Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Met een Open Dag werd zondag 13 mei de komst van een nieuwe aikido dojo in Voorburg gevierd. Aikido Voorburg is gevestigd in de vechtsportzaal van SenW aan de Fransstraat 16.

De ochtend begon met een workshop voor kinderen. Ook sommige ouders deden mee. Rollen, vallen, spelletjes doen en aan het eind mochten ze meester Anni door de lucht laten vliegen.

Veilige omgeving
Monique Rijksen geeft samen met haar partner Annibale Madeddu de lessen bij Aikido Voorburg. Zij hecht veel waarde aan een veilige en plezierige omgeving voor de kinderen. “Het is ontzettend leuk om die kinderen bezig te zien. Ze raken hun energie kwijt, maar ondertussen leren ze ook goed te luisteren en echt rekening met elkaar te houden. Plezier en respect hebben, dat vind ik belangrijk,” benadrukt Rijksen.

Spetterende demo
Aikido is een vreedzame Japanse krijgskunst. Aikido betekent letterlijk de weg van energie in harmonie. Met klemmen en worpen probeer je de aanvaller te controleren zonder deze te beschadigen. Er is geen competitie in aikido.

Op de open dag gaf Madeddu samen met zijn trainingsmaten een spetterende demonstratie. Ondanks zijn vijftig jaar vloog hij moeiteloos door de lucht. “Ik hou van de sport en ben heel blij dat ik mijn passie nu met anderen kan delen. Na vijftien jaar trainen en assisteren vonden we dat het tijd was om een eigen dojo te beginnen”, aldus een glunderende Madeddu.

Monique aikido kinderles
Foto: Aikido Voorburg