Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de aanvraag van Het Veur Theater voor structurele subsidie afgewezen. Dat laat de directie van het Theater weten in een persbericht.

Reden is dat de gemeente de komende verkiezingen wil afwachten. Pas als het nieuwe College is gevormd, heeft de gemeente zelf helderheid of de regerende partijen te porren zijn om structureel geld in het noodlijdende theater te steken, is het standpunt. Voor de programmering van theaterseizoen 2018-2019 komt uitsluitsel daarmee te laat, geeft de directie te kennen.

Achtergrond
Het Veur moet het al sinds 2013 stellen zonder subsidie. Het theater floreert, met tal van activiteiten en hoge bezettingsgraad, maar kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen. Het theater draait al een tijd met verlies, geld voor onderhoud, extra publiciteit of vrijwilligersbegeleiding is er daardoor niet.

Het Veur is de afgelopen jaren meerdere malen gesteund door (lokale) fondsen en incidentele bijdragen van de Gemeente, maar daarmee redt het theater het niet, aldus de directie.

Voorkant Veur