Login
Register

Home

Actueel

Radio

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Uitzending gemist

Midvliet

Foto's

Medewerkers

Nieuws uit Wassenaar
Enkele van de 100 vacatures voor vrijwilligerswerk in Wassenaar en omgeving.

DSW: "Park + Bike is volgens het CDA en D66 een grote toevoeging aan de gastvrijheid van Den Haag. Het aanbieden van P+Fiets kan er toe leiden dat de stad beter bereikbaar wordt en meer auto’s uit de binnenstad worden geweerd, wat goed is voor de doorstroming en luchtkwaliteit.

Kasteel de Wittenburg in Wassenaar verzorgde een feestelijke receptie ter ere van de succesvolle doorstart door de overname van de nieuwe eigenaar, Lasé Hu. Samen met burgemeester Aptroot van Wassenaar en directeur Ralf Meppelder heette hij alle ruim 200 gasten welkom tijdens de officiële opening. Tijdens de openingsspeech deelde de heer Hu zijn missie om het Kasteel nog explicieter op de internationale kaart van het zakenleven te zetten.  Ook sprak hij zijn wens uit om de president van China bij een nieuw bezoek aan Nederland te mogen verwelkomen in Wassenaar.  

De film Verschrikkelijke Ikke 3 gaat vanaf 22 juni landelijk in première en ook in Filmhuis Wassenaar. Om dit te vieren wordt er een speurtocht uitgezet in de bibliotheek. Kinderen zoeken afbeeldingen uit de film en leveren de oplossing in bij de balie voor 18 juni. Er worden drie vrijkaarten verloot onder de goede inzendingen.

Op 19 april 2017 heeft het college de raad geraadpleegd over de toekomst van het cultureel centrum “De Warenar”. Naar aanleiding van de behandeling in de raad en gesprekken die het college heeft gevoerd, heeft het college op 16 mei jl. besloten om meer tijd uit te trekken om te komen tot een definitief besluit. Dit besluit zal ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd.

Op Midvliet TV is deze week een drieluik te zien onder de titel "De waarheid achter de Warenar". Het drieluik gaat over de onzekere toekomst van Theater de Warenar in Wassenaar. Er zijn interviews opgenomen door Ellen Klaver met verantwoordelijk wethouder Freddy Blommers en  bestuursleden van het platform Vrienden van Wassenaar, die acties ondernemen voor behoud van het theater.

Als eerste Nederlander ooit zeilde Pieter Heerema (65) uit Wassenaar solo de wereld rond.