Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg

Vanaf de start van dit nieuwe schooljaar leren leerlingen van OBS De Parachute in Voorburg de fijne kneepjes van filmacteren. Deze nieuwe cursus is onderdeel van het naschoolse programma van Brede School Voorburg-Noord.

Waar moet je op letten als je voor een camera acteert? Hoe maak je een scene interessant? En wat gebeurt er achter de schermen bij filmopnames? Kinderen uit groep 5 t/m 8 die iedere woensdagmiddag de cursus Filmacteren bij Sport en Welzijn (SenW) op de Fransstraat volgen, gaan met dergelijke vragen actief aan de slag.

 

Korte films
Filmcoach en acteur Freek Commandeur (van Freek Commandeur Film en Theaterprojecten) geeft de lessen. Tijdens ‘zijn’ Brede School-cursus Filmacteren maken de kinderen tevens zelf korte films. Ze bedenken het verhaal, schrijven het script en ontdekken zo wat er allemaal bij filmmaken komt kijken. Freek Commandeur: "Een film maken doe je samen. Daarom is samenwerking een belangrijk onderdeel tijdens de cursus. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het zelfvertrouwen. Je ziet de kinderen groeien tijdens het hele proces. Het is geweldig om te zien met hoeveel trots de kinderen hún film bekijken."

Enthousiast
De filmacteerlessen op woensdagmiddag zijn nog in volle gang. De kinderen zijn enthousiast, net als buurtcoach Martijn de Zoete van Brede School Voorburg-Noord. De Zoete: “Het is voor het eerst dat ik Filmacteren in mijn naschoolse programma heb opgenomen. Het smaakt naar meer! Ik vind het onwijs leuk om te zien hoe kinderen opgaan in een filmrol. Op 8 november laten ze hun films aan publiek zien. De Brede School nodigt hierbij ouders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, vriendjes en vriendinnetjes uit om de films te komen bewonderen.”

Première
Op woensdag 8 november vertonen de kinderen hun zelfgemaakte films bij de feestelijke afsluiting van de cursus Filmacteren. De filmpremière vindt plaats in het gebouw van SenW, Fransstraat 16 in Voorburg. Meer informatie bij Martijn de Zoete, buurtcoach SenW, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.