Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
In Scheveningen wordt komende zondag (10 december) het Cad & Company EK strandrace voor mountainbikes gehouden. Het is de tweede maal dat dit officiële kampioenschap van het Union Europeenne de Cyclisme in Scheveningen gehouden wordt. Aan de start staan naast de echte ‘beachbikers’ een gevarieerd gezelschap aan deelnemers uit binnen- en buitenland.

Rijden op het strand met de mountainbike is in de winter erg populair. In de loop der jaren is het een wielerdiscipline op zich zelf geworden, met eigen kampioenschappen en fietsen die speciaal voor dit doel ontwikkeld worden. Op het Europees Kampioenschap staan naast Nederlanders ook Belgen, Noren, Duitsers, Franse en Spanjaarden aan de start. Bij de Nederlanders staan bijvoorbeeld ook regerend Nederlands Kampioen op de weg Ramon Sinkeldam en oud-prof en Johnny Hoogerland op de lijst. Maar regerend Europees Kampioen Jasper Ockeloen is in vorm en zal zijn titel willen prolongeren. Bij de dames zal Paulina Rooijakkers haar titel verdedigen.

Ook is er een officiële titel voor Masters 40+. Voormalig profwielrenner Erik Dekker is hier een kanshebber en bekende naam. Na de Elite en Masters 40+ renners zullen recreanten starten. Uiteraard niet voor een echte titel, maar voor hun eigen sportieve uitdaging. Dat is dan ook direct de charme van deze tak van wielersport, top-en breedtesport ontmoeten elkaar.

De start van het evenement is om 9.30 uur. Start en finish zijn op de Boulevard van Scheveningen voor het Kurhaus. Deelnemers rijden eerst naar de haven, keren daar op het strand om langs de vloedlijn naar Katwijk te rijden. Daar wordt via een keerpunt over het duin  aan de zuidzijde van Katwijk gedraaid, rijdt men retour Scheveningen om deze ronde nogmaals te doen. Een totale afstand van 54 kilometer. Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek.