Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Het Leger des Heils zoekt collectanten in Wassenaar voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december 2017.

Maatschappelijk werk
De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils.

Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 kwamen meer dan honderdduizend mensen in aanraking met het Leger des Heils. Dat is bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Men denke hierbij aan activiteiten als: kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening.

Omzien naar elkaar in eigen buurt
“Het wordt in Nederland steeds belangrijker naar elkaar om te kijken in de eigen buurt. Het Leger des Heils wil sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijden door actief aanwezig te zijn in wijken en buurten waar wekelijks activiteiten organiseren, stelt commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils in Nederland. “De deuren van buurtsteunpunten en kerkgebouwen staan voor iedereen open en wekelijks worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo dragen we bij aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood."

Collectanten gezocht
Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven zoekt het Leger mensen die willen helpen, zodat dit werk door kan blijven gaan. Onder de noemer ‘Samenleven doe je dus niet alleen’, organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte. 

Belangstellenden die zich willen aanmelden om mee te helpen bij de inzameling kunnen zich aanmelden op www.legerdesheils.nl/collecte of bellen met 036 - 53 98 175.

Collecte foto LdH 2017