Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Met 65+ historische (leger)voertuigen door de Haagse Binnenstad is op 5 mei de LibertyTour één van de mooiste intochten van het land. Ter ere van de aankomst van het Vuur van de Vrijheid uit Wageningen en de bevrijding door Canadezen en Nederlandse Irene Brigade in mei 1945.De Liberty Tour arriveert na doorkomsten in Alphen aan de Rijn, Leiden, Voorschoten en Wassenaar.

In Den Haag volgt rond 15:00 uur de grootse intocht door de Binnenstad. Langs de Herengracht, Koninklijke Schouwburg, Vijverberg, Kneuterdijk, Parkstraat, langs het Vredespaleis, Prinsessewal, Torenstraat, de Grote Kerk, Buitenhof, het Spui en Herengracht.

Vervolgens parkeert de LibertyTour tot 17:00 op Theresiastraat/ Koningin Marialaan in Bezuidenhout.In de nacht van 4 op 5 mei lopen atleten met het Vuur van de Vrijheid de 135 kilometer lange route van de Canadese bevrijders die in 1945 samen met de Prinses Irene Brigade de hofstad ontzette. De aankomst van het bevrijdingsvuur op het Malieveld is de officiële opening van het Bevrijdingsfestival Den Haag.

Meer info is te vinden op www.LibertyTour.nl.