Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Van 16 t/m 18 februari vindt de twintigste editie van het Bluesfestival Delft plaats. Tijdens deze jubileum-editie staat een record aantal van 80 optredens gepland in de historische binnenstad van Delft. Al jaren staat het Bluesfestival Delft bekend als het grootste indoor-bluesfestival van de Benelux.
 
Traditiegetrouw begint het blues-evenement al op donderdag 15 februari met een filmvoorstelling in Filmhuis Lumen vanaf 19.30 uur. De geprogrammeerde film gaat over Gospel-zanger Al Green en wordt afgesloten met een optreden van het Delftse duo Johnson & Johnson.
 
De 80 live-optredens staan gepland vanaf vrijdag 16 februari t/m zondagmiddag 18 februari en brengen een keur aan muzikanten naar Delft. Een groot aantal van deze muzikanten hebben in het recente verleden Blues Awards gewonnen in Nederland en België, zoals The BluesBones, Lightnin’ Guy Verlinde, Doghouse Sam, The Juke Joints, Fat Harry & the Fuzzy Licks, Rootbag, Ralph de Jongh en Robbert Fossen. Ed & the Gators,  die onlangs werden verkozen tot beste Belgisch bluesband,  zijn op vrijdag in Bebop Jazzcafé en zaterdag in Het Koningshuys te bewonderen.
 
Initiatiefnemer Leo Quack is vanaf de eerste editie in 1999 betrokken bij het Delftse bluesevenement. Als voorzitter van de organiserende stichting heeft hij het festival zien groeien van een eendaags festival met 20 optredens tot het driedaags evenement met 80 optredens. Hij zegt: “we horen inmiddels verhalen van mensen uit Friesland, Limburg, maar ook uit het buitenland die voor ons festival naar Delft afreizen. Dat is natuurlijk een mooi compliment voor onze organisatie.”

Zoals bij eerdere edities kunnen deze bluesliefhebbers zich kunnen vermaken met een uitstekend programma. Naast een indrukwekkende line-up met diverse stromingen uit de blues, staan ook akoestische bands, rock & roll en jump & jive op het gratis toegankelijke programma.
 
Behalve het grote aantal optredens heeft het Affligem Bluesfestival Delft 6 Specials.
In het weekend staan enkele bijzondere voorstellingen in het Rietveld Theater, een Gospel-optreden in de Maria van Jessekerk, de immer succesvolle mondharmonica-workshop en een blueslunch op het affiche. 
 
Het volledig festivalprogramma kan worden bekeken via www.delftblues.nl.
Ook zijn via de site en de programmafolder hotel-arrangementen te vinden die het verblijf tijdens het Bluesfestival in de prachtige historische binnenstad nog aangenamer en voordeliger maken.
 
De liefhebbers kunnen zich opmaken voor een mooi Delfts blues-evenement.