Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Burgemeester Klaas Tigelaar veilt zaterdag 23 september de eerste doeken van een bijzondere kunstverkoop in Kinderboerderij Essesteyn in Voorburg. Vanaf 14.30 uur worden daar schilderijen verkocht, die zijn gemaakt door cliënten van de Stichting Middin.

Er komen zo’n 50 werken onder de hamer. De minimumprijs is tien euro per doek, er wordt bij opbod geveild. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goed aan de aanschaf van nieuwe creatieve materialen voor de cliënten.

Omdat het zaterdag 23 september Nationale Burendag is, doen ook de andere bewoners van Polderlandschap Essesteyn een duit in het zakje.
Zo gaan de kinderen van Ziezoo koekjes bakken en trakteert Partycentrum Dekkershoeve op limonade.
Zijn de cliënten van de Stichting Middin de hele week druk met begeleid werk op de kinderboerderij, op dinsdag is men onder leiding van vrijwilliger Barbara Weiland creatief bezig. Barbara zorgt voor verf, kwasten en doeken, waarna de mooiste schilderijen worden gemaakt. Deze gaan vervolgens naar de opslag, om één maal per jaar te worden geveild. Dat gebeurt op Nationale Burendag, zaterdag 23 september.

Een ieder die de werken wil bekijken, of kopen, kan vanaf 14.00 uur terecht in de boerderij aan het Essepad in Voorburg. De daadwerkelijke veiling begint om 14.30 uur.

IMG 1085a
IMG 1086
IMG 1088