Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Ruim 40 aanwezigen van veertien sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg verzamelden zich woensdagavond 4 april in het clubhuis van Catch voor het SenW Sportnetwerkcafé. 

Ter aanvang boden wethouders Nadine Stemerdink en Floor Kist het eerste exemplaar aan van ‘Het grote ideeënboek voor sportclubs’. Het inspiratieboek is een bundeling van ideeën, ludieke acties en praktische tips en trucs voor en door sportverenigingen.

Aangepast sporten
VV Haaglanden-voorzitter Rob Velders trapte de avond af met zijn idee om verenigingstaken waarvoor het lastig is goede vrijwilligers te vinden, gezamenlijk uit te voeren. Velders ziet een organisatie voor zich die deze ‘Shared Services’ tegen betaling centraal organiseert. Marc Pelkman van MEE Nederland nam de deelnemers mee naar de wereld van aangepast sporten. Door veelal fysieke belemmeringen sporten mensen met een beperking relatief weinig. Ten behoeve van een overzichtelijk sportaanbod is het Platform Uniek Sporten gelanceerd. Uniek Sporten is een online sportcommunity, waar mensen met een beperking een geschikte sport kunnen vinden in hun eigen regio. Joyce van der Sloot, SenW combinatiefunctionaris Aangepast sporten, werkt aan de aansluiting van Leidschendam-Voorburg bij het Platform.

Sportieve opvoeding
Eelco Koolhaas van het Opvoedpunt verbond in zijn presentatie sportverenigingen met pedagogische professionals. Sportclubs kunnen bijdragen aan de sportieve opvoeding van kinderen door op praktische wijze in gesprek te gaan met ouders, trainers en sportcoaches. Als laatste spreker legde Werff Thomas (SenW) de verbinding tussen sportverenigingen en basisscholen voor sportclinics onder schooltijd. Na de presentaties konden de deelnemers met de verschillende sprekers in gesprek tijdens interactieve sessies. De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waar nog lang werd nagepraat over de presentaties en sessies.

Sportnetwerkcafé
Om netwerken en ervaringen uitwisselen te bevorderen, organiseert SenW twee keer per jaar een Sportnetwerkcafé voor sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast agendeert SenW onderwerpen die te maken hebben met de maatschappelijke rol van sportclubs, zoals vrijwilligersbeleid en de gezonde sportkantine.

Martin Janssen (VVV): “Wij zijn een trouwe gast van het Sportnetwerkcafé. We zijn van plan om een informatieavond voor ouders en kinderen te organiseren. We hebben verbinding gelegd met het Opvoedpunt, zij sluiten aan bij deze bijeenkomst!”

SenW Sportnetwerkcafé 4 4 2018