Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Onlangs heeft het BuurtPreventieTeam Essesteijn de cursus reanimeren en gebruik AED met succes afgesloten.

"Een paar maanden geleden is op een thema-avond voor de leden van alle buurtpreventieteams van onze gemeente een lezing aangeboden over het gebruik van de AED en het kunnen reanimeren", aldus de initiatiefnemers.

"Hier is uit voortgekomen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg in samenwerking met het Rode Kruis een cursus is gaan aanbieden voor alle BPteamleden. De leden van ons team, die nu gecertificeerd zijn of reeds waren, kunnen zich aanmelden bij de burgerhulpverlening van de Hartstichting: ‘Red levens in jouw wijk.'”

De meldkamer van 112 stuurt bij een melding van een hartstilstand, niet alleen de hulpdiensten aan, maar ook burgers die bevoegd zijn om te reanimeren en de AED kunnen bedienen. Deelnemers aan dit project die zich binnen een straal van ongeveer 800 meter van het slachtoffer bevinden, ontvangen via een app de melding. Zij zijn de personen die het verschil kunnen maken en zo snel mogelijk kunnen starten met reanimeren.

De Hartstichting is actief bezig om een dekkend netwerk te krijgen met burger hulpverleners. Hieraan gekoppeld is er een actie gaande om landelijk een netwerk te krijgen met AED apparaten.

Essesteijn is op de kaart van de gemeente Leidschendam-Voorburg een plek met veel witte vlekken. Met andere woorden; te weinig mensen die zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener en veel te weinig AED apparaten. Er wordt hard gewerkt om hier verandering in te krijgen.

IMG 3565