Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De jaarlijkse Scouting Beverdoedag op 9 juni was een groot succes. Het gedeelde terrein van scouting Orion en scouting Sint Maarten-Hildegard aan de Veurselaan in Voorburg liep die dag vol met enthousiaste Beverscouts van deze groepen, maar ook van scoutinggroepen de Jaguars en de Hoeve uit Rijswijk en Hubertus-Brandaan en de Damherten uit Leidschendam-Voorburg.

Het was een dag vol spektakel voor de jongste scouts. De jongens en meisjes hielpen Professor Plof om een wetenschappelijk probleem op te lossen. Dat deden ze door zo veel mogelijk spelletjes te doen. 

Keet Kleur
Onder een stralend zonnetje gingen de Bevers aan de slag. Professor Plof wilde er graag achter komen wie van de figuren uit het dorp Hotsjietonia het best was in winnen. Dat was alleen heel moeilijk te meten, want iedereen uit het dorp is ergens anders goed in. Gelukkig konden de Bevers wel helpen. Door allemaal verschillende spelletjes te spelen en daarna hun figuurtje vooruit te mogen zetten op een spelbord, kwamen we erachter dat het Keet Kleur moest zijn.

Eten uit een ander land
De Bevers vonden het een prima idee. Zo vonden de kinderen dat het goed was dat er zoveel verschillende spelletjes waren, want dan was je altijd wel ergens goed in. Ook waren de spelletjes kort, dus als je iets niet zo leuk vond kon je snel wat anders gaan doen. Torenhoge favoriet was het spelletje ‘Eten uit een ander land’: popcorn poppen en opvangen in bakjes als het uit de pan komt springen. Heel moeilijk, maar gelukkig bleef er ook genoeg in de pan om op te eten. Alle kinderen kregen van Professor Plof een mooie badge als dank voor de hulp.

Kom eens langs
Kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud zijn van harte welkom eens te kijken bij de Bevers. Op vlietstreek.scouting.nl vind je alle scoutinggroepen bij jou in de buurt.

Beverdoedag 2018