Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
GroenLinks Leidschendam-Voorburg is blij met de historische groei van drie naar vier zetels in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg; niet eerder was GroenLinks zo groot. GroenLinks haalde 10,7% van de stemmen, in 2014 was dit nog 8.1%. De nieuwe fractie van GroenLinks bestaat uit (lijsttrekker en wethouder) Floor Kist, Marie-Christine van der Gronde, Jeroen van Rossum en Natalie Reijnders, die met voorkeurstemmen de vierde zetel wist binnen te slepen.

Afgelopen woensdag (21 maart) hebben de verkiezingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg plaatsgevonden. Vrijdagmiddag zijn vertegenwoordigers van de zeven politieke partijen bijeen gekomen om afspraken te maken over het proces van coalitievorming.

Heeft u een voortuin of balkon? En vindt u dat deze de mooiste is van de gemeente Leidschendam-Voorburg? Dan is dit uw kans. Groei & Bloei gaat ook in 2018 weer op zoek naar de mooiste voortuin en het mooiste balkon van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezing van Leidschendam-Voorburg is vastgesteld in de zitting van het Centraal Stembureau op vrijdag 23 maart om 10.00 uur. De door de burgemeester vastgestelde opgave en de processen-verbaal van de stembureaus liggen ter inzage. Hieronder de uitslag per partij en de gekozen raadsleden.

Op de dag na de gemeenteraadsverkiezingen ontving de 80-jarige Otto Werner in museum Swaensteyn in Voorburg zijn favoriete cartoon uit handen van Adrey Caljé. De heer Werner had meegedaan aan de verkiezing van de leukste cartoon uit de expositie van Patzer die gedurende drie weken in het museum te zien was.

De thematiek van 'Roet' is herkenbaar. Het is een tragi-komedie. De humor is soms uiterst bitter, maar zorgt ook voor tal van hilarische momenten. 'Roet' gaat over een familie die bijeen kruipt in een vakantiebungalow om er de verjaardag te vieren van de dementerende vader.

SenW organiseert volgende maand weer een Sportnetwerkcafé. Het Sportnetwerkcafé is de plek waar sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg met elkaar en potentiële partners kunnen netwerken en ervaringen delen. Woensdagavond 4 april opent wethouder Stemerdink de bijeenkomst bij honkbalvereniging Catch. Het thema van dit netwerkcafé is: verbinden.