Login
Register

Home

Actueel

Radio

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone. Van beginner tot gevorderde gebruiker. Allemaal willen we wegwijs worden en op de hoogte blijven van de digitale samenleving. De Bibliotheeek aan de Vliet en SeniorWeb bieden in samenwerking inspiratie, educatie en ondersteuning voor optimaal en veilig gebruik van de digitale wereld.

De Stompwijkse Paardendagen zijn al meer dan een eeuw een begrip in Stompwijk en ver daarbuiten. Voor de 108e keer spannen de bewoners van het polderdorp in het Groene Hart zich dit jaar opnieuw vol overgave in om van vrijdag 21 tot en met maandag 24 juli een bruisend en gezellig evenement voor jong en oud te organiseren.

Het NS-onderhoudsbedrijf in Leidschendam wordt vernieuwd. Om de nieuwe generatie treinmaterieel te kunnen onderhouden wordt de onderhoudshal verlengd en verhoogd. Strukton won de aanbesteding met de Best Value aanpak, waarbij de kwaliteit van doorslaggevend belang was.

Schakenbosch BV, de eigenaar en ontwikkelaar van het terrein Schakenbosch in Leidschendam, heeft plannen ontwikkeld om een gezondheidscentrum en 325 woningen te realiseren op genoemde locatie. Het gezondheidscentrum richt zich niet alleen op inwoners van de gemeente, maar ook op mensen uit omliggende gemeenten. Er komen 40 bedden in: 32 in de sector verpleeghuis, 8 voor huisartsen.

En daar verscheen het eerste pop-up miniparkje in de gemeente Leidschendam-Voorburg op de Bachlaan voor het gemeentekantoor. Dit miniparkje van 1,5m2 is ingericht door Fleuri Bloemen uit het Damcentrum.

De medewerkers van de gemeente Leidschendam-Voorburg interviewen inwoners, ondernemers en bezoekers om hun mening te horen over de toekomst van de gemeente. Het team #LVdenktumee is tot eind juli op straat te vinden.

Er werd een iets kleiner, maar wel draaiend, model van de boor gedemonstreerd. De inmiddels werkende boor heeft echter een diameter van 120 cm, die al 12 meter had geboord en daardoor was de aannemer al  een paar rioolsegmenten verder. De wethouder plaatste haar naam op het volgende rioolsegment en hees na het dopen met een fles champagne dit segment omhoog.