Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Wethouders Floor Kist en Nadine Stemerdink hebben maandagmiddag 14 mei met leerlingen van de basisschool De Trampoline de heringerichte groenzone langs de Heuvelweg en Graaf Willem de Rijkelaan in Leidschendam geopend. In het park achter de El-Tawheed moskee zaaiden Kist en de leerlingen samen met Kars Veling van de Vlinderstichting en Harry Ozinga van ‘Naar Buiten!’ een vlinderweide in.

Daarna heeft Nadine Stemerdink (sport en openbare ruimte) er in het bijzijn van bedenkers Lobke en Alvaro een nieuwe speel- en sportplek geopend. De kinderen hebben via de online Speeltuinbouwer het winnende ontwerp gemaakt.

Groen, spel en water
De groenzone langs de Heuvelweg en Graaf Willem de Rijkelaan in Leidschendam heeft onlangs een nieuwe inrichting gekregen om meer ruimte te bieden voor avontuurlijk spel, water en groen. 

Kleurrijke struiken met bloesems en bessen geven samen met bloembollen extra geur en kleur aan het gebied. Ook zijn er nu een bloemen- en vlindergebied, een fruitboomgaard, speelmogelijkheden, een mini-crossparcours en een bloemenplukweide.

Op markante plaatsen staan bomen met sierwaarde en langs de rand van de Heuvelweg is extra groene beplanting gekomen. Bij basisschool De Trampoline komt een nieuwe waterverbinding met een brug.

Samenwerking
De herinrichting is tot stand gekomen in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de Speeltuinbouwer.

Meer informatie en het ontwerp op www.lv.nl/herinrichtinggroenzone.

2018 05 14 04 Groenezone
Kars Veiling van de Vlinderstichting geeft uitleg over bijen en zaaien (foto's: Ot Douwes)

2018 05 14 10 Groenezone
Lobke en haar zusje zaaien mee

2018 05 14 16 Groenezone
Lobke mag het lint mee helpen doorknippen

2018 05 14 03 Groenezone
Lobke en zusje proberen de speeltuin uit onder het toeziend oog van wethouder Kist