Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Museum Voorlinden presenteert van 30 september 2017 tot en met 7 januari 2018 een duo-tentoonstelling van het echtpaar Shio Kusaka (1972) en Jonas Wood (1977). Het is hun eerste gezamenlijke show in Europa. 
Wood, een Amerikaanse schilder uit Boston en Kusaka, een keramist uit Japan, wonen en werken in Los Angeles. Voorlinden laat het Nederlandse publiek graag voor het eerst kennis maken met deze in eigen land reeds gerenommeerde kunstenaars.

Hoewel Kusaka en Wood beide als autonoom kunstenaar werken, is hun wederzijdse invloed evident. De kunstenaars delen niet alleen huis en haard, maar ook hun studio. Waar hun levens met elkaar verweven zijn, geldt dat ook voor de kunst.

Kusaka’s werk kenmerkt zich door elegante potten en vazen – in allerlei vormen en maten – waarin invloeden te zien zijn van traditioneel Japanse technieken, maar ook van hedendaagse kunstenaars als Agnes Martin in het gebruik van geometrische patronen. In Wood’s schilderijen van planten en interieurs vervagen de grenzen tussen figuratie en abstractie. Zijn herkenbare, vertekende perspectieven in zijn plantstillevens en portretten laten invloeden zien uit de breedte van de kunstgeschiedenis: van het kubisme tot aan de popart en kunstenaars als David Hockney.

voorlinden large
001 Shio Kusaka Jonas Wood