Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Na een kort ziekbed is op 11 juli oud-bestuurslid van de stichting “Mooi Voorburg” Martin Harms overleden. Martin had een brede belangstelling voor de geschiedenis van Voorburg en was ook actief in de Historische Vereniging Voorburg. Daarnaast was hij een groot muziekliefhebber.

De witte boekhandel Boekenvoordeel in Winkelcentrum Leidsenhage krijgt van projectontwikkelaar Unibail Rodamco geen nieuwe locatie in "The mall of the Netherlands", het vernieuwde Leidsenhage. De medewerkers van de winkel zijn teleurgesteld en hopen een nieuwe geschikte locatie in Leidschendam-Voorburg te vinden. De winkel zal uiterlijk 31 augustus de deuren sluiten.
In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond kwart voor twee, heeft er op de Damlaan in Leidschendam een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij is een 25-jarige man uit Den Haag zwaargewond geraakt.  Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft twee mensen aangehouden. 

De ondernemers in de buurt van het voormalige CBS-gebouw geven aan geen vertrouwen meer te hebben in de gemeente Leidschendam-Voorburg en het sloopbedrijf dat de sloop van het voormalige CBS-gebouw in Voorburg uitvoert. Weken geleden zijn er aan de autohandelaren hoezen beloofd, zodat de auto’s afgedekt kunnen worden, maar het sloopbedrijf heeft de hoezen nog steeds niet geleverd.

In het weekend van 26 en 27 mei heeft in Park Vreugd en Rust te Voorburg de SamenLoop voor Hoop plaatsgevonden. Een zeer geslaagd evenement waar de teams, eregasten, sponsoren en vrijwilligers trots op mogen zijn. Na bekendmaking van de voorlopige opbrengst van de SamenLoop van € 43.374,=  is de definitieve eindstand nu bekend.

Het voormalige CBS-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan te Voorburg wordt gesloopt. Van het 14 verdiepingen hoge gebouw zijn nog maar een paar verdiepingen over.

Voorburgers Danny Frietman en restauranteigenaar Bobby van Galen zijn beide genomineerd voor een Haagse Awards. The Hague & Partners zet hiermee succesvolle partners die bijdragen aan de internationale allure van Den Haag in het zonnetje.
Danny Frietman is genomineerd voor de Personality Award, en de Hofftrammm (door Bobby van Galen en chefkok Pierre Wind) is genomineerd voor de Success Award. Prachtig detail is dat beide genomineerden in Voorburg werken en wonen  waardoor deze Haagse award ook een Voorburgs tintje krijgt.