Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Op 22 september werd naast het SEV clubgebouw in Leidschendam een fraai eigen pannaveld in gebruik genomen. Het veldje is vernoemd naar het in februari overleden erelid Nico de Kleijn en naar restaurant de Pannenkoe (hoofdsponsor van het Pannaveld maar ook SEV KasteelHeer).

Het Damcentrum in Leidschendam zit weer in de lift. Er worden woningen gebouwd, er openen nieuwe winkels en er wordt gewerkt aan oplossingen voor de parkeerdruk en bereikbaarheid. In 2019 komt het College met een nieuw Masterplan Damcentrum om richting te geven aan de toekomst van het centrum.

Sinds negen maanden heeft Voorburg een eigen netwerklocatie: het Sociaal Netwerkpunt Voorburg (voorheen De Driesprong). Medewerkers in het sociale domein in Leidschendam-Voorburg kunnen bij het Netwerkpunt flexwerken, vergaderen met partners en afspreken met cliënten.

In Mariamaand oktober wordt er op zondag 7 oktober in de Martinuskerk in Voorburg een Mariaconcert gegeven door het Parochiekoor Sint Maarten o.l.v. Jos Siebers, met medewerking van de sopraan Demelza van der Lans. Tijdens dit Mariaconcert zal het Ave Maria vele keren gezongen worden; steeds dezelfde tekst, met natuurlijk telkens een andere melodie.

Zaterdag werd bij scoutinggroep Sint Maarten Hildegard in Voorburg het jaarlijkse terugkerende overvliegfeest gevierd en daarna was er een nieuwjaarborrel met alle aanwezigen. De leden speelden in en rond het gebouw met elkaar een groot spel met verschillende opdrachten waarbij onder meer creativiteit, behendigheid, samenwerken en scoutingtechnieken aanbod kwamen.

Stichting scouting Sint Maarten Hildgard, heeft per 1 september een nieuwe huurder voor haar clubgebouw. Smallsteps kinderopvang, heeft een huurovereenkomst getekend met het oog op het realiseren van naschoolse opvang in het gebouw. Toen het scouting gebouw tien jaar geleden gerealiseerd werd, is het vanaf het begin gezamenlijk gebruikt door scouting Sint Maarten Hildgard en een opvangorganisatie. Bij het ontwerp en de bouw is al met dit gezamenlijk gebruik rekening gehouden.

De Nationale Sportweek wordt in Leidschendam-Voorburg afgesloten met een nieuw event voor ouderen: de 'Seniorendag Sport & Cultuur'. Ouderen uit Leidschendam-Voorburg kunnen zondag 30 september creatieve workshops volgen en meedoen met sportieve activiteiten. Deelname is gratis.