Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het kan best ingewikkeld zijn voor woningbezitters en bedrijven om goede keuzes te maken in het verduurzamen van hun woning. D66 Leidschendam-Voorburg wil hen daarbij op weg helpen met een duurzaamheidsmakelaar.  Ze willen wel maar weten niet altijd wat de beste keuze is voor een goede prijs.

Leidschendam-Voorburg kan niet zonder ondernemers. Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Vrijdag zetten drie ondernemers hun deuren voor ons open. Heel leuk om te zien en te horen wat zij met lef en doorzettingsvermogen hebben bereikt. Daarom stonden zij centraal tijdens de Dag van de Ondernemer.

Het was koud zaterdag, maar de zon lokte veel mensen naar de intocht van Sinterklaas vergezeld door heel veel zwarte pieten. Sint kwam aan met de stoomboot Spanje met achterop vermeld thuishaven Madrid. Met de muziekpieten voorop ging het  van de Sluiskant langzaam richting Damlaan.

De gratis hondenpoepzakjes in Leidschendam-Voorburg zijn binnenkort van gerecycled materiaal. Dat D66-voorstel voorkomt dat er jaarlijks drie miljoen zakjes gemaakt van nieuw plastic linea recta in de verbrandingsoven terechtkomen.
Met dit concrete voorstel maakt D66 Leidschendam-Voorburg de gemeente weer iets groener.

De eerste lesperiode van de Brede School Bovenveen in Voorburg zit erop. Kinderen uit groep 5 t/m 7 volgden er de naschoolse cursus ‘Filmacteren’. Onder leiding van filmcoach Freek leerden ze de fijne kneepjes van het filmacteren. Hun zelfgemaakte film gaat woensdag 21 november in première tijdens het Winter Wonderland Festival in theater Ludens. 

Buiten is het guur en donker, de vorst maakt het ijzig koud. Binnen is warmte, mensen schuiven dicht bij elkaar en klinkt een serene stem door een prachtig met kaarsen verlichte kerk. Het koor, gekleed in traditionele choir robes, sluit aan bij de soliste en vult de ruimte met warme klanken in de Oude Kerk in Voorburg op 12 december.

Misschien heb je Druppie, de grote blauwe waterdruppel, wel eens gespot bij een sportevenement. Of herken je de bidons met een DrinkWater-logo erop. Mascotte Druppie en de waterbidons horen bij het project Goed bezig!. De gemeente Leidschendam-Voorburg en Sport en Welzijn (SenW) willen met het project de leefomgeving van kinderen verbeteren en overgewicht onder 4-12-jarigen stabiliseren.