Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De Voorburgse korfbalploeg VEO 1 heeft afgelopen zaterdag in Terschuur het degraderende Revival compleet weggespeeld met 39 punten tegen 12. Hieronder vindt u een uitgebreid wedstrijdverslag.


Kampioen
De Voorburgse korfbalploeg VEO 1 behaalde vorige competitieronde in een geweldige ambiance op Westvliet het kampioenschap in de eerste klasse. De laatste drie wedstrijden heeft het team zich tot doel gesteld de eindstreep zonder puntverlies te halen en zoveel mogelijk te scoren. Revival was in Terschuur deze zaterdag de gastheer en ontving de kampioen op gepaste wijze met bloemen.

In bloedvorm

VEO liet zich echter niet vermurwen door geschenken. Direct daarna barstte het Voorburgs kwartiertje los. Pas bij 0-9 viel de eerste treffer van de thuisploeg (1-9 dus). Revival hervond zich toen lichtjes tot 4-10, maar daarna was het definitief uit met de Terschuurse pret: via 4-14, 5-15, 6-16 en 8-18 werd een “eindstand waardige” rustscore bereikt: 8-20. VEO was in bloedvorm, speelde in hoog tempo - ondanks de inmiddels tot kunst verheven vertragingstactiek, welke Revival toepaste - de thuisploeg van de mat, hetgeen weer enige frustratie bij de gastheren en -vrouwen teweeg bracht.

Tweede helft
De tweede helft ging VEO onversaagd op jacht naar méér goals. De “target” lag voor de wedstrijd op 25 doelpunten en gaandeweg de wedstrijd doemde de onwaarschijnlijke mogelijkheid van 40 treffers op. In eerste instantie nam Revival na de thee het initiatief naar 9-20, maar daarna scoorden de Voorburgers 16 maal op rij; pas bij 9-36 viel een volgend doelpunt van de thuisploeg. Natuurlijk was VEO volop in de “overdrive” op jacht naar de 40e goal, maar ondanks kansen daarop werd dit bijgestelde einddoel net niet bereikt.

Fantastische prestatie
Coach René Arnoldus vatte het zelf aldus kort samen: “Van minuut één tot minuut 70 hebben we gas gegeven, alles gedaan om zoveel mogelijk goals te maken en zo weinig mogelijk goals tegen te krijgen. Gevolg: een meer dan terechte uitslag 12-39”. Hij zag geen uitblinkers, maar een echte teamprestatie, waarbij het niet uitmaakte wie scoorde. Arnoldus sprak van een “fantastische prestatie in deze rommelige weken met het kampioenschap al op zak”. Een speciaal dankwoord richtte Arnoldus tot de wissels van VEO 4, die naar Terschuur waren gereden om hun vlaggenschip te ondersteunen.

Bank
Kort samengevat: Revival werd aan alle kanten weggeschoten en afgetroefd door de geoliede kampioen VEO. Een uitermate sterke pot van de ArnoldusAcht vandaag, waarbij andermaal een sterke bank haar waarde bewees: vaste kracht Sanne Cramer moest kort voor de wedstrijd geblesseerd afhaken. “Stand-in” Lisette Altena speelde alsof zij niet anders gewend was.

Over twee weken komt nummer twee van de ranglijst Sparta naar Voorburg. Zij zullen deze uitslag met ongeloof aanschouwen, maar het was toch echt waar. Wat zal het op 26/5 worden?

(Scores VEO: Daan de Groot 12x/ Sylvia Jongenburger 8x/ Roy van der Kroft en Bouke van Drunick 5x/ Rieks van Dam 4x/ Michelle en Jeanne Jongenburger 2x/ Lisette Altena 1x)

Revival bloemen
De aanvoerder van Revival Eric van de Glind overhandigt VEO’s aanvoerder Daan de Groot voor de wedstrijd kampioensbloemen

Revival VEO eindscore
Revival-VEO eindscore: het scorebord aan het einde van de wedstrijd