Login
Register

Home

Actueel

Radio

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit Wassenaar
Woensdag nodigde burgemeester Charlie Aptroot om 14 uur de verzamelde pers uit in zijn burgemeesterskamer in raadhuis de Paauw om uitleg te geven over de voorgenomen procedure van het college omtrent de bestuurlijke toekomst van Wassenaar.

De gemeente Wassenaar gaat een onderzoek houden onder de inwoners, ondernemers en andere betrokken over de toekomst van de gemeente. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het onderzoek zal na de zomer van start gaan.

Inwoners en Ondernemers aan zet, Wassenaarse denkkracht hard nodig!

Door de gemeente zijn aan de Wassenaarse burgers de volgende vragen gesteld: Wat moet het meeste aandacht krijgen in het erfgoedbeleid? Wat is uw erfgoedwens voor Wassenaar? En specifiek aan eigenaren: Wat kan helpen om uw monument beter in stand te houden?

Het is wat voorzichtig geformuleerd, maar het college van burgemeester en wethouders van Voorschoten heeft buurgemeente Wassenaar in een brief laten weten wel open te staan voor een fusie. De open brief eindigt met de vraag hoe Wassenaar tegen zo’n samengaan aankijkt.

Op zondag 25 juni ontving de Wassenaarse inwoner, de heer J.F.J. (Hans) Gijsbertsen, uit handen van burgemeester Aptroot een koninklijke onderscheiding. De heer Gijsbertsen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats om 16.15 uur tijdens het jaarlijkse donateursconcert van muziekvereniging Fortissimo in clubgebouw ‘De Blub’ aan het Jaagpad 3 in Rijswijk.

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt zaterdag 1 juli van 13.00 tot 16:00 uur naar Van der Valk Hotel Den Haag Wassenaar om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Samen met de bekende veilingmeester Arne Steenkamp van Burgersdijk & Niermans uit Leiden worden de taxaties verricht. De heer Steenkamp heeft inmiddels een zestigtal veilingen op zijn naam staan.