Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang bij houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam. De houtdraaier Martien van der Vliet toonde zijn vakmanschap. Binnenkort gaat hij in een museum exposeren met zijn gemaakte kunstobjecten.

Martien en de andere houtdraaier Jan van der Ploeg toonden gemaakte houten voorwerpen. De molenaars hadden een dikke kluif aan een grote boomstam. Molenaar Willen Bogaerts hield het touw in handen om het zaagwerk tijdig te kunnen stoppen. Buiten konden kinderen leren figuurzagen. Af en toe was er een optreden van de verhalenverteller op de tussenzolder van de molen.

Er was veel belangstelling van ouders met kinderen die de museummolen De Vlieger in Voorburg kwamen bezoeken. Kinderen waren onder de indruk van het verhaal dat de rondleiders bij de diverse afdelingen in de poldermolen vertelden. Vooral de oude keuken en ook de kleine kinderbedstede vonden de jongsten leuk om te zien. Na afloop kregen zij een kleurplaat mee. Op het grasveld naast de molen was traditiegetrouw de tent van de zendamateurs opgeslagen. De verbindingen die zij maakten, werden in het logboek genoteerd.