Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
De Reinier Haga Groep (RHG) heeft dinsdag 16 april de deuren geopend van een multidisciplinair centrum gespecialiseerd in prostaatkankerzorg. Binnen dit centrum werken alle betrokken specialismen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis samen in één team, één ruimte en vanuit één locatie.

Uniek
“Deze krachtenbundeling leidt tot de beste medische zorg. Zo bieden we prostaatkankerpatiënten de beste behandeling met oog voor kwaliteit van het leven”, vertelt Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van de RHG.

De snel-diagnostiek die het centrum biedt is uniek in Nederland. Nieuwe patiënten kunnen binnen twee dagen voor een afspraak en snel-diagnostiek terecht. Hiermee hoopt het ziekenhuis onnodige bezoeken aan het ziekenhuis en onnodige onzekerheid te voorkomen. De patiënt weet binnen een week waar hij aan toe is.

Centralisatie van het aantal operaties leidt tevens tot betere resultaten, aldus het ziekenhuis. Hierdoor is de kans op complicaties zoals incontinentie en potentiestoornissen is aanzienlijk kleiner.

Da Vinci-operatierobot
De urologen van Reinier de Graaf en het Haga Ziekenhuis opereren al enige tijd gezamenlijk met de Da Vinci-operatierobot, met succes. Vorig jaar is gestart met een nieuwe operatietechniek. Dankzij deze 'neuro-safe operatie' hebben patiënten vijftig procent minder kans op continentie- en potentiestoornissen als gevolg van een prostaatoperatie.

De verdere concentratie en specialisatie in het Prostaatkankercentrum houdt ook in dat er meer patiënten in kortere tijd operatief geholpen kunnen worden.