Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op 25 november vindt in aanwezigheid van zo’n 300 (inter)nationale topondernemers het verkiezingsgala ‘Etnische Zakenvrouw van het Jaar’ plaats. Mary Jo de Leeuw uit Wassenaar is één van de genomineerde professionals.

Deze prestigieuze verkiezing wordt dit jaar voor de veertiende keer door Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) georganiseerd, als één van de evenementen die zij inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen. Om zo meer professionals met een andere culturele achtergrond te motiveren hún doel te bereiken.
De gemeente Rotterdam is dit jaar gaststad, de awards worden uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport.

Fungeren als rolmodel
Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die, mede door hun culturele achtergrond, een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN: “Rondom de awarduitreiking ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ geven wij de genomineerden volop de mogelijkheid om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We weten uit al die jaren dat de zichtbaarheid van de (oud)winnaressen heel inspirerend werkt voor andere professionals met een mooie droom én de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. Succesverhalen inspireren, zorgen voor nog meer goede ideeën en zorgen voor een enorme boost aan motivatie!”
Niet alleen de groep genomineerden, maar ook het EZVN netwerk van ruim 1.000 zakenvrouwen deelt hun kennis graag en fungeert als rolmodel voor andere professionals met een culturele achtergrond. Naast de verkiezing organiseert EZVN jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers en managers. “Ons grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron”, vervolgt Russel. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.

Succesverhalen
Voor de award ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ verdiept de jury, bestaande uit topdirecteuren uit het Nederlandse bedrijfsleven, zich tezamen met de winnaressen van vorig jaar in de succesverhalen van de acht genomineerden. Deze zijn verdeeld in de categorieën Zakenvrouw', Managers en Ondernemersprijs. De Leeuw is genomineerd in de laatstgenoemde categorie.
De Wassenaarse is als security-expert verbonden aan Revnext, een strategisch adviesbureau voor hightech-vraagstukken dat het topmanagement van overheden, beursgenoteerde bedrijven en NGO’s adviseert op het gebied van hightech innovatie, koersbepaling en prestatieverbetering. Daarnaast is zij mede-oprichter en president van het Platform Internet of Toys en vicepresident van het netwerk Women in Cyber Security Foundation.
Dit netwerk is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van 1000 vrouwen wereldwijd. Met dit netwerk maakt zij zich er hard voor dat vrouwen, werkzaam in de cybersecuritywereld, niet langer opzij worden geschoven, publiceert ze onderzoeken in kranten en spreekt hierover in binnen- en buitenland. De Leeuw gebruikt haar talenten en inzichten om mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen.