Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Talentvolle groep 8-er? Geef je op voor vrijdagavond 18 mei in Theatercafé Ludens via het aanmeldingsformulier op de website van Talentenloods. En maak net zoals van donderdag 12 april een topavond! Voorzitter Talentenloods Paul de Beer was deze avond juryvoorzitter.  Samen met Harma Aris, VVD-raadslid Cultuur en Annet Weijermars, voorzitter Huygensfestival had hij de onmogelijke taak om een keuze te maken wie op de Slotavond zaterdag 26 mei nogmaals mogen optreden.

De enthousiaste band Meisjes beet het spits af. De band is net zo leuk als hun naam waarin de letters van hun namen zitten: Maaike, Eline, Isabella en Samantha. Juliette Goudart en Jill Wegman volgden met hun twee zelfgeschreven nummers. Kay van Hulst van de leerlingenraad Corbulocollege gaf samen met presentator Angelique Schipper een kijkje in de Techniek & Art-opdracht van de 1e klas waaruit het publiek Twee Topwerkstukken kozen. Dankzij het optreden op het Veurs Lyceum van Lianne Pinkse, Lotje Kerkhoff en Wesley Ros met ondersteuning van hun docente Paulette Overdevest waren zij terecht gespot voor het optreden bij Talentenloods. Wanneer je in zo’n korte tijd met elkaar zo’n goede performance kunt neerzetten zegt dat alles over hun potentie.

In de grote zaal gaf de Reddingsbrigade Leidschendam-Voorburg vervolgens een zeer aansprekende presentatie met een demonstratie van de redding greep. Jeugd, vooral vanaf 15 jaar, is zeer welkom om zich aan te melden bij de Reddingsbrigade. Daarna waren de spotlights gericht op het Hadriani Kwartet van het Huygensfestival, dat deze zomer in Frankrijk gaan touren met hun inspirerende vertolking van klassieke muziek op hun drie violen en de cello. Arjo Nagelhout presenteerde op het grote doek zijn eindopdracht Kunst van het NOVUM: ‘Wonderland’ met witte 3D tekeningen die de mooiste kleuren krijgen door gekleurd licht erop te zetten en die met een app zo in je kamer gezet kunnen worden.

In de pauze werd volop gejamd, waarna Fenny van Popta van het Hadriani Kwartet vroeg of ze ook mocht zingen. Dit verrassend goede optreden werd door de jury beloond met een wildcard. En dan toch de uitslag: de band Meisjes en het duo Juliette Goudart en Jill Wegman zijn door naar de Slotavond. Groep 8-er? Geef je op, kom meedoen of kijken!
Kaarten kunnen gereserveerd worden via Theater Ludens en kosten € 5,50. Jeugd t/m 21 jaar is gratis. Het Open Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg.