Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het CDA-Leidschendam-Voorburg heeft vandaag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Veel nieuwe gezichten op de lijst naast de zeer ervaren huidige fractievoorzitter Juliette Bouw (Leidschendam) op nummer 1.

(Bron: Omroep West) Restaurant De Lof der Zotheid, in het oude centrum van Voorburg, is failliet. Dat bevestigt curator Laurens Prickarts tegenover Omroep West. De deuren van de zaak aan de Herenstraat zijn al enige tijd gesloten. Maar niet voor lang, want een opvolger dient zich al aan.

Recent is gebleken dat de windturbine bij de A4 naast de Zeeheldenwijk in Leidschendam draait zonder de vereiste vergunning van Rijkswaterstaat. De eigenaar van de windturbine, De Wolff Windenergie Nederland, heeft alsnog een aanvraag hiervoor ingediend. Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat zij verwachten de vergunning te kunnen verlenen en ziet geen noodzaak om de windturbine stil te laten zetten voordat de vergunning verleend is.

Kunsthistorica Anne Marie Boorsma zal op donderdag 7 december twee kunsthistorische lezingen geven in het Voorburgse Amco Theater. Van 10.00 tot 11.00 zal zij spreken over 'Paul Delvaux, meester van de droom', naar aanleiding van de tentoonstelling in de Kunsthal te Rotterdam.

De leden van het VVD-netwerk Leidschendam-Voorburg hebben maandagavond 20 november in partycentrum Dekker’s Hoeve de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vastgesteld. Lijsttrekker – al eerder bekend gemaakt - is Astrid van Eekelen (53, Oud-Voorburg). Zij is de huidige fractievoorzitter van de VVD Leidschendam-Voorburg. Op de tweede plaats volgt nieuwkomer Ole Heil (31, Voorburg-West).

Het groot onderhoud aan de Laan van Haagvliet in Voorburg is nu helemaal af. Met een nieuw rioolstelsel, vernieuwde straatinrichting en verhoogde parkeerstroken kunnen de bewoners jaren vooruit. En vooral: de dertig bomen zijn behouden.Als feestelijke afronding van het project plant wethouder Nadine Stermerdink (openbare ruimte) woensdag 22 november de 'laatste' boom in de Laan van Haagvliet. Zij doet dat samen met raadslid Louise Kortman.

Een moderne en toegankelijke overheid is belangrijk voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. ‘Instanties die langs elkaar heen werken, dat moet echt afgelopen zijn’, aldus Stefan van de Griendt, fractievoorzitter van D66 Leidschendam-Voorburg. ‘Inwoners moeten één overheid kunnen raadplegen, niet van de ene Rijksinstantie naar de andere worden gestuurd en ook niet door de gemeente doorverwezen worden naar zo’n grote overheidsinstelling of andersom’.