Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Wethouder Lia de Ridder heeft maandag 14 mei de laatste van bijna zestig 'Hanging Baskets' opgehangen in het centrum van Leidschendam. De ceremonie vond plaats op de hoek van de Damlaan en de Damstraat, en symboliseerde de overdracht van de bloembakken aan het bestuur van Ondernemersfonds Leidschendam Centrum.

Vanaf half mei hangen er in Leidschendam Centrum 58 fleurige bloembakken aan de bomen. Deze ‘hanging baskets’ zijn de laatste bijdrage om Leidschendam Centrum aantrekkelijker te maken voor toeristen, dagjesmensen, ondernemers en bewoners.

Versterken economie
Eind 2016 heeft de gemeenteraad 75.000 euro beschikbaar gesteld om de economie van het winkelgebied te versterken. In nauw overleg met het bestuur van het ondernemersfonds en Stichting Promotie Leidschendam Centrum is dit bedrag besteed aan onder andere een marketingcommunicatieplan, een opgefriste huisstijl en nieuw logo en banieren in het straatbeeld. De bloembakken vormen het sluitstuk.

Het lokale bedrijf FioriBizz verzorgt het onderhoud van de ‘hanging baskets’.

Weer op de kaart
Alfred van Kesteren, voorzitter van het Ondernemersfonds Leidschendam Centrum: ‘Met de extra bijdrage van de gemeente zijn wij in staat geweest om ons unieke gebied weer op de kaart te zetten. Dit had het ondernemersfonds niet kunnen realiseren uit het reguliere budget.

Uit diverse reacties, zowel van klanten als ondernemers, zijn de verschillende acties om onze positie te versterken positief ontvangen. Met de hanging baskets markeren we niet alleen het gebied Damlaan-Damplein-Sluisgebied, maar het hele Damcentrum krijgt er ook nog eens een fleurige en vriendelijke uitstraling door.’

Aantrekkelijke plek
"De ondernemers zetten zich hard in om het Damcentrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Daar draag ik namens de gemeente graag aan bij," aldus wethouder De Ridder, die economie in haar portefeuille heeft.

2018 05 14 Hanging Baskets 008
De Ridder werd bijgestaan door de heren Alfred van Kesteren en Cock van Rijn (foto's: Ot Douwes)

2018 05 14 Hanging Baskets 011 
2018 05 14 Hanging Baskets 016
Het bedrijf FioriBizz verzorgt het onderhoud van de ‘Hanging Baskets’