Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
"Zoals net op Facebook al aangegeven heb ik toevalligerwijs vanmiddag grofvuil via hun website aangemeld. De bevestiging hiervan kreeg ik om 14:25 uur. Toen ik grofvuil wilde aanmelden bleek jammerlijk genoeg dat de eerst mogelijke ophaaldatum 27-6 was. Dat is dus bijna 3 weken.

Heel veel kelderboxen (zoals die van mij) in Voorburg zijn erg klein, die van mij staat nu afgeladen en als ik nu mijn fiets wil pakken of achter in mijn kelderbox moet zijn, dan kan ik alleen maar eerst alle spullen eruit halen en dan weer erin zetten.
Ik denk dat 3 weken echt te lang is voor mensen en dat dit een grote oorzaak is van het dumpen van grofvuil. Dit laatste verfoei ikzelf, dus ik zal dat niet doen. Maar begin nu uit eigen ervaring wel in te zien dat het te lang duurt.

In het verleden had je minimaal (maar ik meen zelfs 2 x in de week) een mogelijkheid om grofvuil aan te bieden. Nu zeg ik niet dat het 2 x in de week moet, maar ik denk dat als je teruggaat naar 1 x in de week dat je dan een grote frustratie bij de bewoners weghaalt. Daarnaast viel mij bij het plaatsen van de opdracht nog 1 ding op. In het verleden moest je globaal aangeven wat je wilde laten ophalen. Nu hoef je totaal niets meer in te vullen…

Ik heb daar ook over nagedacht, maar dan kom dan tot de conclusie dat Avalex nooit kan inschatten wat ze moeten ophalen en of ze dan voldoende capaciteit hebben om het daadwerkelijk op te halen. Dit is natuurlijk een NIVEAU (niet invullen voor een ander) beredenatie, maar toch.

Speeltuin De Groene Loper (tussen Jan Mulderstraat en de Van Leeuwenstraat in)
De speeltuin is compleet gerenoveerd. Op 17 mei zijn de aannemers met hun werk gestopt. Toch staan er vanaf die datum nog steeds een soort van afsluitende hekken. Een soort van omdat het meerendeel inmiddels door kinderen/bewoners omgegooid is. Of ze nu klaar zijn met hun werkzaamheden, ik mag aannemen na zo’n tijd dat ze klaar zijn. Echter geen sjoeche met het ophalen van de hekken. Gisteren sprak ik een buitenlandse dame en die wist mij te vertellen dat het kindje van haar vriendin als gevolg van het vallen van een hek op haar beentje een been gebroken heeft. Ik heb aangegeven dat ze dit moeten melden want dat kan natuurlijk niet. De mensen spreken geen nederlands, dat is niet handig maar wel een feit in deze. Zelf (als bewoonster aan het park) kijk ik ook al 3 weken tegen die stomme hekken aan. Ik heb mijn kind tot een week geleden kunnen remmen om niet naar de speeltuin te mogen, maar hij ziet andere kindjes spelen. Wat zeg je dan als ouder?
Gisteren heb ik hierop de gemeente gebeld en aangegeven wat er met het kindje was gebeurd en dat er in mijn ogen geen werkzaamheden meer plaatsvinden. Als dit wel het geval is dan zou ik de gemeente toch echt dringend willen vragen om dit zo snel mogelijk te hervatten, want het is zomer aan het worden en met deze temperaturen willen kinderen nu eenmaal buiten spelen!! Iets wat de gemeente an zich stimuleert als ik ze goed mag begrijpen.
Dan verbaasd het mij enorm dat ik dan vandaag werklui zien die de hekken tegen een meter hoge bosjes zie aanleggen en er prompt nog een bankje bijzetten die niet verankert in de grond geplaatst is. Dat vraagt om ellende en ongelukken! Als daar wat mee gebeurd dan ben ik van mening dat de gemeente voor de gevolgschade aansprakelijk gesteld mag worden, zeker gezien mijn melding van 7-6!

Informatieverstrekking WOEJ annex gemeente
Het valt mij op dat er geregeld activiteiten vanuit gemeente / woei wordt georganiseerd voor kinderen. Helaas is de informatievoorziening hierover voor de bewoners in de Van Leeuwenstraat uitermate teleurstellend, want wij horen niets!!! Maar moeten het zien aan de hand van bijvoorbeeld ineens het opzetten van allerlei luchtkussens! Ook mijn kind vindt het leuk om daarop te springen. Dit is niet 1 keer gebeurd maar het afgelopen jaar al meerdere malen! Zoals met de aanleg van de watertap.. .Jan Mulderstraat Van Everdingenstraat die kant op hebben allemaal netjes een flyertje in de bus gekregen, maar de bewoners in de Van Leeuwenstraat niet. Een andere moeder en vader uit deze straat erkennen dit en wij hebben alle  3 geen sticker op onze brievenbus! Uitermate teleurstellend."