Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Door de hoogte van het nest is het vanaf de grond niet te zien, maar Caroline Walta (vrijwilliger bij de Haagse Vogelbescherming en STORK) ging vanuit de naastgelegen flat een kijkje nemen op het ooievaarsnest bij Molen de Vlieger in Voorburg. Daar telde zij vier kuikens. "Dankzij de gastvrijheid van een bewoner mocht ik een tijdje op het balkon staan met mijn telescoop", vertelt Caroline.

Het Veur Theater in Leidschendam is wederom genomineerd voor de prijs ‘het meest gastvrije theater van Nederland’. Het Land van ANWB organiseert dit jaar voor de derde keer de verkiezing voor het meest gastvrije theater.

Op dinsdag 12 juni is er in de Koningkerk in Voorburg een voorlichtingsavond GGZ dichtbij. De avond begint om 19:30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Leven met een psychiatrische aandoening is niet gemakkelijk. Het veroorzaakt vaak veel leed en kan het dagelijks leven aanzienlijk verstoren. Niet alleen van de mensen die deze problemen zelf ervaren maar ook van familieleden, naasten en de omgeving.

Op de fiets door de Vlietzone met filosoof Paul Wouters (1950), geboren in België en sinds een jaar woonachtig in Den Haag en auteur van het boek Denkgereedschap. Op 4 juni aanstaande bent u vanaf 20.30 uur welkom in wijkcentrum Agora (Fonteynenburghlaan 11 in Voorburg) om onze zuiderbuur te horen over de Vlietzone.

"Aan de leden van de fracties van D’66, Groen Links en GBLV in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg

Geachte fractieleden,
Op 3 mei bent u gezamenlijk naar het plangebied Plaspoelpolder getrokken om omwonenden te overtuigen van de juistheid van uw eerdere beslissing om geen nieuwe brug over de Vliet te bouwen.

Het 19-jarige talent Hayden Bergen verruilt komend seizoen RKDEO voor voetbalvereniging RKAVV in Leidschendam. De behendige buitenspeler wil hogerop en liet dat in de oefenwedstrijd tegen RKAVV laatst zien door nadrukkelijk aanwezig te zijn. Met de komst van de student bedrijfskunde is de selectie van Maurizio Ceccucci vrijwel rond.

De ledenvergadering van PvdA Leidschendam-Voorburg heeft ingestemd met het bereikte resultaat van de onderhandelingen tussen VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Dat betekent dat de gemeenteraadsfractie toestemming heeft om haar handtekening onder het akkoord te zetten en een wethouder kan voordragen voor het nieuw te vormen college van B&W.