Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De pilot Buurt m/v in Leidschendam-Voorburg werkt positief voor deelnemers en de wijk. Dat blijkt uit de tussenevaluatie. Medewerkers van Buurt m/v geven als buurtman of –vrouw praktische ondersteuning aan kwetsbare wijkbewoners. Dit volgens het principe voordoen – samendoen – zelf doen. Eind 2017 ondersteunde Buurt m/v 34 deelnemers en verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar 40 deelnemers te ondersteunen.

De pilot loopt tot februari 2019.

Voortzetting pilot
Deelnemers melden zich aan bij Buurt m/v via huisartsen en zorginstellingen. Buurt m/v is actief in alle wijken van Leidschendam-Voorburg. De samenwerking met zorg en welzijn partners verloopt soepel. De gemeente wil verder met Buurt m/v op het gebied van werk en inkomen en in het ondersteunen van mensen met financiële problemen en zonder regie op het huishouden.

Zinvolle bijdrage aan de wijk
De praktische ondersteuning van de medewerker aan de deelnemer bestaat onder meer uit ondersteuning bij het opbouwen van een sociaal netwerk in de wijk en bij zaken als het huishouden, huisvesting en de financiële administratie. Het resultaat is een veiligere, prettigere buurt, waar mensen meer naar elkaar omkijken en mensen zich gezien en gewaardeerd voelen.

Buurt m/v
Medewerkers van Buurt m/v zijn buurtgenoten met een afstand tot de arbeidsmarkt, die gemotiveerd zijn deze afstand te dichten. De buurtvrouwen- en mannen waren tot hun aanstelling aangewezen op een bijstandsuitkering en krijgen als medewerker van Buurt m/v een regulier arbeidscontract aangeboden. Dit is een opstapbaan waarmee weer werkritme en werkervaring wordt opgedaan. Hierdoor worden hun kansen op de arbeidsmarkt groter. De medewerkers worden intensief getraind, gecoacht en geholpen bij het organiseren van hun werk. Ga voor meer informatie over Buurt m/v naar www.buurtmv.nl.