Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Afgelopen weekend werd ook in Leidschendam het Carnaval feestelijk ingeluid.

Burgemeester Tigelaar heeft de sleutel van Zwabberdam, zoals Leidschendam tijdens Carnaval even heet, in het raadhuis officieel overhandigd aan Prins Strooppie en Page Rafaëlla. Prins Ronald en Page Annemieke ontvingen de hamer van Gaandrië.

Een bont gezelschap zette langzaam koers richting de Sluis, waar het prinsenpaar volgens traditie in de Vliet werd ondergedompeld. De optocht trok flink wat bekijks, en dankzij Boerenkapel de Zwiebels en Blaaskapel de Blaasbalgen zat de stemming er goed in. 

Ook in de kantine van RKAVV zat de carnavalsstemming er goed in, opgeluisterd door fuifnummers van zanger Barry Bogman en Boerenkapel de Zwiebels. Het feest ging tot diep in de nacht door. Zondagmiddag hadden de Damzwabbers een kinderfestijn georganiseerd, met een balonnenclown en stroopwafelkraam. Ook de polonaise mocht natuurlijk niet onbreken.

Maandagavond hebben de Damzwabbers de opening van het Carnaval afgemaakt. De volgende festiviteit is zaterdag 10 maart: dan organiseren De Damzwabbers het Halfvastenbal in de kantine van voetbalvereniging RKAVV Sportpark Kastelenring (Sportparkweg 4 in Leidschendam). 

Meer foto's van de festiviteiten zijn te vinden op de website van de Damzwabbers.

persbericht optocht 1
persbericht optocht 2