Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Houd je van tekenen en wil je jouw onderwerp eens van dichtbij ontmoeten kom dan naar deze unieke workshop in een oer-Hollands landschap waarbij deelnemers en paarden elkaar in de ogen kunnen kijken. Live paardenmodel tekenen dus.
Aan de buitenrand van Leidschendam, onder aan de dijk lopen pony´s en paarden in de wei, vergezichten bieden een blik op de molens van de Driemanspolder. Deze oase van rust is de locatie van deze workshop.

De geschiedenis tussen mens & paard gaat 6.000 jaar terug, tóch werd pas 100 jaar geleden ontdekt hoe je de voortbeweging van een paard vastlegt. Tekenaars hebben dan ook onnoembare keren deze voortbeweging verkeerd afgebeeld. Tijdens deze workshop treedt u in hun voetsporen en leert u paarden schetsen op papier. Hun kracht,  bewegingen en schoonheid zijn de inspiratie voor een persoonlijke tekening. Paarden zijn imponerende dieren, groot en sterk. Je kunt deze indrukwekkende dieren tekenen door naar vlakken, schaduw en licht te kijken en uit te meten welke lichaamsdelen zich ten opzichte van elkaar verhouden.

Vollediger wordt het nog door paarden eerst te ervaren en iets van hun wezen te ontdekken. Hiervoor neemt paardencoach Mildred Anna Middendorp je mee de weides in waar ze jou met hun fluweelzachte neuzen komen begroeten.
Paarden zijn stille dieren en communiceren via lichaamstaal. In de paardenwei zul je merken, dat die stilte het contact verdiept en ruimte biedt tot verbeelding.

Het samenzijn, hen aanraken, als je dat wilt, hun warmte waarnemen; de structuur van de vacht; de stugheid van de manen en staart; hen in de ogen kijken en hun bewegingen volgen, nodigen uit tot het maken van een heel persoonlijke tekening.
In dit landschap waar de natuur, de wind en de zon je omringen, wordt je hierin begeleid door kunstenaar Corné Akkers. Corné werkt als docent bij Atelier Brugman in Voorburg.

N.B. Voor deze workshop hoef je geen ervaring met paarden te hebben en kies je zelf welke afstand je tot de paarden wilt hebben. Blijf je liever achter een afrastering, dan is dat natuurlijk mogelijk. Er blijft voldoende zicht op de dieren.

Datum: zondag 17 juni 2018 - Tijd: 13.00 - 16.00 uur.
Docent: Corné Akkers, Atelier Brugman Voorburg.
Paardencoach: Mildred Anna Middendorp, Taal van de Paarden.
Kosten: € 75,00 inclusief materiaal, een hapje & drankje.
Locatie: Stompwijkseweg 20c in Leidschendam.
Inschrijven en vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; M 06 181 41 384.
https://www.facebook.com/mildredannamiddendorp.