Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Ondanks een temperatuur van net boven nul en een snijdende oostenwind kwamen zondag jl. bij de Meerhorstloop ruim dertig deelnemers méér aan de start dan in 2017. Deze jaarlijkse prestatieloop in Stompwijk zit derhalve weer in de lift.
Dat is goed nieuws, want er zijn op deze dag zo’n zestig (!) vrijwilligers in de weer om het evenement in goede banen te leiden. Uit de vele positieve reacties van de deelnemers mag worden opgemaakt, dat ze in die gezamenlijk opdracht dik zijn geslaagd.

De organisatoren Tino Verburg, Hans de Graaf en Wybo Lelieveld krijgen op deze dag hulp van een leger aan vrijwilligers, bestaande uit o.a. loopgroep De Trein, medewerkers van Stompwijk ’92, van de kantine en vele anderen bij de inschrijving, de route onderweg, in het cijferhok, etc. Velen handen maken licht werk, zo bleek maar weer eens.

De loop wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors, te weten Maurice v.d. Bosch (zuivel), Autobedrijf Luiten, Coop Stompwijk, Luiten (Landbouwmechanisatie en Constructie), Zaal Administratie en Belastingzaken, en De Bles (geluidsinstallatie).

En dan de deelnemers, die maar in bescheiden aantallen afkomstig zijn uit Stompwijk. Velen komen uit direct omliggende plaatsen, anderen uit Schipluiden, Berkel, Hengstdijk, Amsterdam, Alphen a.d. Rijn, Kouderkerk, Aalsmeer, Bergschenhoek, helemaal tot en met Bahrein aan toe. 

Het was de 34e Meerhorstloop in 36 jaar. Tot nu toe heeft deze prestatietocht slechts twee maal afgelast moeten worden vanwege het slechte weer (men denke aan sneeuw, ijzel, gladheid). Tot slot: de uitslagen van alle afstanden, compleet met tijden en klassering, zijn in de loop van deze week te vinden op de site van Stompwijk ’92.

Resultaat 15 km: 1    Wouter Feitsma  00:56:55   2   Peter Schrader    01:0018 ,      3  Koen Merkus   01:00:30