Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit de Regio

Nivon Afdeling Zuid-Holland West verzorgt op zaterdag 28 oktober om 11.00 uur een Paddenstoelenwandeling op het Landgoed Duivenvoorde te Voorschoten. De wandeling wordt begeleid door IVN-gids Ria Hoogstraat en zal duren tot circa 13.00 uur. Toegang tot het landgoed kost voor iedereen € 1,00, te betalen aan de automaat bij de brug.

Op woensdag 18 oktober hield het EVA-team van de eenheid Den Haag twee verdachten aan in Rijswijk en Leidschendam. Beiden hadden nog een straf open staan. In Leidschendam werd een 57-jarige man uit Den Haag aangehouden in een woning aan de Burgemeester Velthuijsenlaan. Hij dient nog een straf uit te zitten van 730 dagen die hij in 2010 door de rechtbank opgelegd kreeg voor verduistering.

In november is de jaarlijkse campagne Nederland Leest. Dan geeft de bibliotheek weer een boek cadeau. Dit jaar is dat ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov. Rondom het thema robots en robotica organiseert de Bibliotheek aan de Vliet verschillende bijzondere activiteiten.

Op zondag 5 november verzorgen ProKwadraat-Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze de zevende editie van de Bokkenwandeling in Leiden. De Bokkenwandeling is een wandeling door de historische Leidse Binnenstad langs zes cafés . In elk café krijgen de deelnemers een Bockbier van een kleine Nederlandse brouwerij te proeven.

De gemeente Den Haag heeft terecht vergunningen gegeven voor in totaal veertig strandhuisjes in Kijkduin. De keuze voor de plek op het Zuiderstrand is ‘zorgvuldig’ geweest. De gemeente heeft daarbij ook voldoende rekening gehouden met de bereikbaarheid, parkeergelegenheid en de natuur.

Wat gemeenten bieden aan mantelzorgwaardering, de jaarlijkse vergoeding voor mantelzorgers, loopt zeer uiteen. Waar de ene gemeente een waardering van 250 euro per mantelzorger ter beschikking stelt, krijg je in een andere gemeente een zogenaamde ‘mantelzorgtaart’. Gemiddeld is het bedrag bij de onderzochte gemeenten die een vergoeding geven 148 euro.

Dit jaar heeft de commissie van de Peter Tetteroo Bokaal namens het Delftse festival Westerpop, 33 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken, moeten beoordelen. Inmiddels zijn negen bands geselecteerd voor de voorronden van deze prestigieuze Delftse popprijs. De voorronden zullen plaatsvinden op 27 oktober, 24 november en 26 januari.