Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Voormalig wethouder en GBLV-prominent Frank Rozenberg blijkt naast zijn andere werkzaamheden tevens een niet onverdienstelijk amateurfotograaf. Samen met twee andere liefhebbers van dit ambacht heeft hij een foto-atelier in het Huygenskwartier opgericht om hun werk te kunnen exposeren. Zondag 17 juni aanstaande opent burgemeester Tigelaar om 14.15 uur aan het Zwartepad 5 de foto-expositie ”Bekend!” in het kersverse Foto Atelier BW5.

”Bekend!” laat foto’s van Michel Groen, Hilbert Krane en Frank Rozenberg zien van bekende en minder bekende inwoners en locaties uit Leidschendam-Voorburg.

Permanent atelier

De expositie vormt als het enigszins mee zit de springplank naar een permanent fotoatelier. "Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf of het aanslaat, maar het is zeker de bedoeling om het atelier voor veel langere tijd open te houden," laat initiatiefnemer Rozenberg aan Omroep Midvliet weten.

“Er is een groot cultuuraanbod in het Huygenskwartier Voorburg. De musea, ArtiBrak, de Kunstuitleen, Forum Art, de galerie van Stephan Evenblij en de galerie van Frans Kokshoorn. Zij richten zich niet direct op fotografie. Als hobbyfotograaf leek me een fotogalerie een mooie aanwinst. Wat natuurlijk ook leuk is, is dat Kunstcentrum Brugman mijn buurman is aan het Zwartepad 5 in Voorburg.”

De wat cryptische aanduiding 'BW5' in de naam van het atelier is deels een woordgrapje, zo legt hij uit. "BW staat voor 'Black & White' en het getal 5 voor het huisnummer. En in het Engels is 'Zwartepad' met een beetje een kromme vertaling Black Way'. Dus je kunt het ook lezen als Foto Atelier BlackWay 5."

Geopend in de weekenden
Voor de eerste expositie hebben Michel Groen, Hilbert Krane en Frank Rozenberg elk op hun eigen wijze het thema ”Bekend!” opgepakt. Nieuwsgierig geworden?

Van zondag 17 juni tot en met zondag 15 juli zijn de foto’s te zien in Foto Atelier BW5. De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag.

BW5 HH
Dansers Lauri Chomel en Daniel Erchov Zayas (foto: Frank Rozenberg)