Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
In de eerste acht dagen van februari maakten 17 Chinese scholieren en drie docenten intensief kennis met Nederland. In 17 gastgezinnen van het Haags Montessori Lyceum namen ze deel aan alle ‘gewone’ gebruiken en maaltijden.

Onder schooltijd waren er excursies en lessen voor de Chinezen alleen, of samen met de 17 Nederlandse scholieren die in november 2017 hun basiskennis Chinees waren gaan oefenen in gezinnen in Beijing.

Voorburg trakteerde de groep onder leiding van raadslid Astrid van Eekelen en van de heer Wang Choy op een middag cultuur en historie. Ze beklommen de kerktoren met het carillon, vergaderden in de raadszaal, proefden haring in de Herenstraat en hoorden over Voorburg in de tijd van Romeinen, Huygens en prinses Marianne.

Groot avontuur bleek de zwemles, aangeboden door Sportfondsen in Forum Kwadraat: na even wennen aan badkleding in een gemengde groep leerden de Chinezen van hun Nederlandse ‘buddy’ een eerste of een nieuwe zwemslag. Ze zagen de les zelfs als nieuws terug op Den Haag FM.