Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Maandag 27 november geeft Frans Advokaat voor Groei en Bloei, afdeling Leidschendam, een lezing met als titel: 'ABC der heelkruiden'. De presentatie wordt gegeven in de aula van het ‘Veurs Lyceum’, Burg. Kolfschotenlaan 5, 2262 EZ Leidschendam. Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis.

Kruidengeneeskunst is een van de oudste vormen van geneeskunst of heelkunde en deze vorm van geneeskunde werd al zeer vroeg toegepast. "Wat de natuur brengt, geneest de natuur".
Medicinale planten hebben door de eeuwen heen een grote aantrekkingskracht op de mens uitgeoefend. Maar het principe "Voor alle kwalen is een kruid gewassen, behalve voor den dood" doet geen opgang meer en de kruidenleer is op enkele uitzonderingen na grotendeels vervangen door de moderne farmacologie. Dat neemt niet weg dat nog steeds veel mensen nieuwsgierig zijn naar de oude functie en de historie van geneeskruiden.

Als jongen van 14 ontwikkelde Frans Advokaat een passie voor de natuur bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Hij begon zijn loopbaan in het basisonderwijs en werkte daarna 33 jaar als schoolbioloog bij Sport & Recreatie bij de gemeente Rotterdam. Tegenwoordig is Frans gepensioneerd en is hij als vrijwilliger actief bij de Botanische Tuin Kralingen waar hij rondleidingen geeft. Zo is hij 'in de kruiden’ verzeild geraakt.
De presentatie wordt gegeven in de aula van het ‘Veurs Lyceum’, Burg. Kolfschotenlaan 5, 2262 EZ Leidschendam. Aanvang: 20.00 uur.
De toegang is gratis.
De afdeling Leidschendam e.o. van Groei en Bloei viert deze avond haar 40-jarig bestaan. De avond wordt daarom feestelijk afgesloten.