Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Burgemeester Klaas Tigelaar heeft zondag 10 juni een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Henk Tuinman uit Den Haag. De heer Tuinman werd in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege zijn jarenlange inzet voor de G-afdeling voor spelers met een beperking bij de Leidschendamse voetbalvereniging Sport & Vriendschap (SEV).


De G-afdeling (spelers met een beperking) van SEV sloot in de Kruisheuvelkerk het jaarlijkse voetbalkamp af. Dit weekend vierden zij ook hun 25-jarig bestaan.

Vrijwilliger
Tuinman is voor de G-afdeling bij voetbalvereniging SEV vrijwilliger van het eerste uur . Sinds 1993 is hij trainer en begeleider geweest van een G-team en is nu secretaris van de G-commissie. Hij startte vijfentwintig jaar geleden met zijn zoon bij SEV. Er zijn nu twee G-teams die in competitieverband spelen.

Gehandicaptensport
De heer Tuinman is ook 25 jaar vrijwilliger bij Stichting Sportbelang Gehandicapten (SGK). Hij organiseert al vele jaren het jaarlijkse voetbalkamp en de fietsvakantie. Dit doet hij twee keer per jaar.

Hij was jarenlang actief tijdens de wekelijkse schaatsactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook is hij twee ochtenden per week actief op kantoor bij het SGK om te zorgen dat alle sportmaterialen op orde zijn en dat sportevenementen en -reizen kunnen plaatsvinden.

Tomeloze inzet
Toen de zoon van het gezin Tuinman in 2002 bij Stichting Middin in Wassenaar ging wonen werd Tuinman ook daar actief als vrijwilliger. Hij begeleidt zijn zoon naar de sportschool en gaat met andere cliënten in de bus naar het zwembad in Wassenaar. Hij coördineert deze sportieve activiteit al jaren met veel inzet en plezier. Ook helpt hij ieder jaar met alle kerstactiviteiten.

Sportbelang Gehandicapten schreef in de aanbeveling over de decorandus: "Zonder mensen zoals Henk Tuinman zouden wij onze deuren wel kunnen sluiten." 

fotolintjegehandicaptensport
De familie tuinman en de burgemeester van Leidschendam-Voorburg