Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Zaterdag 9 december vindt in het Atrium van De Haagse Hogeschool het Haags Technologie Festival plaats. Vijfhonderd leerlingen van scholen uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude doen mee aan de regiofinales van de FIRST® LEGO® League Jr. en de FIRST® LEGO® League.

Watertechnologie
Bij de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden voor 9-16 jarigen draait dit jaar alles om het thema Hydro Dynamics (waterdynamiek). De veertig teams hebben afgelopen drie maanden onderzocht hoe we aan water komen en hoe het transporteren, gebruiken of afvoeren daarvan in zijn werk gaat.

Ze zijn op zoek gegaan naar een innovatieve oplossing, die ze aan een jury presenteren. Ook voeren de FLL teams verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde en geprogrammeerde robots van LEGO® MINDSTORMS®. Het gaat om opdrachten zoals het verwijderen van een leiding of het verplaatsen van slib.

Posterpresentaties
Naast de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden zijn er tijdens het robotica- en techniekevent posterpresentaties te zien van zestien teams die meedoen aan de FIRST® LEGO® League Jr. voor 6-9 jarigen, met als thema AQUA ADVENTURE.

De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een doorlopende demonstratie van de FIRST® Tech Challenge (FTC).

Kijken is gratis
Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene). De dag loopt van 's ochtends 9.45 tot 's middags 17.00 uur.

Het Haags Technologie Festival wordt georganiseerd door Het Haags Centrum voor Onderwijsadvies (HCO).