Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen met de Sportstrippenkaart gratis proeflessen volgen bij meer dan veertig sportverenigingen. In 2018 zijn er verschillende nieuwe sport- en beweegactiviteiten aan het aanbod van de Sportstrippenkaart toegevoegd: TaiChi, wandelen, ballet, kombifit, dansen en pilates. Ballet en Dansstudio Door Laverman is een nieuwkomer binnen het aanbod van de Sportstrippenkaart.

De dansschool bestaat al sinds 1996, maar draagt pas sinds drie jaar haar naam. Ook de website is recent vernieuwd. De lessen worden gegeven in sportcentrum Essesteijn en Sportcentrum Westvliet.

Dansen houd je jong
De dansschool biedt lessen voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij worden op een speelse manier in contact gebracht met de beginselen van klassiek ballet. De oudste leerlingen van de dansschool zijn 70+. Deze laatste groep volgt lessen klassiek ballet op de vrijdagochtend. Door Laverman: ‘Klassiek ballet is de basis van alles. Daar moet je mee starten en kan je heel lang in doorgaan. Dansen zorgt dat je soepel blijft, zowel fysiek als geestelijk. Het houd je jong!’.

Gevarieerd aanbod
Vanaf 5 jaar is er de mogelijkheid ook met andere dansvormen kennis te maken, zoals Streetdance en HipHop. Door Laverman: ‘We volgen de trends in het dansen. Hiervoor hebben we ook een jongere generatie docenten. Een aantal van hen zijn ooit zelf op deze dansschool begonnen!’Bij de dansschool kan je zowel recreatief dansen als in selectiegroepen voor dansers met talent en hoge ambitie. Deze talenten doen mee aan nationale kampioenschappen, zoals op 13 mei in Haarlem waar het NK Urban Style wordt gehouden. De jongste performancegroep, 9-11 jaar, doet mee aan de talentenloods in Theather Ludens in Voorburg.

Geen verplichting met de Sportstrippenkaart
Sinds januari is de dansstudio aangesloten bij de Sportstrippenkaart en heeft reeds een heel aantal aanvragen gekregen. Door Laverman: ‘Ik denk dat de drempel om in te stappen verlaagd wordt door de Sportstrippenkaart. Het is fijn om verschillende dansen te kunnen proberen zonder verplichtingen. Je kan meedoen met reguliere lessen bij drie verschillende stijlen dans. We hebben gemerkt dat er nu ook mensen komen die in eerste instantie misschien niet eens aan dans gedacht hadden.’

Ooievaarspas
De Sportstrippenkaart is een ideale manier om te kijken of een bepaalde sport bij je past. Mensen die minder te besteden hebben, kunnen ook sporten: 29 aanbieders geven korting op het lidmaatschap via de Ooievaarspasregeling. Ga voor een compleet overzicht van alle sporten naar: www.senw-lv.nl/sportstrippenkaart. Via de website meld je je eenvoudig aan voor een proefles. De Sportstrippenkaart is gratis te downloaden. Of haal ‘m bij een van de locaties van SenW of het Servicecentrum van de gemeente. Vragen? Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..