Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De fractie van GroenLinks Leidschendam-Voorburg heeft een motie luchtkwaliteit ingediend, die door de hele gemeenteraad werd medeondertekend en aangenomen. Daarin wordt onder meer gevraagd aan de wethouder om te onderzoeken hoe de luchtkwaliteit in Leidschendam-Voorburg voortaan gemeten zal worden en om jaarlijks te rapporteren aan de Raad over de voortgang van het Actieplan luchtkwaliteit.

Raadslid Marie-Christine van der Gronde: "Het is duidelijk dat de hele gemeenteraad schone lucht wil in Leidschendam-Voorburg. En terecht, want in onze gemeente is ademen net zo ongezond als het roken van 6 sigaretten per dag. Dat kan beter. Dus laten we aan de slag gaan!"
Ook vroeg GroenLinks om extra aandacht voor de luchtkwaliteit rondom kinderdagverblijven, scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Zieke mensen en kinderen zijn het meest kwetsbaar voor de schadelijke gevolgen van vervuilde lucht.
Marie Christine van der Gronde                                                                                  Raadslid Marie-Christine van der Gronde (foto: Wim Roos/Roos photoart)