn, zijn de gesprekken afgelopen weekend voortvarend van start gegaan.

Zeven Statenfracties vragen het Zuid-Hollandse provinciebestuur om opheldering over mogelijke illegale helikoptervluchten vanaf Helihaven Ypenburg. Als die er zijn geweest dan willen zij dat de provincie stevig ingrijpt.