Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Florence Label Actief biedt in samenwerking met de bibliotheek opnieuw de Florence Foto Studio aan. Vanwege het grote succes van de vorige twee series, geeft Ruud van den Houte de volgende fotocursussen in de bibliotheek in Voorburg:
• Florence Foto Studio nr. 1 (Basis)
• Florence Foto Studio nr. 2 (Vervolg)
Cursus nr. 1 (Basis) start op woensdag 11 juli. Cursus nr. 2 (Vervolg) start ook op woensdag 11 juli. De vervolg-cursus is bedoeld voor de cursisten die vorig jaar of dit voorjaar de basis-cursus volgden.

Gedeelde interesse
“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een compactcamera, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera, het type camera maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

Florence foto studio nr. 1 (basis)
In 5 lessen leert men de basis van digitale fotografie: camera goed instellen, goed leren kijken, beeldopbouw/compositie, foto’s overzetten op een laptop, tablet of in de cloud. En hoe er met daglicht en achtergrondkarton een portretstudio kan worden gemaakt. Iedere les wordt er geoefend met een foto- of lichttechniek en de deelnemers krijgen uitdagende foto-opdrachten mee naar huis. De resultaten worden besproken tijdens de les. Na deze cursus kent de deelnemer de mogelijkheden van de camera en weet hoe licht gebruikt kan worden.

Florence foto studio nr. 2 (vervolg)
In 5 lessen leert men nog meer over digitale fotografie en fotobewerking. Hoe wordt een goede fotoserie gemaakt? Hoe wordt de foto beter gemaakt met fotobewerking? En hoe worden met een eenvoudig lampje kunstzinnige stillevens gemaakt? Iedere les wordt er verder geoefend met een foto- of lichttechniek en de deelnemer krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis, die de volgende les worden besproken. Na deze cursus is de fotografiekennis verbreed.

Ruud van den Houte
Docent Ruud van den Houte studeerde aan de School voor Fotografie Den Haag en de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. Hij fotografeerde voor verschillende tijdschriften en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus. Hij werkte ook als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. En hij geeft regelmatig fotografiecursussen in en rond Den Haag.

Informatie en aanmelden
Cursus nr. 1 (Basis): woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018, van 11.00 – 12.30 uur
Cursus nr. 2 (Vervolg): woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018, van 13.30 – 15.00 uur
Bibliotheek aan de Vliet | locatie Voorburg |
Koningin Julianalaan 257, Voorburg

Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00.

Kaartverkoop via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar de les. Een laptop of tablet is handig, maar niet verplicht.