Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Wanneer de gemeente bouwt naar behoefte en beter samenwerkt met investeerders, kan een miljoenentekort bij de nieuwbouw Klein Plaspoelpolder in Leidschendam worden afgewend. Dat betogen VVD-raadsleden Bart Eleveld en Gerrit Nijhof naar aanleiding van de huidige plannen van het college voor dit gebied. Volgens de lokale VVD kunnen beter huurwoningen in de middenklasse worden gebouwd dan sociale huurwoningen. Dan ontstaat doorstroming op de woningmarkt. Uit onderzoek blijkt dat er grote kansen liggen om beter samen te werken met commerciƫle beleggers. De gemeente kan zo een miljoenentekort voorkomen.

Sinds 1 september is er een website speciaal voor mantelzorgers in Leidschendam-Voorburg: www.mantelzorglv.nl. Hier vinden mantelzorgers hun weg in het (lokale) aanbod van zorg en ondersteuning, regelingen en activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd. Ook de activiteiten rond de 'Dag van de Mantelzorg', 10 november aanstaande, zullen op deze website worden vermeld.

Kinderen en jongeren hebben recht op een kansrijke, veilige en gezonde situatie in en om het gezin, om ongestoord te kunnen opgroeien. Ouders zijn daarvoor als eerste aan zet. Maar opgroeien en opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Een goed advies bij een opvoedvraag kan al veel oplossen! Natuurlijk kan vaak een familielid of andere ouder helpen. Maar soms is het fijn als een professional kan ondersteunen, voordat kleine problemen groot worden.

Zaterdag 16 september zijn in de oranjerie van tuincentrum Life & Garden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt van de Tuinmetamorfosewedstrijd 2017.

De Nationale Sportweek 2017 zit er weer op. Sport en Welzijn (SenW) organiseerde in samenwerking met lokale sportvereni-gingen de Nationale Sportweek in Leidschendam-Voorburg.

Na de VVD luidt nu ook de gemeenteraadsfractie van het CDA Leidscham-Voorburg de noodklok over het nieuwe afvalregime van Avalex.

Basisschool De Margriet heeft tijdens de Nationale Sportweek meegedaan met The Daily Mile. Iedere middag renden alle leerlingen een kwartier lang rond hun schoolgebouw.