Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Florence Label Actief biedt in samenwerking met de bibliotheek opnieuw de Florence Foto Studio aan. Vanwege het grote succes van de vorige twee series, geeft Ruud van den Houte de volgende fotocursussen in de bibliotheek in Voorburg:
Florence Foto Studio nr. 1 (basis);  Florence Foto Studio nr. 2 (vervolg); Florence Foto Studio nr. 3 (gevorderd).

Cursus nr. 1 (basis) start op woensdag 11 juli. Cursus nr. 2 (vervolg) start op woensdag 6 juni en op woensdag 11 juli. En cursus nr. 3 (gevorderd) start op woensdag 6 juni.
Dat betekent dat actieve zestigplussers die van fotograferen houden, kunnen starten of verder kunnen studeren! Omdat de vervolg- en gevorderdencursussen bedoeld zijn voor de eerdere cursisten, worden de cursussen qua data niet in oplopende moeilijkheidsgraad gegeven.

Gedeelde interesse
“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een compactcamera, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera, het type camera maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

Florence foto studio nr. 1 (basis)
In 5 lessen leert u de basis van digitale fotografie: camera goed instellen, goed leren kijken, beeldopbouw/compositie, foto’s overzetten op een laptop, tablet of in de cloud. En hoe u met daglicht en achtergrondkarton een portretstudio kan maken. Iedere les gaan we oefenen met een foto- of lichttechniek en u krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis. De resultaten bespreken we tijdens de les. Na deze cursus kent u de mogelijkheden van uw camera, weet u hoe u licht kunt gebruiken en bent u een betere fotograaf.

Florence foto studio nr. 2 (vervolg)
In 5 lessen leert u nog meer over digitale fotografie en fotobewerking. Hoe maakt u een goede fotoserie? Hoe geeft u met fotobewerking uw foto’s ‘wat peper en zout’? En hoe maakt u met een eenvoudig lampje kunstzinnige stillevens? Iedere les gaan we verder oefenen met een foto- of lichttechniek en u krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis, die we de volgende les bespreken. Na deze cursus hebt u uw fotografiekennis verbreed en bent u een nog betere fotograaf geworden.

Florence foto studio nr. 3 (gevorderd)
U weet nu waar het in fotografie om draait en hoe u uw camera instelt. Ook weet u waar sluitertijd, diafragma, ISO en witbalans goed voor zijn en dat het ‘lezen’ van het licht belangrijk is. In 5 lessen ga u zich nu verder verdiepen in de inhoudelijke kant van fotografie. U maakt kennis met verschillende soorten fotografiestijlen en u werkt aan eigen persoonlijke fotoserie. De vierde les is op locatie, in en rond Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. We bezoeken daar een fototentoonstelling en we gaan buiten een foto-opdracht uitvoeren. Na deze cursus heb je je eigen fotografiestijl verder ontwikkeld.

Ruud van den Houte
Docent Ruud van den Houte studeerde aan de School voor Fotografie Den Haag en de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. Hij fotografeerde voor verschillende tijdschriften en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus. Hij werkte ook als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. En hij geeft regelmatig fotografiecursussen in en rond Den Haag.

Informatie en aanmelden
Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les. Een laptop of tablet is handig, maar niet verplicht.

Cursus nr. 2 (VERVOLG):
woensdag 6, 13, 20, 27 juni, 4 juli 2018
Van 11.00 – 12.30 uur

Cursus nr. 3 (GEVORDERD):
woensdag 6, 13, 20, 27 juni, 4 juli 2018
Van 13.30 – 15.00 uur

Cursus nr. 1 (BASIS):
woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018
Van 11.00 – 12.30 uur

Cursus nr. 2 (VERVOLG):
woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018
Van 13.30 – 15.00 uur

de Bibliotheek aan de Vliet | locatie Voorburg | Koningin Julianalaan 257.
Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00.
Kaartverkoop via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.