Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit Wassenaar

In één middag het Cyrillisch alfabet ontcijferen/lezen en de eerste woorden Russisch leren? Ja, dat is een leuke uitdaging die wellicht toch minder moeilijk is dan het lijkt. De workshop in Bibliotheek Wassenaar begint met een kort verhaal over de geschiedenis van het Cyrillische alfabet. Vervolgens wordt het Cyrillische schrift, zoals gebruikt in het Russisch, met bijbehorende klanken behandeld.

De Wassenaarse brouwerij Crooked Spider is deze week bekroond met meerdere prijzen tijdens de “Beer Awards” in Engeland. Van de 6 ingezonden bieren kwamen maar liefst vijf bieren terug met een certificaat, waaronder de hoogst mogelijke beoordeling van 5 sterren voor de nieuwste versie van de Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. De jonge brouwer Niels Beekhuizen is trots op het resultaat: “Er komen steeds meer brouwerijen, dus het is fijn om door een deskundige jury positief beoordeeld te worden.”

Broodfonds De Horsten lijkt een vliegende start te maken, meldt nieuwssite www.sleutelstad.nl. De organisatoren van de informatieavond op 23 oktober noteerden afgelopen weekend al 40 aanmeldingen. Veel ZZP’ers en andere kleine zelfstandigen tonen belangstelling voor deze relatief goedkope arbeidsongeschiktheidsvoorziening van en voor ondernemers.

De fusie tussen de lokale partijen 'Passie voor Wassenaar' en 'Wat Wassenaar Wil' is een feit.

Iedere eerste en derde dinsdag van de maand houdt de bibliotheek in Wassenaar van 14.00 uur tot 16.00 uur het digitaal spreekuur. De digi-vrijwilligers staan dan altijd klaar.

PostNL past de komende tijd in gemeente Wassenaar het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Vrijdagavond 6 oktober werd in de theaterzaal van het Adelbert College in Wassenaar de vrijwilliger van het jaar 2017 bekend gemaakt. Vele vrijwilligers waren voorgedragen en de zaal was dan ook goed gevuld.