Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Tramrestaurant Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, bestaat 11 mei precies vier jaar. De voormalig Haagse stadstram 3035, die tot een modern en sfeervol restaurant is omgebouwd, heeft al meer dan duizend culinaire ritten door Den Haag, Scheveningen en sinds kort Voorburg, achter de rug.

Bobby van Galen (38) is de trotse eigenaar van dit rijdend restaurant, die tijdens een wereldreis inspiratie opdeed voor dit unieke concept. Na jaren van overleg met de Gemeente Den Haag en openbaar vervoerbedrijf HTM, is zijn droom op 11 mei 2014 uitgekomen. “Nu, meer dan 1.000 ritten verder, blijft elke rit nog steeds even spannend. Het is gewoon bijzonder om door de stad te mogen rijden en dan een heerlijk diner te kunnen verzorgen voor de 44 gasten aan boord”.

Sinds een jaar heeft Hoftrammm zijn op- en afstaplocatie gewijzigd van Den Haag, naar het Stationsplein in Voorburg. De uitbreiding van de route (doordat er nu ook door Voorburg wordt gereden) heeft het rijdend restaurant zeker niet minder populair gemaakt. Sinds de eerste rit is Hoftrammm geheel volzet en daar is na meer dan 1.000 ritten nog geen verandering in gekomen. Zeker nationaal, maar ook internationale gasten weten de weg naar Hoftrammm te vinden.

De samenwerking met TV kok Pierre Wind blijft een succes. Elke 8 à 10 weken verandert het menu aan boord, waarbij de gasten kunnen rekenen op het 50-50 principe dat Pierre Wind hanteert: “Ik heb met Bobby afgesproken dat ik voor 50% kook met traditionele ingrediënten en recepturen, maar dat ik er wel voor 50% een “Windiaanse” draai aan mag geven. Zo blijven de gerechten herkenbaar, maar toch steeds vernieuwend”; aldus de energieke televisiekok.

Sinds kort heeft Hoftrammm er een nieuwe vestiging bij. Dit keer niet op wielen, toch is er een tram in het restaurant te vinden, dat dienstdoet als keuken. In Trammmhuys, het tweede restaurant van Bobby van Galen, heeft wederom een bijzonder karakter. Er is geen vaste menukaart en er zijn geen vaste prijzen. De gast geeft namelijk zelf aan wat hij wil besteden op de avond. Pierre Wind, die elke weekend achter de kachel staat, zorgt dan voor passende gerechten, voor het aangegeven budget van de gasten.