Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Zes studenten Bedrijfskunde van de Haagse Hogeschool hebben een 'business case' voor Huygens' Hofwijck gemaakt. Daarin hebben zij doorgelicht hoe het museum haar bezoekersaantallen kan vergroten en meer omzet kan genereren. Bijvoorbeeld door handig gebruik van social media. Afgelopen maandag 9 april presenteerden de studenten hun rapportage aan wethouder Bianca Bremer

Culturele Business Case
De gemeente Leidschendam-Voorburg zocht afgelopen najaar contact met Culturele Business Case met de vraag hoe men de uitverkiezing van Christiaan Huygens als een van de leidende wetenschappers van de zeventiende eeuw zou kunnen inzetten om meer bezoekers naar Hofwijck te trekken.

Culturele Business Case maakte vervolgens de koppeling met de Haagse Hogeschool. Daar ging een groep studenten de uitdaging aan om onderzoek te doen voor Huygens’ Hofwijck. Een win-win situatie. Voor de studenten een leerzame ervaring in het vak, waar ze in hun carrière op voort kunnen bouwen; voor Hofwijck een wegwijzer vol inspirerende aanbevelingen en concrete handvatten.

Doelgroepanalyse
Zo gaf de directie van de buitenplaats te kennen graag een nieuwe bezoekersdoelgroep van tussen de 20 en 65 jaar aan te trekken. Het onderzoek van de studenten geeft concrete adviezen hoe je het museum aantrekkelijker maakt voor deze doelgroep. Maar ook doen ze aanbevelingen hoe het museum meer digitale kanalen in kan zetten, en hoe de instelling samen kan werken met allerlei belanghebbenden.

Huygens’ Hofwijck is hier gelijk mee aan de slag gegaan; het museum is tegenwoordig ook actief op Instagram.

Hofwijck business case
Aanwezig bij de presentatie waren: de wethouder Bianca Bremer, Peter van der Ploeg (directeur Huygens’Hofwijck), Eefje Dekkers (directeur Culturele Business Case), Rosa Groen en Corine Barendregt (docenten Haagse Hogeschool). De zes bij het project betrokken studenten waren: Rob van Almere, Oumaima Azahriou, Timo Doomen, Bart Moons, Floris van Muijen en Larissa Schutte.