Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De Lionsclub Voorburg heeft 2000 euro gegeven aan Stadstuin Rusthout. Het bedrag werd bijeen gehaald bij het door de Lionsclub georganiseerde ‘Oktoberfest’.

Twee leden van Lionsclub Voorburg namen het initiatief voor de organisatie van het eerste Voorburgse ‘Oktoberfest’. Alles werd uit de kast gehaald om er een groot succes van te maken. Zo waren er hoempa-pa-bands zoals ‘Die Hofstädter Musikanten’, hoornblazers en ‘Dirndls’ die het bier rond brachten. En natuurlijk kwamen de aanwezigen in de befaamde lederhosen en dirndl-jurken.

De stadstuin werd drie jaar geleden wegens bezuinigingen bij de gemeente bedreigd met sluiting. Dat pikte een aantal vrijwilligers niet en begonnen een actie om de stadstuin open te houden. Liesbeth Starrenburg: "Dat is uiteindelijk gelukt en nu zijn meer dan 50 vrijwilligers dagelijks bezig om de stadstuin te runnen. Maar de gemeente geeft geen subsidie meer en we zijn dus volledig afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en giften.”

De voormalige stal doet dienst als ontvangst-, cursus- en educatieruimte. “En daar zit momenteel het grootste pijnpunt”, aldus Liesbeth Starrenburg. "Het gebouwtje is tochtig, niet te isoleren en moeilijk warm te houden.” Momenteel wordt bekeken of het gebouw vervangen moet worden of dat volstaan kan worden met renovatie. In beide gevallen zal er een aanzienlijk bedrag op tafel moeten komen. "De gift van Lionsclub Voorburg helpt ons al een aardig eind op weg”, besluit Starrenburg.

Bron: Vlietnieuws

Oktoberfest in Voorburg 860x484