Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Gyeong-Rye Taekwondo is één van de sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg die dit jaar gratis proeflessen aanbiedt via de Sportstrippenkaart. Met deze kaart kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg kosteloos vier sporten uitproberen bij meer dan veertig verenigingen.

Dinsdagavond is taekwondo-avond in de gymzaal van basisschool Vliethorst in Leidschendam. In de gymzaal hangt een Oosters sfeertje. Niet gek als je bedenkt dat Taekwondo van oorsprong een Zuid-Koreaanse sport is. Van 18.45 tot 20.00 uur geeft Gyeong-rye Taekwondo Club training aan de jeugd van 7 tot en met 14 jaar. Trainer Marc Leliveld staat voor de groep en heeft jarenlange ervaring in het geven van taekwondo-lessen. Naast Marc is er altijd een tweede trainer aanwezig zodat er voldoende aandacht is voor alle kinderen.

Respect voor elkaar
Op de vraag waarom Taekwondo zo’n leuke sport is om te gaan doen, antwoordt jeugd coördinator Rafik Zohri: "Het is een heel diverse sport waarbij je kunt trainen voor het schijngevecht, maar ook kunt sparren met een tegenstander. Daarnaast is het een technische sport, waarbij je jezelf leert verdedigen. Je gaat aan de slag met blokken, stoten en neutraliseren van een aanval."
Over wat kinderen nog meer leren van deze sport, is Rafik helder: "Respect hebben voor medeleerlingen en de trainer, waarbij je elkaar groet voor de start van de training en voor de start van een gevecht. Kinderen verbeteren ook hun concentratievermogen, want je moet veel focus hebben om de oefeningen goed uit te voeren."

Doelen stellen en halen!
Twee keer per jaar kunnen leden examen doen, waarbij een slip of band kan worden verdiend. Tijdens de training oefenen twee leerlingen apart met de tweede trainer om een aantal technieken nog eens goed door te nemen. Rafik: ‘Het naar de examens toe trainen, geeft de kinderen een doel. Tijdens het examen komen veel familieleden kijken. Dat is altijd een mooie ervaring voor de kinderen en hun ouders!’ Tijdens de trainingen mogen ouders ook gewoon langs de kant meekijken.
Kinderen kunnen ook meedoen aan wedstrijden, voegt Rafik toe: "Onze leden kunnen meedoen aan toernooien in de buurt, maar dat is niet verplicht. Ze mogen ook meer dan 1 keer per week trainen. Dat kan op onze andere locaties in Mariahoeve (Gymzalen van College St. Paul en van basisschool De Leeuwerikhoeve)."
Gyeong-rye is Ooievaarspas-aanbieder. Dit houdt in dat inwoners van Leidschendam-Voorburg met een laag inkomen op vertoon van hun Ooievaarpas 50 tot 100% korting krijgen op het lidmaatschap.  

Sportstrippenkaart
Met de Sportstrippenkaart kunnen geïnteresseerden gratis kennismaken met de taekwondolessen van Gyeong-rye. Meedoen is heel eenvoudig: stuur een e-mail naar Ed Boers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-81813282. Download de gratis Sportstrippenkaart en neem hem mee. Downloaden kan op: www.senw-lv.nl/sportstrippenkaart. Hier vindt u tevens een overzicht van alle sportverenigingen die in 2017 gratis proeflessen aanbieden. De kaart is ook af te halen bij Sport en Welzijn (SenW) op de Dobbelaan in Leidschendam of bij het Servicecentrum van de gemeente. Meer informatie over Gyeong-rye: http://taekwondo-denhaag.nl.
 
Begin januari lanceerden de gemeente Leidschendam-Voorburg en SenW de Sportstrippenkaart. Doel: inwoners van Leidschendam-Voorburg motiveren om te gaan sporten. Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen met de Sportstrippenkaart vier sporten uitproberen bij sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg en zo ervaren welke sport het beste bij hen past. De strippenkaart is nog heel 2017 geldig.