Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Er liggen in Nederland al veel daken vol met zonnepanelen. Niet iedereen heeft echter de beschikking over een dak waar panelen op passen. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft daarom het dak van het nieuwe gebouw van basisschool De Dijsselbloem ter beschikking gesteld voor inwoners van de gemeente.

Er komen circa 350 panelen op het dak. De panelen zullen worden geplaatst en beheerd door een coöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg. Deze coöperatie is in oprichting en wordt daarbij ondersteund door de landelijke organisatie Zon op Nederland en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Er hebben al veel inwoners inschreven op het project en zij hebben genoeg panelen aangevraagd om alle 350 panelen te financieren. Er is echter nog steeds ruimte voor nieuwe deelnemers, omdat de coöperatie als doel heeft het bevorderen van een zo breed mogelijke deelname aan projecten voor zonne-energie. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op www.zonoplv.nl.

Er is een initiatiefgroep gevormd om de coöperatie op te kunnen richten en deze zal zo snel mogelijk een ledenvergadering beleggen. De initiatiefgroep wil zo snel mogelijk aan de slag, want het nieuwe schoolgebouw van De Dijsselbloem is binnen kort klaar. Dan zouden de zonnepanelen er al op moeten kunnen staan. Klaar voor het mooie zomerweer!