Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Tijdens de Haagse Pop Week, 13 t/m 21 oktober, zet het Haags Pop Centrum nieuw lokaal poptalent op de kaart. Maar liefst negen dagen lang nemen muzikanten de stad over tijdens de herfstvakantie om te laten zien waarom Den Haag dé popstad van Nederland is.

Het programma bestaat uit een groot aantal optredens op verschillende plekken in de stad, zoals de Grote Markt en in Scheveningen, maar men kan ook deelnemen aan workshops en masterclasses in het Haags Pop Centrum.
Dit jaar barst het programma van lokaal talent. De kick-off van het programma op vrijdagavond 13 oktober bestaat uit de EP releaseparty van folk-pop-wereldband The Magic Mumble Jumble in het Paard. Het gezelschap van zeven multi-instrumentalisten reisde de afgelopen maanden door Europa en nam haar nieuwe EP op met behulp van een supergeslaagde crowdfunding actie. Diezelfde avond kan de garage- en punkliefhebber zijn hart ophalen in The Grey Space in The Middle waar het Haagse undergroundplatform SuBmarine de bands Stars At Night (US) + Wet Boys presenteert.

Op zaterdag 14 oktober strijkt de Haagse editie van de Popronde neer in de stad, waar we in alle hoeken en gaten van het centrum een groot aantal nationaal opkomende artiesten en bands kunnen ontdekken. Onder meer EUT, Fata Boom en The Howlin’ staan op het programma, bekijk de website van de Popronde Den Haag voor de volledige line-up.

HPC Music Support
Manische Maandag 14 oktober is de dag waarop een selectie veelbelovende bands van HPC Music Support showcases spelen in de Zwarte Ruiter, de September en het Paardcafé. Onder meer Medicine Jet, Cockney’s World of Elastic Snakes, VXUY en Banner laten hun geluid horen.

Haagse hoogvlieger Sven Hammond is al ruim tien jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene en over de grenzen. De band rondom orgelvirtuoos Sven Figee brengt enkele weken voor de show in het Paard op vrijdag 20 oktober haar nieuwe plaat uit. Voor de echte fans geeft Sven ’s middags ook een gratis toegankelijke workshop Hammond orgel!

Over Haags Pop Centrum
De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum, al meer dan 30 jaar het platform voor de Haagse popscene. Met HPC Music Support ondersteunt het popcentrum Haagse popmuzikanten door middel van coaching, advies en financiële ondersteuning. Het pand aan de Burgemeester Hovylaan in Loosduinen bestaat uit meer dan 15 oefenruimten, een geluidsstudio, een muziekcafé, een grote zaal en verschillende muziekscholen.