Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Op 21 maart vonden de verkiezingen plaats. VVD en GBLV kwamen in Leidschendam-Voorburg daarbij met ieder negen zetels als grootsten uit de bus. De VVD had meer stemmen, daarmee zijn zij de grootste en ligt het initiatief om een coalitie te vormen bij hen. Er moet nu weer een nieuwe coalitie van politieke partijen worden gevormd die de komende vier jaren het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg gaan vormen.
 
Om te onderzoeken welke mogelijkheden van samenwerking er tussen partijen mogelijk is, heeft de VVD een informateur gezocht en hij is door de gemeenteraad op 3 april benoemd. Het betreft de heer Jan Antonie Bruin, oa lid van de VVD in de Eerste Kamer.Van de gemeenteraad heeft hij de opdracht gekregen om met alle politieke partijen gesprekken te voeren om te kijken welke coalitie voor de komende 4 jaar mogelijk zou zijn.
 
De heer Bruin heeft de afgelopen week deze gesprekken gevoerd. Dinsdag 17 april a.s. zal hij tijdens de raadsvergadering zijn verslag en advies uitbrengen. Daarna zijn de politieke partijen weer aan zet. Mocht de gemeenteraad het advies overnemen, dan is er een mogelijkheid om een formateur te benoemen om zo tot een gezamenlijk coalitieprogramma te komen. Maar zover is het nog niet.
De gemeenteraadsvergadering a.s. dinsdag is openbaar en start om half 8. U kunt de vergadering bezoeken in Huize Swaensteyn of volgen op internet via de website van de gemeente. www.lv.nl.