Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De PvdA Leidschendam-Voorburg pleit voor de introductie van een Blijverslening voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.

De financiële ondersteuning zou het mogelijk moeten maken om bijvoorbeeld drempels te verwijderen of een slaapkamer en badkamer op de begane grond te plaatsen.

“De bestaande woonvoorzieningen die de gemeente vanuit de Wmo aanbiedt aan ouderen, zoals het plaatsen van een traplift, zijn niet altijd toereikend”, aldus Matthijs Willemse-Jacobson, kandidaat-raadslid voor de PvdA.

Daarnaast wil de PvdA dat zorgmedewerkers in vaste dienst komen met degelijke arbeidsvoorwaarden, "zodat ze tijd hebben voor goede zorg, aandacht en een kopje koffie."

Om mensen te ondersteunen is het belangrijk dat goede zorg dichtbij beschikbaar is, aldus de sociaal-democraten. "Daar horen wijkverpleegkundigen bij die de wijk kennen en oog hebben voor mensen die eenzaam zijn." 

In Leidschendam-Voorburg wonen veel ouderen. In 2040 is naar verwachting 1 op de 18 inwoners 85 jaar of ouder. Daarmee is Leidschendam-Voorburg een van de meest vergrijsde gemeenten van Nederland.

Dit gegeven stelt volgens de PvdA "hoge eisen aan de gemeente die de wettelijke taak heeft ervoor te zorgen dat mensen langer in hun eigen leefomgeving blijven wonen."