Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Basisschoolleerlingen van groep 4 t/m 6 van Brede School De Heuvel volgen sinds kort een bijzondere en creatieve activiteit: Fotografie & Stop-motion. Met deze activiteit leren de kinderen fotograferen met licht, schaduw, zwart-wit en nog veel meer.

Creativiteit
De eindopdracht is een eigen animatiefilm van zelfgemaakte foto’s. Iedere dinsdagmiddag komen de leerlingen samen bij Sport en Welzijn (SenW) op de Dobbelaan in Leidschendam.

Joyce van der Sloot (SenW buurtcoach de Heuvel): “Fotografie en Stop-motion is een goede activiteit voor de ontwikkeling van kinderen. De doelen van de activiteit zijn o.a. samenwerken, systematisch leren denken, planmatig werken, computervaardigheden, sociale vaardigheden en ruimtelijk inzicht. En natuurlijk laten ze hun creativiteit de vrije loop!" 

Stop-motion docent Gonny Jüngst ('Gonny in het Groen') leert tijdens deze activiteit vooral hoe kinderen kunnen kijken door de lens van een camera, in dit geval de lens van een iPad.

Leerzaam
Gonny Jüngst: “De kinderen spelen met licht, leren hoe ze iets in een kader kunnen vangen en ze zoomen in en uit waardoor iets kleins ook heel groot kan worden. Uiteindelijk gaan we heel veel foto’s achter elkaar plakken in een animatie, dat heet stop-motion. Dat gebeurt in een speciale stop-motion app die je op de iPad kunt downloaden. Je kunt merken dat sommige kinderen al een iPad thuis hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld al een foto bewerken op de iPad. Voor sommigen is het nog even zoeken naar de aan- en uitknop maar des te leerzamer is deze nieuwe activiteit!”

Stopmotion